5 Activități simple care îți mențin corpul și mintea mereu în formă

 advertising.ringier
.

Încă nu s-a aflat secretul pentru tinerețea fără bătrânețe, chiar dacă trăim într-o lume unde totul pare să aibă rezolvare, în special datorită evoluției tehnologiei. Realitatea este că nu există o rețetă pentru a te păstra mereu tânără, ci doar activități prin care poți să fii în formă la orice vârstă. Descoperă care sunt 5 dintre ele, dar și cât de simple și la îndemână pot fi. 

  1. Plimbările lungi cu bicicleta

Beneficiile pedalatului sunt numeroase, iar unele dintre ele sunt:

  • creșterea masei musculare;
  • reducerea stresului;
  • ameliorarea durerilor de spate;
  • echilibrarea concentrației de glucide din sânge;
  • îmbunătățirea capacității pulmonare;
  • sporirea mobilității articulațiilor. 

Mai adăugăm și faptul că este un mijloc de transport rapid și ecologic, când infrastuctura îți permite utilizarea sa. 

Cu astfel de beneficii, nu este de mirare că mersul pe bicicletă îți antrenează corpul și, totodată, mintea. Pentru a putea să te bucuri de toate beneficiile oferite, ai nevoie de o bicicletă confortabilă. Astfel, alege acele biciclete pentru femei adaptate nevoilor și dorințelor tale, începând de la funcționalități și până la aspect. 

  1. Pictura

Dacă îți mai amintești orele de pictură din copilărie, acum este momentul să transformi amintirile în activități prezente. Poate nu ți-ai imaginat, dar pictura este un bun antrenament pentru minte, fiindcă, pe lângă faptul că îți dezvoltă creativitatea, îți poate îmbunătăți și abilitățile motorii fine, cât și concentrarea și memoria. 

Nu trebuie să ai un talent aparte la pictură, pentru că rezultatele nu contează când privești această activitate ca tratament pentru starea de bine. Începe cu foi cartonate sau simple, asigură-te că ai la îndemână culori acrilice pentru pictură sau acuarele și bucură-te de un moment relaxant, dar și benefic pentru mintea ta. 

  1. Artele marțiale

Te-ai întrebat vreodată ce beneficii pot avea artele marțiale pentru sănătatea ta generală? Îți spunem noi: îți cresc încrederea în sine, te ajută să fii mai disciplinată, sporesc capacitatea de concentrare și îți dezvoltă calitățile motrice și forța fizică. 

Partea bună la acest tip de activitate este că poți să o experimentezi la orice vârstă, ca hobby. Fără a avea așteptări legate de performanță, te poți înscrie la clase de Karate, Judo, Taekwondo cu un singur scop: acela de a-ți menține corpul și mintea în formă. Rezultatele vor fi mai mult decât te așteptai și pe termen lung. 

  1. Sporturile în echipă

Munca în echipă poate fi greu de gestionat, în special când ești acea persoană care preferă să facă lucrurile după anumite reguli. Însă, de aceea există activități în echipă, pentru a sparge bariere și a închega prietenii mai ușor. Mai mult, atunci când lucrezi în echipă, îți antrenezi mintea prin dorința de a rămâne atentă la nevoile și modul de gândire al coechipierilor. 

Începe prin a practica sporturi în echipă, cum ar fi volei, tenis, dans sportiv sau antrenamente fitness. Acestea te învăță puterea relaționării și vin cu beneficii și în domeniul profesional, dacă ai nevoie de îmbunătățiri pe această latură. 

  1. Pilates

Pilatesul a devenit un sport tot mai căutat în rândul femeilor. Și nu este de mirare, pentru că îți antrenează atât partea fizică, cât și cea psihică. Beneficiile sunt următoarele:

  • creșterea rezistenței fizice;
  • îmbunătățirea nivelului de energie;
  • îmbunătățirea funcțiilor cognitive;
  • creșterea motivației;
  • îmbunătățirea posturii;
  • diminuarea stresului;
  • prevenirea accidentărilor fizice. 

Cu așa de multe beneficii, această activitate îți antrenează atât corpul, cât și mintea. Și ceea ce îl face special este că poți să practici pilates acasă sau, dacă îți dorești un grad de intensitate ridicat, în sala de fitness. 

Activitățile prezentate sunt variate și pot fi adaptate în funcție de energie și flexibilitate, fiecare cu avantajele și beneficiile specifice. Găsește-o pe cea care ți se potrivește, pentru a obține armonia între corp și minte. 

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton