7 tehnici eficiente de comunicare ale liderilor de top

 advertising.ringier
.

7 tehnici eficiente de comunicare ale liderilor de top

Îți dorești să fii un lider de succes? Atunci, trebuie să înveți să comunici eficient, în așa fel încât oamenii să te asculte cu atenție, cu plăcere și să te urmeze. În fond, rolul liderului este de a inspira și de a motiva o întreagă echipă, iar dacă dai greș la capitolul comunicare, drumul spre succes va fi unul anevoios.

Din fericire, te poți înscrie la un curs de public speaking pentru a-ți dezvolta abilitățile de comunicare și a deveni acel om care inspiră încredere de fiecare dată când vorbește, un om ale cărui cuvinte sunt ascultate cu plăcere și ale cărui sfaturi sunt urmate fără nicio urmă de îndoială. În acest articol, vei descoperi 7 tehnici eficiente de comunicare ale liderilor de top, tehnici despre care vei auzi și în cadrul cursurilor de specialitate.

Asigură-te că îți cunoști audiența

Fie că vorbim despre comunicarea cu angajații sau cu colaboratorii, este important să îți cunoști audiența. Ce așteptări au acești oameni de la tine? Care este scopul întâlnirii? Ai formulat un mesaj bazat pe o cercetare riguroasă? Acestea sunt doar câteva întrebări la care trebuie să găsești răspunsuri înainte de a ajunge în fața publicului.

Fii mereu sincer

Pentru început, trebuie să știi că onestitatea este cea mai de preț valoare a liderilor de succes. Fie că vorbim despre veștile bune sau cele mai puțin plăcute, liderul trebuie să comunice un mesaj real, într-un mod cât mai eficient, fără a lăsa loc de interpretări și fără a ascunde adevărul. Până la urmă…el are aceleași așteptări și de la subalterni, nu?

Rămâi autentic

E normal să ai un model de urmat, un om care să te inspire în drumul spre succes, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl imiți. Este important să rămâi autentic, să fii tu, în timp ce preiei cele mai importante valori ale omului care te inspiră în carieră.

Comunică sumarizat

Trebuie să știi că foarte mulți conducători au urmat cursuri de leadership și continua să-și perfecționeze abilitățile de fiecare dată când au ocazia. O tehnică eficientă în prezentarea unui discurs ține de sumarizarea mesajului. În societatea modernă suntem invadați de informații și, de cele mai multe ori, suntem copleșiți din cauza noutăților. Astfel că, publicul se așteaptă să primească informațiile într-un mod cât mai concret și sumarizat. Nu te pierde în detalii!

Vorbește cât mai clar

Atunci când formulezi un mesaj, încearcă să fii cât mai clar. Un mesaj formulat cu autoritate nu va lăsa loc de ambiguități. Reține că în acest sens, autoritatea nu înseamnă să te folosești de funcția pe care o ocupi pentru a-i convinge pe cei din jur, ci doar să inspiri încredere prin propriile cuvinte.

Solicită cât mai des feedback

Liderii oferă feedback, dar este important să și primească. Verifică dacă mesajul tău a ajuns la public exact așa cum ți-ai fi dorit! Cere ascultătorilor feedback, explică-le din nou dacă există neclarități și învață din greșeli.

Comunică în mod specific

O altă tehnică folosită pentru a menține atenția publicului este aceea de a folosi date specifice. Oamenii își doresc să audă idei concrete, cifre și date exacte. În acest fel, îți vei păstra credibilitatea.

Așadar, un lider de succes trebuie să inspire prin propriile vorbe. Mesajul transmis către angajați sau colaboratori trebuie să fie formulat în așa fel încât să nu existe ambiguități, iar dacă totuși se întâmplă, acesta trebuie să revină asupra ideilor cu zâmbetul pe buze. De altfel, liderul de succes trebuie să fie autentic, dar și sincer, indiferent de situație. Dacă vrei să devii și tu un bun lider și simți că ai nevoie de ajutor, poți apela oricând la cursurile de specialitate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton