3 rețete rapide cu carne de miel pentru o familie numeroasă

.

Friptura de miel este un preparat tradițional de Paști, la masa la care se adună familia și prietenii. Dincolo de semnificațiile date de religia creștină, carnea de miel este un ingredient de sezon. Este deschisă la culoare, fină și delicată, perfectă nu numai pentru masa de Paști, ci și pentru un prânz în familie. Iar, dacă ai mai mulți invitați la masă, iată mai jos trei rețete rapide și simple cu carne de miel, care vor face deliciul tuturor. 

Salată italiană de miel


Preparatul de mai jos poate să stea cu succes printre aperitivele de pe masa de Paști, dar îl poți servi și la un prânz de duminică. Ai nevoie de:

  • 400 g carne de miel, tăiată în bucăți de circa 4 cm;
  • 10 roșii parfumate;
  • 2 bile de mozzarella proaspătă;
  • 6 linguri de ulei de măsline;
  • 2 linguri de oțet balsamic;
  • 1 legătură de busuioc proaspăt;
  • 2 salate mari;
  • sare, după gust;
  • piper, după gust.

Rumenește carnea de miel într-o tigaie în care ai pus 2 linguri de ulei. Acoperă cu un capac și lasă la gătit un sfert de oră, amestecând din când în când. Ia de pe foc, adaugă sare și piper. 


Taie roșiile și mozzarella felii și așază-le pe un platou, pe margine, alternându-le. Condimentează cu sare și piper și presară busuioc tocat.

Taie salata fâșii subțiri și pune-o în centrul platoului, acoperă cu carnea, apoi stropește totul cu un sos preparat din restul de ulei și oțet balsamic.

Hamburger de miel

În tava de grill pentru aragaz, acest hamburger de miel este gata foarte rapid. Ai nevoie de:

  • 500 g carne de miel tocată;
  • 5 chifle pentru hamburgeri;
  • 1 ceapă mare albă, tocată;
  • 2 linguri de pătrunjel verde tocat;
  • 1 dovlecel crud fraged, tăiat felii fine;
  • ketchup iute/ dulce (după gust);
  • 10 felii subțiri de brânză mozzarella;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • sare, după gust;
  • piper, după gust.

Într-un bol, amestecă ceapa, carnea, verdeața, sare și piper. Modelează 10 burgeri mai subțiri, cu un diametru puțin mai mare decât al chiflelor. Pune la încins tava de grill unsă în prealabil cu ulei. Frige burgerii la foc mare. 

Taie chiflele în două și pune-le într-o tavă în cuptor să se încălzească. 


Ultimul pas constă în asamblarea burgerilor. Unge partea de jos a chiflelor cu puțin ketchup, așază câte o chiftea de carne, acoperă cu felii de dovlecel crud, o felie de mozzarella și reia. Încheie cu capacele chiflelor. La final, mai poți pune hamburgerii în cuptor, pentru 2 minute, la foc potrivit. 

Plăcintă cu miel și ciuperci

Această plăcintă cu miel și ciuperci este un alt preparat care se gătește rapid și care este potrivit când ai mulți invitați la masă. Ai nevoie de:


  • 500 g spată de miel dezosată și tăiată bucăți;
  • 600 g ciuperci brune, tăiate în sferturi;
  • 1 ceapă albă mare tocată;
  • 3 căței de usturoi;
  • 250 g aluat de foietaj;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • 250 ml vin alb demisec;
  • 5 linguri ulei de măsline;
  • sare, după gust;
  • piper, după gust.

Încinge uleiul într-o cratiță și rumenește bucățile de miel câteva minute la foc iute. Adaugă usturoiul și ceapa și lasă să se rumenească. Deglasează cu vinul alb, lasă să se evapore alcoolul, apoi acoperă cu apă și lasă să fiarbă o oră, la foc mic, amestecând din când în când. Asezonează cu sare și piper, ia de pe foc, adaugă ciupercile și amestecă.


Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pune carnea și legumele într-un vas pentru gratinat, acoperă cu aluatul, presând marginile ca să se fixeze bine. Unge plăcinta cu gălbenușul de ou amestecat cu puțină apă și dă tava la cuptor. Coace plăcinta 25 de minute și servește-o caldă, alături de o salată verde cu sos vinegretă. 

Mesele în familie sunt momente așteptate și apreciate de mulți dintre noi. Rețetele de mai sus sunt o alternativă la clasica friptură de miel, pentru că pun în evidență perfect savoarea cărnii și se prepară rapid, în cantități mari, un lucru perfect dacă ai mulți invitați la masă. 


Sursa foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat de Sezamo