5 moduri prin care îți poți transforma grădina pe timp de vară

.

Grădina ta se poate transforma într-un adevărat loc de relaxare, care să te facă să te simți în vacanță în fiecare zi. Pentru asta, ai nevoie de câteva transformări pe care să le faci de îndată de gradele încep să crească. Dacă ești în lipsă de idei, te ajutăm cu cinci moduri prin care să dai o nouă înfățișare grădinii tale. 

  1. Recondiționează mobilierul de anul trecut

Mobilierul grădinii este deteriorat în urma iernii sau după ploile din vara trecută? Cu atât de multe opțiuni posibile prin care îi poți da o nouă înfățișare, este păcat să îl lași în starea actuală. Îți trebuie puțină inspirație și ceva mai mult timp liber să creezi o adevărată operă de artă. 

De regulă, mobilierul de grădină este din material sau paie împletite, care pot aduna mult praf sau se pot deteriora de la condițiile meteo nefavorabile. Iată ce ai putea face pentru a-l readuce la viață:

  • dacă există fibre lipsă, pot fi înlocuite cu benzi din materiale de aceeași culoare, pe care mai apoi să le împletești în același sens;
  • pentru mobilierul din ratan, poți folosi un amestec de ulei de in pe care să îl aplici pe întreaga suprafață, pentru a-i reda strălucirea;
  • mobilierul din paie poate fi lustruit cu ceară de albine, iar mai apoi șters cu o cârpă uscată. 
  1. Așază piscina lângă flori

Piscina vara, în curte, îți oferă posibilitatea să uiți de griji și să te relaxezi după o zi de muncă. Pentru ca acest scenariu să fie complet, amplasarea ei este importantă în generarea stării de bine. Astfel, o variantă potrivită este să o poziționezi lângă flori. 

Înainte de toate, asigură-te că piscina este bine umflată și că apa este potrivită. De ajutor îți poate fi o pompa filtrare apa piscina care să îți asigure un confort sporit în timpul utilizării. În cazul în care nu ai deja plantate florile, poți să pui pe listă și această sarcină, de a avea straturi cu flori lângă locul piscinei. 

  1. Joacă-te cu lumina

Iluminatul te ajută să profiți la maximum de serile lungi de vară afară. Optează pentru o iluminare eficient energetică, acolo unde există posibilitatea, și cât mai variată ca stil.

Poți alege spoturi în forme de plante sau alte ornamente, șiruri de becuri sau lumini pe care să le agăți în jurul copacilor. Amplasează și câteva luminițe la foișor sau în locul de relaxare și lămpi de sol pe lângă alee. 

Sursele de iluminare te vor ajuta să te bucuri de serile lungi afară, dar în aceeași măsură, creează un ambient plăcut pe timpul zilei. 

  1. Creează un colț intim de relaxare

Pe lângă foișorul sau locul de luat masa seara, alături de prieteni sau în formulă restrânsă cu familia, poți să ai și un colț intim de relaxare. Un loc liniștit și amenajat după aspirațiile tale. 

Iată câteva sugestii care să te ajute:

  • delimitează o porțiune din grădină și pune pietriș pentru a așeza fotolii;
  • dacă este într-o zonă acoperită cu pardoseală sau gresie, atunci așază un covor de damasc și lângă câteva perne colorate și o canapea de exterior;
  • pentru o curte mică, un hamac îți poate aduce liniștea și relaxarea în orice moment al zilei; 
  • nu uita de lumini, fie că sunt felinare, lămpi sau becuri de pus în copaci. 
  1. Folosește oglinzi

Nu pentru a-ți realiza rutina de make-up afară, ci pentru a-i oferi grădinii tale o înfățișare aparte. Există și oglinzi din materiale care rezistă la umezeală, pe care fie le agăți în copaci, fie le amplasezi lângă. 

De preferat sunt oglinzile mari, care vor ieși în evidență, dar care te pot ajuta și să maschezi un colț neplăcut al grădinii tale. Un alt avantaj al oglinzilor mari ar fi că îți pot mări vizual spațiul de afară, așa că folosește-le cu încredere. 

Dacă vrei o atmosferă aparte pentru grădina ta în această vară, sfaturile de mai sus îți pot fi un real ajutor. Nu implică prea mult efort, ci puțin timp liber care, mai apoi, se transformă în relaxare și stare de bine. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat de Aquamar

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton