4 lucruri de avut în vedere atunci când cauți o locuință

 advertising.ringier
.

Atunci când cauți o locuință nouă, poate fi dificil să știi ce anume îți dorești cu adevărat, mai ales atunci când vrei să achiziționezi un apartament. Există atât de multe oferte și posibilități. Iar decizia pe care o iei este una de viitor.

Însă, pe cât de mult îți imaginezi cum va fi noua ta locuință, pe atât de important este să îți stabilești o listă clară cu ceea ce ai nevoie. Atunci când știi din start care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont, îți va fi mai ușor să găsești o locuință care să corespundă cu adevărat nevoilor tale. Iată câteva aspecte pe care să le ai în vedere.

Stabilește un buget

Dacă ai un buget clar, atunci știi sigur ce anume îți permiți și care sunt ofertele imobiliare pe care trebuie să le cauți. Până la urmă, bugetul reprezintă un aspect esențial care îți va dicta ce locuința poți să achiziționezi.

Începe prin a stabili care este suma pe care ești dispus să o achiți pentru o locuință. Apoi, în funcție de ofertele pe care le găsești, poți să stabilești dacă ești dispus să oferi mai mult pentru o locuință care chiar îți oferă facilitățile de care ai nevoie. Ia în calcul stilul de viață și planurile de viitor astfel încât să fii sigur că iei decizia potrivită pe termen lung.

Prioritizează locația

Locația reprezintă un alt criteriu important, mai ales că este vorba de o decizie pe termen lung. Uneori poate fi dificil să găsești o locuință care să se încadreze în buget și să se afle în zona dorită. Așa că e necesar să verifici mai multe oferte din zone diferite și să vezi dacă găsești locuința potrivită.

Dacă vrei să fii în apropiere de un parc, poți să  verifici ofertele pentru apartamente de vânzare în Herăstrău. Sau poate ai nevoie de un apartament de vânzare în Dorobanți ca să te afli mai aproape de zona centrală a Bucureștiului. Dacă iei în calcul proximitatea față de zona de birouri, în cazul în care lucrezi în partea de nord a orașului, poți să optezi pentru un apartament nou cu 2 camere de vânzare în Floreasca.

Gândește pe termen lung

Așa cum am menționat mai sus, e necesar să iei în calcul stilul de viață și planurile pe care le ai pentru viitor. Dacă vrei să îți mărești familia, atunci caută o locuință cu suficiente camere pentru viitoarea ta familie. Sau poate vrei să ai o camera în plus pentru oaspeți, pentru un birou acasă sau pentru locul de joacă al copilului.

Alte aspecte pe care să le ai în vedere pot fi nevoia de a avea un spațiu în aer liber sau o bucătărie suficient de spațioasă, mai ales dacă te pasionează gătitul. Dacă vrei să ieși la alergat sau îți place să faci mișcare în aer liber, atunci poate preferi un apartament care să se afle în apropierea unui parc.

Analizează facilitățile oferite

Există numeroase oferte din care poți să alegi. Unele pot să includă loc de parcare, terasă în aer liber sau o bucătărie complet utilată. Altele pot să includă sisteme inteligente de securitate sau să îți ofere posibilitatea de a alege finisajele dorite. Ia în calcul și aceste aspecte atunci, precum și nevoile tale.

Iar în ceea ce privește nevoile tale, stabilește clar de la bun început care sunt acestea. Poate fi vorba de un drum scurt până la birou sau până la școala copiilor, un anumit număr de camere sau proximitatea unui parc ori a unui loc de joacă.

Așadar, achiziția unei locuințe reprezintă o decizie majoră. Tocmai de aceea este necesar să stabilești clar care este bugetul de care dispui, unde anume să se afle viitoare locuință, dar și care sunt planurile tale de viitor. În acest fel îți va fi mult mai ușor să iei decizia potrivită.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton