7 pași pentru a avea un păr sănătos

 advertising.ringier
.

Toate ne dorim să avem un păr sănătos și strălucitor, pe care să-l putem aranja exact așa cum vrem. Vestea bună este că îl putem avea cu adevărat. Cum anume? Urmând câțiva pași esențiali pentru a avea un păr sănătos.

Da, genele joacă un rol important în ceea ce privește podoaba capilară. Însă, pe lângă ele, alimentația, vremea, poluarea și îngrijirea părului contribuie toate la a avea un păr sănătos și strălucitor. Așadar, chiar dacă ai fost înzestrată cu un păr bogat și sănătos, pentru a-l menține așa e nevoie să ai o rutină zilnică adecvată. De exemplu, să urmezi pașii de mai jos, care te pot ajuta să îți menții părul sănătos și plin de viață.

  1. Spală corect părul

Tot auzi cât de important e să speli corect părul și cum acest pas influențează sănătatea scalpului și a firului de păr. Ei bine, iată cum anume să te speli corect pe păr: 

  • În primul rând, apa nu trebuie să fie fierbinte, ea trebuie să fie călduță. 
  • Înainte de a aplica șamponul trebui să uzi foarte bine părul. 
  • Mai apoi, cantitatea de șampon trebuie încălzită între palme înainte de a fi pusă pe scalp. 
  • Se masează cu mișcări circulare scalpul, cu buricele degetelor, nicidecum cu unghiile. 
  • E indicat să insiști pe scalp și nu pe lungimea firului de păr. 
  • Un aspect foarte important este că părul trebuie șamponat de două ori. 
  • După spălare, e indicat să folosești o mască de păr de calitate. Aceasta nu se aplică niciodată la rădăcină, ci doar pe lungimea firului de păr.
  1. Folosește produse de calitate

Primul pas pentru a avea un păr sănătos este să fii atentă la produsele pe care le folosești. Alege un sampon profesional de par pe care să-l folosești corect. Corect înseamnă să pui o cantitate potrivită, nici prea multă, dar nici prea puțină și să masezi bine scalpul. 

Mai apoi, ar fi indicat să alegi un șampon care să fie potrivit tipului tău de păr. Îți poți da seama foarte simplu dacă ai făcut alegerea corectă. De exemplu, dacă a doua zi după spălare, părul este deja murdar sau resimți mâncărimi la nivelul scalpului, e evident că șamponul nu este cel potrivit. De asemenea, evită spălarea excesivă, deoarece aceasta poate elimina uleiurile naturale care protejează firul de păr.

  1. Tunde vârfurile regulat

Specialiștii susțin că tunderea vârfurilor previne despicarea și ajută la menținerea unui aspect sănătos și îngrijit al părului. Recomandarea este să faci acest pas cel puțin de două ori pe an. Însă, dacă forma și lungimea îți permite, ideal ar fi să tunzi vârfurile o dată la trei luni.

  1. Evită căldura excesivă

Uscarea frecventă cu foehnul, îndreptarea sau ondularea cu placa pot deteriora părul. Dacă este necesar să folosești aceste instrumente, aplică întotdeauna un produs pentru protecție termică. Însă, primăvara și vara, atunci când timpul și temperaturile de afară îți permit, ar fi indicat să lași părul să se usuce în mod natural. De asemenea, nu abuza de placă sau ondulator. Asta înseamnă să nu le folosești zilnic.

  1. Adoptă o alimentație echilibrată

Încearcă să-ți formezi o dietă bogată în proteine, fier, vitamine și minerale. Alege alimente precum peștele, nucile, semințele, legumele cu frunze verzi și fructele de pădure. Acestea contribuie la sănătatea firului de păr.

  1. Hidratează-te corespunzător

Apa nu este doar esențială pentru corp, ci și pentru un păr sănătos. O hidratare corectă ajută la menținerea umidității naturale a părului, prevenind astfel uscarea și fragilitatea.

  1. Protejează-ți părul de soare

La fel cum pielea are nevoie de protecție solară și părul tău trebuie protejat de efectele dăunătoare ale razelor UV. Folosește produse cu protecție UV sau poartă pălării atunci când te expui la soare pentru perioade lungi.

În concluzie, un păr sănătos are nevoie de o rutină adecvată și de o atenție deosebită. De asemenea, mai are nevoie și de produse de calitate și de protecție împotriva căldurii și a razelor de soare.

Sursă foto: Freepik.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton