4 lucruri de care ai nevoie dacă vrei să-ţi amenajezi un birou acasă

 advertising.ringier
.

Lucratul de acasă se poate dovedi provocator şi dificil dacă nu ai un spaţiu amenajat pentru a te putea desfăşura în voie şi pentru a-ţi stimula productivitatea. Dacă te-ai hotărât să îţi amenajezi un birou acasă ar trebui să ştii că există câteva elemente pe care trebuie să le incluzi pentru a face din acel spaţiu exact ce ai nevoie pentru a duce la final o zi productivă de muncă. 

Iată 4 lucruri de care ai nevoie pentru a-ţi amenaja un birou acasă:

Un spaţiu adecvat

Dacă vrei să organizezi un spaţiu pentru lucru acasă trebuie să găseşti o zonă a casei unde ai lumină naturală din plin. Aceasta te va ajuta să fii mult mai productiv de-a lungul zilei, va fi mai blândă cu ochii tăi şi te poate ajuta foarte mult în momentele în care vei avea un meeting online şi va trebui să intri cu camera web pornită. Pentru zilele lipsite de inspiraţie o fereastră cu lumină naturală te poate ajuta să îţi încarci bateriile cum trebuie şi să poţi duce la bun sfârşit toate sarcinile pe care le ai. 

Echipament pentru orice situaţie

De multe ori lucratul de acasă implică doar un laptop sau un calculator, însă dacă te decizi să faci asta pe termen lung, ar fi bine să incluzi în biroul pe care îl amenajezi mai multe accesorii care să te ajute în diverse situaţii pe care le-ai putea întâmpina. Printre aceste accesorii se numără: o imprimantă cu scaner, o pereche de căşti, un suport de laptop pentru răcire, dar şi elemente de birotică (hârtie, plicuri, capsator ş.a.). Pentru partea de accesorii electronice poţi arunca un ochi pe site-ul celor de Altex, de unde poţi alege articolele care se potrivesc nevoilor tale.

Plante pentru oxigenarea aerului

Ţinând cont de faptul că vei petrece multe ore pe zi în spaţiul respectiv  trebuie să te asiguri că respiri un aer cât mai curat, pentru a putea fi cât mai activ şi productiv la locul de muncă. Pe lângă, aerisirea o dată la 2-3 ore, nişte plante ar putea fi o idee bună pentru a creşte calitatea oxigenului din încăpere. Plantele vor aduce şi un plus de culoare în cameră şi pot fi considerate şi elemente decorative, astfel că atunci când te vei simţi lipsit de inspiraţie te pot ajuta. 

Un bioru şi un scaun potrivite înălţimii tale

Este foarte important ca aceste două piese să fie adaptate înălţimii tale, tocmai pentru că acest lucru îţi va influenţa starea de sănătate. Dacă stai pentru multe ore într-o poziţie incorectă ai putea dezvolta chiar probleme lombare, aşa că pe lângă criteriul estetic, trebuie să te gândeşti îndeaproape şi la înălţimea pe care o are biroul tău, respectiv să alegi un scaun ce se poate adapta la nevoile tale şi care să aibă o formă ergonomică pentru a susţine bine spatele. 

Aşadar, amenajarea unui birou acasă se poate dovedi destul de simplă, atâta timp cât acorzi atenţie la toate detaliile şi alegi variantele practice, nu doar pe cele frumoase din punct de vedere estetic. 

Sursă foto: pexels.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton