5 sfaturi pentru gestionarea stocurilor în lanțul de aprovizionare

 advertising.ringier
.

Managerii de depozite se întâlnesc cu provocări din ce în ce mai mari. Maximizarea profiturilor, creșterea vitezei operațiunilor și scăderea stocurilor la îndemână sunt toate obiectivele comune pentru gestionarea stocurilor. Pentru o gestionare cât mai bună a stocurilor într-un lanț de aprovizionare, o companie ar trebui să ia următoarele măsuri:

1. Eficientizarea managementului inventarului

Pe măsură ce lanțul de aprovizionare crește, numărul de furnizori disponibili pentru o companie crește exponențial. Primul pas în gestionarea inventarului este eficientizarea proceselor de RFQ, PO, primire și urmărire pentru a elimina risipa și pentru a maximiza eficiența de-a lungul lanțului de aprovizionare.

2. Automatizare

Automatizarea este o componentă cheie în crearea unui lanț de aprovizionare eficient, raționalizat și rentabil. Procesele manuale sunt consumatoare de timp și sunt predispuse la erori. Automatizarea proceselor repetitive nu numai că mărește eficiența și productivitatea, dar eliberează și resursele angajaților pentru a se concentra pe obiective strategice de nivel superior.

Automatizați introducerea datelor folosind cititoare de coduri de bare, astfel puteți economisi timp și bani companiei dvs. iar angajații devin mai productivi.

3. Etichetare

Aveți în depozit produse fără etichete? Puneți etichete pe ele pentru a facilita realizarea inventarului. Managementul lanțului de aprovizionare se referă la reducerea erorilor. Puteți evita problemele viitoare luând măsuri simple de prevenire și să vă creați propriul sistem de etichetare. Trebuie doar să vă achiziționați o imprimantă de etichete și etichete de imprimare termică pe care să le imprimați.

4. Introduceți sisteme RFID și coduri de bare pentru obținerea preciziei și eficienței

Sistemele RFID și tehnologia codurilor de bare sunt esențiale în îmbunătățirea acurateței și eficienței gestionării stocurilor. Aceste tehnologii oferă capabilități de urmărire în timp real, audituri rapide ale stocurilor și simplifică procesul de reaprovizionare, făcând astfel gestionarea generală a stocurilor mai eficientă. În ultimul deceniu, prețul mediu al unei etichete RFID s-a redus la aproximativ 4 cenți, ceea ce reprezintă o scădere cu 80%, în timp ce precizia de citire s-a dublat, iar prețul cititoarelor RFID s-a redus cu aproape 50%. Acest lucru face ca RFID o alegere tehnologică accesibilă, precisă și eficientă.

Un alt avantaj suplimentar major al sistemelor RFID și coduri de bare este potențialul lor de a descuraja furtul și frauda. Potrivit unei cercetări McKinsey, utilizarea tehnologiei RFID a dus la o îmbunătățire cu 25% a acurateței stocurilor, la scăderea stocurilor cu aproximativ 3,5% și la reducerea scăderilor și furtului care ajută la creșterea veniturilor cu până la 1,5%. Cu o vizibilitate completă a stocurilor de-a lungul lanțului de aprovizionare, orice discrepanță poate fi detectată imediat, permițând acțiuni preventive rapide pentru a reduce potențialele pierderi.

5. Analiza datelor

Este un proces esențial pentru o estimare cât mai precisă, folosind date istorice pentru a oferi companiei o perspectivă cu privire la scenariile potențiale ale cererii și ofertei pieței. Analiza predictivă permite unei companii să se pregătească pentru fluctuațiile așteptate ale pieței cu mult timp înainte, astfel încât organizațiile să poată fi pregătite și să evite comenzile costisitoare de ultimă oră.

Ca și concluzie, extindeți-vă orizonturile tehnologice pentru a vă automatiza depozitul, investiți în tehnologie avansată de gestionare a stocurilor și integrați-le cu restul afacerii.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton