5 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni

.

Inima oricărei case, bucătăria este un loc prietenos unde te poți bucura de întâlniri cu familia sau prietenii, un loc unde îți poți împărtăși secretele sau bucuria cu aceștia, la un aperitiv sau pregătind mese bune. Sunt multe plăceri simple de experimentat în această cameră esențială a casei. Iată de ce bucătăria merită toată atenția în ceea ce privește amenajarea și decorarea ei.

Nu este ușor, vei spune, când bucătăria ta încape într-un buzunar. Ei bine, poți rămâne fără spațiu, dar niciodată fără idei. Oricare ar fi configurația bucătăriei tale, tot ce ai nevoie este puțină imaginație, pentru a-i da o notă de autenticitate și a o crea după dorințele tale. Iată câteva idei care te pot ajuta în acest sens.


Utilizează spațiul din podea până în tavan

Toți arhitecții și designerii de interior îți vor spune așa: pentru a optimiza un spațiu mic, trebuie să folosești pereții, de la podea până la tavan. Acest lucru are două avantaje: acela de a oferi mult spațiu de stocare în mobila bucatarie, pe de o parte, și de a mări vizual încăperea, pe de altă parte. De la dulapuri suspendate, rafturi deschise, etajere sau alte soluții de depozitare, toate sunt nu doar acceptate, dar și recomandate.


Economisește spațiu cu o masă de perete

Există diferite soluții pentru a crea acea senzație de înălțime și de spațiu deloc aglomerat în mica bucătărie, iar în fruntea acestora se află masa de perete. Indiferent că optezi pentru una de bar sau una de înălțime normală, această masă are toate atuurile. Se adaptează tuturor spațiilor, chiar și celor mai înguste, eliberând în același timp spațiu pe podeaua camerei.

Iar dacă optezi pentru una rabatabilă, este clar că bucătăria ta va câștiga mai mult spațiu. Alături de ea, alege câteva scaune stivuibile și poți fi sigură că bucătăria ta va părea mult mai mare și mai puțin aglomerată.

Organizează-ți spațiul vertical cu rafturi de perete

Pentru a aranja suprafața disponibilă a pereților tăi fără a aglomera spațiul cu dulapuri suspendate, de ce să nu optezi pentru rafturi deschise, asortate cu mobilierul de bucătărie din partea de jos?

Optează pentru unele cu rafturi din stejar masiv, de exemplu, sau din lemn recuperat, dacă este stilul tău preferat, prinse în console metalice sau din fier forjat, pentru o tușă interesantă. 


Rafturile de perete sunt pe cât de practice, pe atât de decorative. Cărți de bucate, decorațiuni, veselă interesantă de expus, ustensile de bucătărie, toate vor da originalitate bucătăriei tale, dar sunt mai ales practice, pentru că vei ține totul la îndemână. Și cu stil!

Eliberează-ți cât mai mult blatul de lucru

Pentru a-ți organiza mica bucătărie, depozitează în dulapurile de jos electrocasnicele pe care le folosești rar. Economisește spațiu în sertare folosind coșuri de depozitare și optează pentru oale și tigăi stivuibile.


În cele din urmă, profită de spațiul de deasupra mobilierului tău de bucătărie, plasând ici și colo coșuri decorative de depozitare. Iar dacă tot nu reușești să eliberezi spațiul de pe blatul tău de lucru, atunci nu uita că rafturile de pereți sunt și ele spații perfecte pentru depozitare, accesibile și practice pentru bucătăriile mici.

Exploatează fiecare colțișor al camerei

Într-o bucătărie mică, fiecare spațiu contează! Începe prin a-ți sorta toate lucrurile pentru a organiza și elibera spațiul. Elimină accesoriile de care nu mai ai nevoie și ai grijă să alegi electrocasnice cu volumul adaptat încăperii. Astfel, creezi o bucătărie funcțională fără obiecte de prisos. 


În ceea ce privește amenajările, gândește-te la unele originale și realizate pe măsură, în funcție de configurația bucătăriei tale. Pentru o bucătărie mică, pe cât de funcțională, pe atât de practică, nimic mai bun pentru a optimiza spațiul decât o insulă centrală. Atât masă, cât și blat de lucru, această piesă de mobilier multifuncțională este aliatul ideal pentru spațiile mici. Îți va permite să creezi o bucătărie deschisă, separând camera de restul locuinței.


Este uimitor cum un design bine ales poate mări o bucătărie ca prin farmec. Alege culori deschise, naturale, pentru a oferi luminozitate și pentru a lărgi vizual spațiul. În rest, totul ține de imaginația și gusturile tale. Îndrăznește!

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Haaus