3 schimbări pe care toamna le aduce în rutina de îngrijire a pielii

 bogdan.galca
.

După o vară plină de aventuri, căldură și cremă cu protecție solară, a sosit momentul să facem tranziția către toamnă. Un sezon bogat, în ceea ce privește paleta cromatică și opțiunile în materie de machiaj și articole vestimentare, anotimpul tomnatic aduce o serie de schimbări.

Pe rând, temperaturile încep să scadă, vântul devine mai puternic, iar pielea noastră are nevoie de noi produse, care să o protejeze și să-i ofere nutrienții necesari. Chiar dacă soarele nu mai este așa puternic, tenul va aprecia o cremă cu factor de protecție, un tratament ce previne și tratează petele pigmentare sau chiar un produs care stimulează sinteza de colagen.

Astfel, ne dăm seama că nevoile pielii noastre se modifică în funcție de factorii externi la care este supusă. În lipsa unei rutine potrivite, atât la nivelul feței, cât și al corpului, pot apărea inflamații, sensibilitate și roșeață.

Iată trei recomandări inedite, prin care îți poți adapta ritualul de frumusețe la cerințele toamnei:

Hidratarea se transformă într-un „must'

Combinația dintre frig, treceri bruște de temperatură, umiditate și încălzirea artificială din interiorul locuințelor determină uscarea intensivă a pielii. Tot procesul este influențat, în mare măsură, de pierderea apei.

În timp, situația se poate intensifica, de la cazuri ușoare, cu piele ternă, deshidratată și senzația neplăcută de strângere, până la piele descuamată, înroșită, mâncărimi puternice și prurit. Astfel, pentru a da o mână de ajutor barierei de protecție, alege produse cu ingrediente intens hrănitoare și o compoziție mai onctuoasă.

Pentru că prevenția este cea mai bună cale de atac, păstrează întotdeauna în geantă o loțiune reparatoare pentru mâini. Spre exemplu, Rilastil crema maini este îmbogățită cu unt de shea, un ingredient bogat în vitamina A, cu proprietăți intens reparatoare și curative pentru pielea afectată ori foarte uscată.

Bariera cutanată a pielii are nevoie de susținere

Asemenea unui scut puternic, bariera cutanată ține la distanță toxinele și microbii, care amenință sănătatea pielii. Factorii externi precum stresul, radiațiile cu razele ultraviolete, praful ori poluarea se află pe lista elementelor negative.

Putem participa activ în această luptă, prin respectarea unor pași simpli: curățarea zilnică, exfolierea de două ori pe săptămână, folosirea unui toner după fiecare spălare și aplicarea unei creme, loțiuni sau a unui tratament hidratant.

Unul dintre ingredientele benefice în cazul oricărui tip de ten sau piele este acidul hialuronic. O vedetă în industria de frumusețe, molecula de acid hialuronic poate reține până la 1000 de ori greutatea sa în apă.

Dimineața și seara, aplică un ser infuzat cu acid hialuronic, într-o concentrație cât mai mare, pe tenul umed și masează produsul, până când este complet absorbit. Cât despre corp, o cremă ultra-hidratantă și hrănitoare, având acid hialuronic, unt de Shea, vitamina E și uleiuri naturale pe lista de ingrediente, va ajuta ca pielea să-și mențină elasticitatea și aspectul sănătos.

SPF-ul se aplică pe tot parcursul anului

Faptul că SPF-ul se folosește doar vara este un mit, o informație eronată, care este tot mai des demontată de către medicii dermatologi. Indiferent că afară plouă, este înnorat sau ninge, soarele este prezent pe cer, ceea ce înseamnă că efectele nocive ale razelor ultraviolete pot afecta pielea.

Prin urmare, în această toamnă, te încurajăm să faci o schimbare benefică atât pentru tine, cât și pentru tenul tău. Cu aproximativ 30 de minute înainte să pleci din casă, aplică un strat generos de cremă cu protecție solară pe față, gât și alte membre care nu vor fi acoperite. 

Dacă obișnuiești să folosești produse de make-up, îmbină utilul cu plăcutul: optează pentru o cremă cu SPF ce conține pigmenți de culoare în compoziția sa.

Reîmprospătarea ritualului de frumusețe este un punct cheie extrem de important de pus în practică. Mizează pe minerale, uleiuri sănătoase, tratamente intens reparatoare și creme hidratante. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Springfarma

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton