6 lucruri pe care le poți face pentru a ajuta atunci când resursele tale financiare sunt limitate

 advertising.ringier
.

Atunci când vorbim despre a-i ajuta pe alții, ne gândim de obicei la a le oferi lucruri sau a dona bani. Însă, a ajuta comunitatea nu este despre fapte pe care le pot face doar cei cu venituri peste medie. Există multe modalități de a-i ajuta pe alții atunci când resursele financiare sunt limitate.

Dacă nu ești sigur cum poți fi de folos celorlalți, iată câteva sugestii pe care să le iei în considerare.

  1. Facilitatea fiscală de redirecționare a 3,5% din venit

Din impozitul pe venit, care ajunge la stat, 3,5% reprezintă dreptul fiecărui contribuabil, plătitor de impozit pe venit, de a se implica și a susține cauzele în care crede.

Dacă te preocupă soarta copiilor din comunitățile vulnerabile, ai putea contribui la educația lor, chiar și atunci resursele tale financiare nu îți permit să te implici pe cât ți-ai dori. Redirecționarea celor 3.5% din impozitul de venit poate ajuta copiii din mediile defavorizate să-și continue școala și să iasă din cercul vicios în care își duc existența. 

  1. Oferă meditații unor elevi ca voluntar

Experiențele interactive de învățare îi pot ajuta pe elevii din zonele defavorizate să aprofundeze materia sau să recupereze acolo unde au lacune. Iar a-ți oferi timpul pentru a-i ajuta să avanseze poate contribui la îmbunătățirea parcursului lor educațional.

Contactează școlile din zonele defavorizate. De multe ori, au nevoie de voluntari care să citească alături de copii sau să lucreze cu ei după orele de școală. 

Interesează-te despre ce tipuri de programe există în școlile din comunitate. Verifică la cluburile școlare; multe dintre acestea pot include programe de meditații pentru copiii din comunitate.

  1. Gătește și oferă o masă unei persoane bolnave sau care trece printr-o perioadă dificilă

Gătitul, considerat adesea o activitate personală sau de familie, are puterea de a produce schimbări tangibile în comunitate. 

Pentru cineva care se confruntă cu cele mai grele provocări ale vieții, o farfurie de mâncare caldă simbolizează empatia, compasiunea și noțiunea liniștitoare că există persoane și comunități cărora le pasă. 

Din perspectiva ta, a celui care oferă, conștientizarea faptului că de eforturile tale culinare beneficiază în mod direct cineva aflat în nevoie amplifică satisfacțiile emoționale, promovează un sentiment de scop și de împlinire, conferind mâncării o semnificație mai profundă. 

  1. Participă la eforturile de conservare a mediului în comunitatea ta

Implicarea în proiectele de conservare a mediului ajută la dezvoltarea unui sentiment de responsabilitate față de natură. 

Ecosistemele ne oferă aer curat și apă curată, care sunt esențiale pentru supraviețuirea noastră. Colaborarea cu organizațiile locale de mediu este o modalitate eficientă de a contribui la menținerea ecosistemelor. Aceste organizații depun eforturi de conservare, sensibilizează și pun în aplicare inițiative de protejare și restaurare a ecosistemelor. Poți ajuta sprijinind sau participând la inițiative locale de educație de mediu care promovează educația ecologică și oferă instruire pentru comunitățile locale în domenii precum agricultura durabilă sau conservarea resurselor naturale.

  1. Vizitează un spital local sau un azil de bătrâni pentru a petrece timp cu pacienții

Importanța unei persoane de sprijin pentru cei aflați în dificultate este majoră, deoarece sunt membri esențiali ai echipei de îngrijire a sănătății unui pacient, ajutându-i pe aceștia prin încurajări și comunicare.

Contactează o unitate, precum un azil de bătrâni sau un spital, și informează-te despre posibilitatea de a-ți oferi timpul pentru a deveni persoană de sprijin pentru care nu au familile aproape și și-ar dori să audă câteva cuvinte de încurajare pentru a trece mai ușor peste boală.

  1. Devino mentor pentru cineva în domeniul tău de expertiză sau oferă îndrumare în carieră

Dincolo de ajutorul financiar, există diferite moduri de a-i ajuta pe cei care se confruntă cu dificultăți și de a te implica în programele comunitare.

S-ar putea să descoperi că excelezi în a ajuta oamenii să treacă peste un moment dificil oferindu-le sfaturi și ascultându-i. Poate afli că îi poți inspira pe alții atunci când au cea mai mare nevoie, iar sprijinul tău îi ajută să-și regăsească busola. 

De exemplu, ia legătura cu centrele de reabilitare din orașul tău și întreabă dacă au programe de colaborare pe diferite teme. Ai putea ține o prelegere pe un anumit subiect sau te-ai putea oferi să stai de vorbă cu rezidenții centrului despre un aspect asupra căruia ai expertiza necesară, sub forma unui program de mentorat.

Așadar, fiecare dintre noi avem ceva ce putem oferi celorlalți. Fie că este vorba de timp, cunoștințe sau de abilitatea de a-i învăța pe ceilalți, toate acestea pot contribui în mare măsură la a aduce plus valoare comunității. 

Sursa foto: freepik.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton