4 idei pentru un design interior elegant la prețuri accesibile

 advertising.ringier
.

Designul interior joacă un rol important într-o locuință, atât în crearea unui spațiu vizual plăcut, cât și pentru confortul pe care îl simt locatarii. De multe ori, un buget limitat pentru amenajarea locuinței te poate pune în fața situației de a alege unele lucruri care nu se potrivesc stilului casei. Astfel, îți prezentăm patru idei pentru un design interior elegant,  dar care se încadrează într-un buget accesibil. 

  1. Fă cumpărături inteligente

Din nevoia de a face lucrurile cât mai rapid și de a grăbi procesul renovării, apelezi la soluții de ultim moment, care nu îți îndeplinesc în totalitate dorințele. Astfel, este important să ai un plan care să îți asigure cumpărături inteligente, adaptate pentru fiecare cameră în parte, chiar dacă asta ar însemna să amenajezi câte o încăpere la două luni. 

Alege seturi de dormitoare ieftine pentru un dormitor în stil minimalist, astfel încât să creezi un design curat, fără a încărca vizual camera. Pentru a acorda o notă altfel ambientului, poți să schimbi lustra cu una asimetrică sau să mizezi pe draperii de tip soft sau black out. 

Tot din seria cumpărături inteligente, poți alege un tapet de calitate sau un covor care să schimbe atmosfera, completând mobilierul de dormitor pe care l-ai ales, fără a interveni asupra altor detalii. După ce ai terminat dormitorul cu astfel de alegeri inteligente, economisește pentru a pune în aplicare aceeași regulă și la celelalte încăperi.

  1. Decorează cu elemente DIY

Dacă ai o pasiune aparte pentru a face lucrurile cu mâna ta, atunci poți să îți pui la treabă imaginația și talentul în crearea unui design interior exact pe gustul tău. Această modalitate este una economică, dar cu rezultate uimitoare care pot să împrospăteze locuința, de la bucătărie, până la sufragerie, cum ar fi: 

  • living: creează un perete al amintirilor cu poze de la evenimente importante, prin confecționarea ramelor din sfoară, lemn reciclat sau chiar carton;
  • bucătărie: confecționează coșuri decorative și organizatoare din sfoară și lipici;
  • hol: asamblează un cuier pentru haine din ramuri de copac vopsite;
  • baie: personalizează oglinda, prin decorarea ramei cu scoici, pietre sau bucăți de sticlă colorată. 
  1. Investește în piese esențiale

Un alt pas ar fi prioritizarea nevoilor, pornind de la următoarele întrebări:

  • de ce îți dorești să schimbi designul locuinței? 
  • cum vrei să arate noua amenajare?

După ce ai răspuns la aceste două întrebări, ai deja un plan pe care să îl pui în aplicare și unde anume să investești. Spre exemplu, poate că îți dorești un nou suflu pentru sufragerie, unde mobilierul nu a mai fost schimbat de o lungă perioadă și vrei să prindă un aer mai tineresc. Atunci, mizează pe o canapea care să devină punctul central al încăperii și care să fie în armonie cu celelalte obiecte de decor, fără a investi în alte piese.

Dacă îți dorești un alt ambient, pentru că lucrezi de acasă și nu te mai simți productiv, atunci investește într-un covor care să aducă un alt aer, adaptat stilului deja implementat în decorare. 

  1. Mizează pe lumini

Lumina poate schimba în totalitate dinamica și estetica unei locuințe. Când vine vorba de soluții accesibile pentru designul interior, lumina trebuie să ocupe un loc principal. Becurile LED cu temperaturi diferite de culoare oferă diverse efecte de iluminare și creează acea senzație de nou cu un minimum de efort. 

Un alt avantaj al luminilor, în special al celor inteligente, este că pun în valoare anumite elemente de design interior, prin focalizarea luminii pe obiecte de artă sau alte detalii decorative de care nu vrei să te desparți, indiferent de stilul amenajării. 

Prin urmare, atunci când îți dorești să aduci un nou aer locuinței tale prin designul interior, dar bugetul este unul limitat, încearcă să pui în aplicare ideile prezentate în acest articol. Nu doar că amenajezi cu prețuri accesibile, dar te vei bucura și de eleganță, estetică și confort în alegerile tale. 

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton