5 recomandări de la specialiști după aplicarea aparatului dentar

 advertising.ringier
.

Aparatul dentar reprezintă un instrument eficient folosit pentru menținerea unei poziții corespunzătoare a dinților și pentru corectarea anomaliilor în dezvoltarea maxilarului și a mandibulei. Aplicarea aparatului dentar constituie o intervenție ortodontică esențială, cu rolul de a asigura o funcționalitate optimă a sistemului dento-maxilar și de a contribui la îmbunătățirea esteticii zâmbetului. Procesul de îngrijire după aplicarea aparatului este esențial pentru a asigura rezultatele dorite și pentru a menține sănătatea orală. Următoarele recomandări ale medicilor specialiști pot maximiza beneficiile tratamentului ortodontic.

Mențineți o igienă orală riguroasă 

După aplicarea aparatului dentar, igiena orală este necesar să devină o prioritate. În general, un aparat dentar fix este mai dificil de îngrijit, deoarece curățarea dinților necesită mai mult timp și mai multă atenție. Cu toate acestea, pentru a menține o igienă orală optimă pe durata întregului tratament ortodontic, este important să se respecte cu strictețe toate indicațiile medicului ortodont. 

Pentru a elimina depunerile de placă bacteriană ce se formează în spațiile dintre dinți și pentru a preveni astfel apariția de carii, afte bucale sau alte probleme orale, specialiștii recomandă persoanelor cu aparat dentar, pe lângă curățarea dinților de minimum două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor, utilizarea în mod regulat a aței dentare.

Acordați o atenție deosebită alimentației 

Primele zile după aplicarea aparatului dentar implică unele ajustări în privința obiceiurilor alimentare. Evitarea alimentelor tari și lipicioase este recomandată pentru a preveni disconfortul și a proteja aparatul, indiferent de tipul de aparat dentar utilizat. În cazul unui aparat transparent, specialiștii recomandă, de asemenea, evitarea băuturilor colorate, care pot afecta estetica dispozitivului.

Protejați-vă dinții de traumatisme

Dacă practicați sporturi de contact sau sunteți expuși riscului de traumatisme orale, purtarea unui proteze bucale oferă o protecție suplimentară, prevenind leziunile care pot afecta atât aparatul dentar, cât și dinții. Dispozitivele de protecție sunt concepute pentru a absorbi impactul și a distribui forța asupra dinților, ceea ce reduce semnificativ riscul de fracturi dentare, leziuni ale gingiilor sau chiar de pierdere a dinților după un traumatism. 

Evitați obiceiurile dăunătoare

Roaderea unghiilor sau al obiectelor dure, respirația pe gură sau mestecatul excesiv de gumă cu zaharuri constituie câteva dintre obiceiurile dăunătoare sănătății dentare, care pot interfera cu tratamentul ortodontic. Menținerea obiceiurilor dăunătoare după plasarea aparatului dentar poate contribui la încetinirea progresul tratamentului sau chiar la deteriorarea aparatului dentar.

Respectați programul de vizite la medicul ortodont

Indiferent de tipul de aparat dentar folosit, rezultatele tratamentului ortodontic sunt influențate de comunicarea și colaborarea cu medicul ortodont, ce trebuie menținută pe toată durata tratamentului. Monitorizarea constantă a evoluției tratamentului și ajustările periodice contribuie la asigurarea succesului intervenției ortodontice și la obținerea unui rezultat final satisfăcător din perspectiva esteticii și a sănătății orale. 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton