Există multe avantaje pe termen lung ale unei case bine izolate, care pot fi benefice pentru casa ta pe tot parcursul anului, nu doar iarna. Unul dintre cele mai mari motive pentru care proprietarii de locuințe pierd căldură și energie de la combustibilul pentru încălzire este lipsa sau calitatea slabă a izolației. Izolarea casei este o investiție excelentă, iar noi suntem aici pentru a îți oferi cele patru beneficii ale izolării casei tale, pentru a te ajuta să decizi dacă merită investiția.
1. Facturi de energie mai mici
Creșterea costurilor cu energia și a facturilor la gaze sau curent pentru încălzirea locuinței pune din ce în ce mai mult presiune asupra venitului disponibil al multor gospodării, iar în cazul unei izolații deficitare, multe locuințe aruncă efectiv banii pe apa sâmbetei.
Unul dintre numeroasele beneficii ale izolării locuințelor este că poate contribui la reducerea cu până la 40% a costurilor de încălzire și răcire. Cu toate acestea, acest lucru depinde de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea casei și tipul de proprietate, pentru a menține facturile cât mai mici posibil.
Deși izolarea mansardei, de exemplu, ar însemna o cheltuială inițială, aceasta se va amortiza în aproximativ doi ani cu economiile pe care le vei face. De asemenea, dacă ai deja izolație instalată în pod, dar aceasta nu atinge nivelul recomandat de 270 mm, ai putea face economii suplimentare prin simpla completare a grosimii, pentru un preț mai mic.
Îmbunătățirea izolației acoperișului, a pereților, a ferestrelor sau montarea unei structuri pentru izolatie parchet înseamnă că sistemele de încălzire casnice nu trebuie să lucreze atât de mult timp sau de intens pentru a atinge o temperatură moderată. De asemenea, va menține și, în unele cazuri, va crește valoarea proprietății tale, ajutând-o să funcționeze mai eficient.
2. Reduce pierderile de căldură
Datorită faptului că aerul cald din casa ta se ridică și iese prin acoperiș, acest lucru înseamnă că izolarea mansardei va împiedica aerul cald să iasă și îl va reține în interior. Prin urmare, cu cât mai multă izolație termică are proprietatea ta, cu atât mai puțin va trebui să te bazezi pe gaze sau curent electric pentru a menține căldura.
Faptul că ai toată casa izolată, înseamnă că mai multă energie termică este păstrată în interior, ajutând la menținerea unor temperaturi plăcute pe tot parcursul anului.
Atunci când sistemele de încălzire casnică, gazul sau electricitatea, sunt folosite pentru a crește temperatura în locuință, se încălzește mai întâi aerul, apoi zidăria. O izolare slabă are ca rezultat eliberarea de energie care nu este utilizată eficient, până la 30% din energie putând fi irosită doar prin pereții exteriori.
3. Impact redus asupra mediului
Proprietarii de locuințe devin din ce în ce mai atenți la impactul pe care îl au asupra mediului materialele de construcție folosite în casele lor.
Un alt beneficiu al izolării locuinței tale este că va avea un efect semnificativ asupra reducerii consumului de energie termică. Acest lucru, la rândul său, reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă. Acest aspect este important, deoarece dioxidul de carbon este responsabil pentru aproximativ două treimi din dezechilibrul energetic care duce la creșterea temperaturii Pământului.
O creștere a nivelului de dioxid de carbon în întreaga lume are ca rezultat un exces de gaze cu efect de seră, care rețin căldură suplimentară. Acest lucru contribuie la topirea calotelor de gheață și la creșterea nivelului oceanelor, ceea ce poate provoca inundații.
Prin reducerea eliberării acestor emisii din locuința ta, poți promova o sustenabilitate sănătoasă pentru mediu.
4. Confort
Uscat, cald și confortabil este așteptarea pe care o ai de la majoritatea spațiilor de locuit. Cu toate acestea, din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna într-o casă. Un alt beneficiu al izolării locuinței este că o proprietate complet izolată oferă toate acestea, menținând la minimum circulația căldurii, astfel încât să rămâi confortabil în timpul iernii și răcoros vara. Este, într-adevăr, un câștig pentru ambele părți.
De asemenea, izolarea locuinței previne apariția condensului, care poate duce la apariția umezelii și a mucegaiului. Acest lucru poate deteriora vopseaua, tencuiala și tapetul din locuință. Mai mult, umezeala din locuință poate avea chiar un impact negativ asupra sănătății și poate cauza probleme cronice de sănătate, cum ar fi astmul, în funcție de nivelul de gravitate.
O casă bine izolată are multe avantaje pe termen lung. În mod semnificativ, ajută la reducerea pierderilor de căldură, reduce facturile de energie, crește confortul și are un impact mai mic asupra mediului înconjurător.
Sursă foto: Shutterstock
(P) Material publicitar realizat de Isoteckline