4 modalități creative prin care să păstrezi amintirile din vacanțe

 advertising.ringier
.

Călătoriile sunt modalitatea cea mai plăcută de a ne culturaliza și de a crea amintiri. Locurile pe care le vedem, informațiile pe care le auzim, mâncărurile pe care le gustăm și muzica pe care o auzim ne rămân întipărite în minte, iar fiecare experiență are o însemnătate diferită.

Din dorința de a păstra nemuritoare anumite amintiri, tindem să fotografiem diferite momente și să achiziționăm suveniruri specifice locurilor vizitate. Astfel, tipărirea acestora în format fizic, nu doar stocarea lor la nivel mental, ne oferă posibilitatea de a nu pierde din vedere anumite aspecte semnificative. Iată 4 modalități creative prin care să păstrezi amintirile din vacanțe.

Creează un postcard personalizat

Un suvenir destul de comun al turiștilor sunt postcardurile. Acestea sunt vederi cu imagini din locurile vizitate, pe care le poți păstra ca amintire sau le poți oferi unei persoane dragi, alături de un anumit mesaj. Dacă îți plac astfel de amintiri, dar în același timp îți dorești să depășești tiparul clasic, creează-ți propriul postcard.

Așadar, ai nevoie de o fotografie realizată de tine, pe care să o scoți la imprimantă și, ulterior, să o lipesti pe o foaie albă, cartonată. Poziționează fotografia în partea de sus a foii, iar în josul paginii poți scrie data, ora și locul în care a fost făcută. De asemenea, poți adăuga și câteva detalii despre momentul în care a fost făcută imaginea, pentru a-i oferi și o retrospectivă afectivă, pe lângă cea vizuală.

Transformă fotografiile în tablouri

În timpul vacanțelor, realizăm multe fotografii, atât cu peisajele și locurile pe care le vizităm, cât și cu noi singuri sau alături de persoanele dragi. Deși, de cele mai multe ori, avem o memorie plină cu astfel de imagini, doar o parte din ele sunt realizate după bunul plac.

O metodă inedită de a păstra amintirile vii este prin a decora spațiul casei folosind tablouri cu poze din vacanțe. Așadar, pentru această metodă creativă de a păstra amintirile, selectează câteva dintre fotografiile preferate din călătorii, transformă-le în tablouri și poziționează-le în locuința ta. 

Realizează moodboard-uri

O metodă creativă prin care poți păstra amintirile din vacanțe sunt moodboard-urile, acestea fiind ansamblul pozelor pe care le-ai realizat de-a lungul călătoriilor.

Procesul creației începe prin selectarea imaginilor preferate din diferite locuri, urmând, ulterior, să alegi o planșă care să le poată cuprinde pe toate. După ce ai tipărit imaginile selectate, poți începe să le lipești.

De asemenea, dacă ai bilete de la diverse intrări și zboruri, le poți adăuga și pe acestea în colaje. Poți opta prin a le clasifica pe țări și orașe și să creezi mai multe sau te poți limita la unul pentru fiecare vacanță, incluzând toate locurile vizitate.

Păstrează-le într-o cutie cu amintiri

Cutiile pot fi o variantă estetică de a păstra amintirile din vacanțe, mai ales dacă optezi pentru cele cu geam. Astfel de cutii au forma unei vitrine sau a unei fotografii înrămate, unde poți adăuga imagini sau alte obiecte pe care le-ai păstrat din călătorii.

După ce ai selectat cutia potrivită, atașează o imagine de fundal. Poți alege o hartă, o imagine care să fie specifică țării sau orașului vizitat. Ulterior, începe să o umpli cu diverse fotografii, bilete (de tren, avion, autobuz etc), postcarduri, bancnote (păstrate din țara vizitată) și chiar bilețele cu o semnificație aparte.

La finalul fiecărei vacanțe, ne întoarcem cu tot felul de suveniruri care să ne aducă aminte cu plăcere de locurile vizitate. Însă, de cele mai multe ori, le punem într-un dulap și uităm de ele. Aplică sfaturile din acest articol și găsește metoda creativă potrivită pentru a păstra amintirile din vacanțe.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton