6 sfaturi pentru a avea eleganță și stil

 advertising.ringier
.

Îți dorești să ai un stil care să emane eleganță și rafinament? Nu există o rețetă exactă pentru a avea stil și a fi o persoană elegantă, ci mai degrabă este un cumul de alegeri, atât vestimentare, cât și de comportament, care te ajută să devii așa cum îți dorești. În acest caz, ți-am pregătit 6 sfaturi care să te ajute în acest proces.

1. Alege calitatea, nu cantitatea

În orice context se potrivește zicala „calitate, nu cantitate'. Ei bine, colecția ta de genți nu face excepție de la regulă. Ți s-a întâmplat vreodată să cumperi poșete la prețuri foarte reduse, care să se deterioreze în scurt timp? O geantă de calitate îndoielnică nu denotă stil și eleganță.

Decât să ai o întreagă colecție de genți slab calitative în garderobă, optează pentru două sau trei genți de designer. Alege modele clasice, de o calitate superioară, confecționate din materiale durabile, cum sunt, de exemplu, modelele de genti Valentino Garavani.

2. Investește într-o garderobă capsulă

În ultima vreme, garderoba capsulă este un concept tot mai des întâlnit în articolele despre modă și stil. Acest concept se bazează pe formarea unei garderobe care conține articole vestimentare clasice, simple, în culori neutre. Astfel, poți obține numeroase ținute stilate și elegante, care conferă o notă de rafinament prin simplitatea lor.

Alege cămăși, tricouri fără imprimeuri, bluze în dungi, pantaloni eleganți evazați și slim, sacouri, rochii în diverse lungimi și nu numai. În ceea ce privește paleta de culori, o garderobă capsulă presupune haine în culorile alb, negru, bej, dar și gri sau albastru deschis.

3. Cumpără articole vestimentare din materiale calitative

Cel mai important aspect referitor la haine este calitatea acestora. Pentru a te simți confortabil în hainele pe care le porți, cumpără piese vestimentare confecționate din materiale calitative. 

De exemplu, pentru vară poți alege haine din materiale care ajută pielea să respire, cum ar fi bumbacul sau inul. În schimb, iarna poți purta pulovere din materiale plăcute la atingere, precum cașmirul, sau paltoane din stofă, acestea fiind foarte călduroase.

4. Optează pentru accesorii simple

Bijuteriile completează o ținută și îi conferă o notă de eleganță. Pentru a nu încărca o ținută, alege accesorii discrete, care denotă finețe și rafinament. Totodată, este indicat să păstrezi cromatica bijuteriilor, fără a le amesteca. Așadar, dacă ai un inel din aur galben, poartă și cercei sau un colier în aceeași culoare, pentru a crea senzația de uniformitate.

De asemenea, un detaliu care este adesea uitat este feroneria genților. Ținuta ta va arăta minunat dacă o vei accesoriza cu bun gust, iar feroneria genții va avea aceeași culoare ca bijuteriile pe care le porți.

5. Nu purta mai mult de 3 culori într-un outfit

Ca să ai o ținută plăcută din punct de vedere vizual, este recomandat să respecți regula de a nu depăși 3 culori atunci când alcătuiești o ținută. Poți alege o culoare mai puternică pentru a fi în centrul atenției, alături de alte culori neutre, care să confere un echilibru, dacă îți dorești un outfit vesel, potrivit pentru anotimpul cald.

6. Adoptă o postură dreaptă

Pe lângă tendințele în materie de fashion, cel mai important atuu este atitudinea ta. Descoperă-ți stilul personal și creează-ți o garderobă cu articole care te reprezintă și în care te simți bine. Contează modul în care porți hainele, fiindcă o postură dreaptă te va face să pari și să fii încrezătoare.

Acordă-ți timp pentru a te aranja și pentru a descoperi ce te avantajează în ceea ce privește partea vestimentară. Definește-ți stilul, ai încredere în tine și începe fiecare zi cu un zâmbet pe buze, iar astfel vei străluci la propriu.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton