3 trucuri care ușurează trecerea de la lapte matern la formulă

.

Uneori, trecerea la formulă de lapte poate fi destul de anevoioasă, deoarece mama și copilul au stabilit deja o legătură puternică în timpul sesiunilor de alăptare. Legătură această este minunată, dar va poate cauza probleme atunci când încercați să vă hrăniți copilul cu biberonul. 

Implicați-vă partenerul de viață


Într-o astfel de situație, partenerul se poate implică și poate hrăni bebelușul cu biberonul. Astfel, micuțul va învață că și alți oameni îi pot oferi o sursă de hrană, pe lângă faptul că bebelușul va începe să asocieze biberonul cu hrană. 

Un alt avantaj este și acela că tatăl se va apropia mai mult de bebeluș și va putea întări relația pe care o are cu el. Dacă nu locuiți cu tatăl copilului sau nu sunteți împreună, încercați să obțineți ajutor de la un membru al familiei sau de la o persoană apropiată. Hranirile ocazionale și expunerea la alte persoane vor fi de mare ajutor. 


Faceți din timp trecerea la formulă de lapte

Multe proaspete mămici nu își dau seama cât de mult poate dura procesul de trecere de la laptele matern la formula de lapte. Această problemă poate fi destul de dificilă și stresantă mai ales dacă trebuie să vă întoarceți la muncă sau trebuie să efectuați alte schimbări din alte motive legate de stilul de viață. 

La urma urmei, nu puteți oferi bebelușului un biberon cu lapte și să va așteptați să se hrănească fără nicio problema. Potrivit specialiștilor, ar trebui să luați în considerare varianta de a introduce biberonul cu lapte praf de câteva ori pe săptămâna chiar de la vârstă de câteva săptămâni. Puteți opta pentru formulă de lapte praf Humana de la naștere. 

Dacă nu doriți să inițiați trecerea atât de devreme, ar trebui să planificați să faceți trecerea cu una sau două luni în prealabil. De exemplu, dacă este necesar să vă întoarceți la muncă în luna august, ar trebui să începeți să îi oferiți biberonul în luna iunie sau iulie, astfel încât copilul să aibă suficient timp pentru a se adapta la hrănirea cu biberonul, fără să fie forțat să renunțe dintr-o dată la laptele matern. Uneori, este mai ușor să inițiați cât mai din timp hrănirea cu biberonul, deoarece copilul nu va riposta atunci când va începe să fie hrănit numai cu biberonul.  


În cele din urmă, încercați să găsiți și alte modalități de a va consolida legătură cu bebelușul. Chiar dacă trecerea la lapte praf este necesară, multe mămici își fac griji că nu vor mai avea acea conexiune puternică cu bebelușul lor. 

Totuși, există o multitudine de alte modalități prin care puteți să vă consolidați relația cu bebelușul. De exemplu, atunci când vă hrăniți copilul cu biberonul, îl puteți ține în continuare aproape și îl puteți privi în ochi. De asemenea, puteți folosi contactul piele-pe-piele pentru a stimula aceleași emoții specifice alăptării, chiar dacă îl hrăniți cu lapte praf. 


Sursa foto: pixabay.com

Vezi şi care este diferența dintre lapte UHT și lapte pasteurizat, precum şi diferenţa dintre iaurt, chefir şi sana!