Copiilor, în general, le plac surprizele și găsesc mai ușor bucurie în lucrurile mărunte, spre deosebire de adulți. De aceea, de cele mai multe ori, este probabil să fie mai ușor să surprinzi un copil, mai ales dacă depui un efort minim și încerci să te adaptezi dorințelor și preferințelor acestuia. În plus, dacă adaugi și o notă personală cadoului, cu siguranță copilul tău va fi mai mult decât încântat.
1. O ieșire împreună, în care să-i dedici tot timpul tău
Cu toate că feluritele jocuri și jucării pe care copilul le primește sunt atractive pentru acesta și îl fac fericit, cel mai probabil va aprecia și se va bucura mai mult de timpul pe care i-l oferi. Astfel, alege o zi în care să fii disponibil întru totul și planifică o ieșire împreună. Indiferent că mergeți la o cofetărie, la o pizza, că ieșiți într-un parc sau că veți viziona un film împreună, cel mai important este ca în acea zi să renunți la alte activități (de exemplu, să folosești telefonul) și să-i dedici copilului timpul tău.
Astfel, nu doar că veți trăi niște momente plăcute, în care vă veți conecta unul cu celălalt, veți discuta și veți râde, ci veți crea și amintiri de neuitat.
2. Un obiect care să îi folosească la școală
Mai ales dacă este școlar, copilului tău îi sunt utile rechizitele precum penare pentru scoala, un ghiozdan nou, seturi de creioane și pixuri colorate, acuarele, pensule, și nu numai. În felul acesta, îi vei oferi ceva util, de care să se folosească, dar, în același timp, îl vei surprinde și printr-un gest care, deși pare mărunt, va fi semnificativ pentru el.
3. Un board game pe care să îl jucați împreună
Din categoria surprizelor pe care i le poți face copilului tău fac parte și board game-urile. Alege un joc potrivit vârstei acestuia și jucați-l toată familia, bucurându-vă astfel de momentele pe care le trăiți împreună și distrându-vă.
4. O carte captivantă
Un alt cadou care, deși poate nu pare interesant pentru un copil, mai ales dacă nu îi place să citească, este o carte. Dacă acesta încă nu știe să citească sau abia învață, îi poți citi tu cartea sau puteți citi împreună. Dacă e mai mare, atunci puteți citi pe rând și, la finalul lecturii, să discutați impresii, să vorbiți despre aspectele interesante din cadrul cărții și despre ceea ce nu v-a plăcut. Puteți crea, în felul acesta, un mic club de lectură, în cadrul căruia să citiți amândoi aceeași carte, iar apoi să discutați despre aceasta și să aflați diferite perspective.
5. Un puzzle sau un joc de construit
Pe lângă board game-uri, alte idei de jocuri pe care i le poți dărui copilului sunt puzzle-urile și cele de construit, precum Lego. Acestea sunt o metodă bună prin intermediul căreia copiilor le sunt stimulate creativitatea și imaginația. În plus, pot fi o modalitate de a petrece timpul împreună, fiindcă, mai ales dacă este vorba de un puzzle mai dificil, îl puteți ajuta pe copil la rezolvarea acestuia.
6. Un kit de experimente științifice
Nu în ultimul rând, darurile care îi pun copilului creativitatea și răbdarea la încercare pot fi cu adevărat de succes, chiar dacă inițial pot părea plictisitoare. Astfel, îi poți dărui un kit prin intermediul căruia să realizeze diferite experimente științifice, fiind o oportunitate perfectă de învățare și de explorare.
Așadar, dacă vrei să-i oferi copilului tău o surpriză, îi poți dărui lucruri și jocuri precum puzzle-uri, board game-uri, cărți și rechizite școlare, dar, mai presus de aceste cadouri, încearcă, măcar o dată pe lună, să-i oferi copilului timpul și afecțiunea ta, să ieșiți și să faceți o activitate împreună, să vă conectați unul cu celălalt.
Sursa foto: Pexels