Pentru a avea o dantură sănătoasă este nevoie de îngrijire zilnică. Chiar dacă ți se spune că ai o dantură frumoasă, este esențial să urmezi pașii corecți în fiecare zi pentru a avea grijă de aceasta și a preveni problemele. Este mai ușor să previi decât să combați, așa că iată care sunt obiceiurile zilnice ce te vor ajuta să îți păstrezi zâmbetul perfect.
1. Nu te duce la culcare fără să te speli pe dinți
Nu este un secret că recomandarea generală a medicilor dentiști este să te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Cu toate acestea, mulți dintre noi continuă să neglijeze spălatul pe dinți seara. Dar periajul înainte de culcare te scapă de germenii și placa bacteriană care se acumulează pe parcursul zilei.
2. Spală-te corect
Felul în care te speli pe dinți este la fel de important. De fapt, dacă te speli greșit pe dinți, este aproape la fel de rău ca și cum nu te-ai spăla deloc. Nu te grăbi, periază dinții cu mișcări ușoare, circulare, pentru a îndepărta placa bacteriană. Placa rămasă pe dinți se poate întări, ducând la acumularea de tartru și gingivită (boala timpurie a gingiilor).
O periuta de dinti electrica dispune întocmai de mișcările circulare de care dinții tăi au nevoie și vine cu diferite niveluri de intensitate. Aceasta este ceea ce le face recomandarea principală a medicilor.
3. Nu îți neglija limba
Placa bacteriană se poate acumula și pe limbă. Acest lucru nu numai că poate duce la mirosul urât al gurii, dar poate provoca și alte probleme de sănătate orală. Periază-ți ușor limba de fiecare dată când te speli pe dinți.
4. Folosește o pastă de dinți cu fluor
Când vine vorba de pasta de dinți, există criterii mai importante decât gradul de albire și aromă, pe baza cărora să alegi. Indiferent de marca aleasă, asigură-te că aceasta conține fluor. În timp ce fluorul a ajuns să fie supus unei analize amănunțite de către cei îngrijorați de impactul pe care îl are asupra altor domenii ale sănătății, această substanță rămâne un element esențial pentru sănătatea orală.
Acest lucru se datorează faptului că fluorul reprezintă principalul mijloc de apărare împotriva cariilor dentare. Acesta acționează prin combaterea germenilor care pot duce la apariția cariilor, precum și prin crearea unei bariere de protecție pentru dinți.
5. Tratează folosirea aței dentare ca fiind la fel de importantă
Mulți dintre cei care se spală pe dinți în mod regulat neglijează folosirea aței dentare. Ața dentară nu este doar pentru a scoate mâncarea dintre dinți și a preveni astfel un moment stânjenitor. De fapt, ața dentară are rolul de a stimula gingiile, de a reduce placa bacteriană și de a ajuta la scăderea inflamației din zonă. Folosirea aței dentare o dată pe zi este de obicei suficientă pentru a te bucura de aceste beneficii.
6. Ia în considerare apa de gură
Reclamele de la televizor fac ca apa de gură să pară necesară pentru o bună sănătate orală, dar mulți oameni sar peste acest pas pentru că nu știu care sunt beneficiile exacte. Apa de gură reduce cantitatea de acid din cavitatea bucală, curăță zonele greu de periat din jurul gingiilor și remineralizează dinții.
7. Limitează consumul de alimente zaharoase și acide
În ultimă instanță, modul în care te speli pe dinți merge mână în mână cu alimentația. Asta pentru că zahărul se transformă în acid în gură, care poate eroda smalțul dinților. Acești acizi sunt cei care duc la apariția cariilor. Fructele cu conținut ridicat de acid, ceaiurile și cafeaua pot, de asemenea, să dăuneze smalțului dinților. Deși nu trebuie neapărat să eviți cu totul astfel de alimente, nu strică să ai grijă la cât de multe consumi.
În ceea ce privește menținerea unui zâmbet radiant, îngrijirea zilnică este extrem de importantă. Dincolo de simplele complimente pe care le vei primi pentru frumusețea danturii tale, respectarea acestor obiceiuri zi după zi este esențială pentru a-ți menține sănătatea orală.
Sursa foto: Pexels