Acasă de sărbători – ghid cu sfaturi de care să ții cont la vizitele în familie

 advertising.ringier
.

Sezonul de sărbători bate la ușă și, odată cu el, ne pregătim de revederea cu familia și prietenii. Fie că îi găzduiești pe cei dragi sau preferi să le faci o vizită de sărbători, probabil îți trec prin gând o mie de gânduri pe minut: ce cadouri să iau, cum să aranjez masa de Crăciun, cât timp să stau în vizită, ce subiecte de discuție să abordez? De astăzi, găsești toate răspunsurile la întrebările tale în Ghidul Gazdelor și al Musafirilor lansat în premieră de Carrefour România. Acum, ai ocazia să explorezi cele mai bune sfaturi și sugestii atât pentru gazde, cât și pentru musafiri, pentru vizite armonioase și pline de bucurie.

Când ești gazdă, ghidul te îndrumă să uiți de presiune și să gătești cu pasiune, dar și cum să te pregătești pentru orice scenariu posibil precum musafirii nerăbdători, în timp ce, ca musafir, îți sugerează să îți oferi ajutorul pentru a te simți apreciat, în loc de supravegheat, și sugestii de cadouri pentru cei în pană de idei.

Fiecare vizită are EXTRA magia ei. Iată câteva sfaturi utile pentru revederea cu familia:

Sfaturi pentru gazde

  1. Fii pregătit pentru orice scenariu, chiar și pentru cel în care musafirii vin mai devreme și tu încă n-ai terminat de gătit. Pregătește un platou cu brânzeturi alese românești și ai rezolvat problema! Iar dacă le mai oferi invitaților și un pahar de vin care să se potrivească mănușă cu platoul, atunci fii sigur că musafirii vor avea preocupare pentru ca tu să-ți termini treaba. 
  1. Ești în pană de idei când vine vorba de decorarea mesei de Crăciun? YouTube și Pinterest pot fi prietenii tăi de nădejde. La un click distanță, găsești o colecție infinită de videouri și moodboards pline de extra magie care să te inspire. 
  1. Vrei ca muzica să unească, nu să creeze tensiuni? Atunci asigură-te din timp că toți musafirii tăi au un cuvânt de zis în alegerea pieselor. De ce nu alcătuiți împreună playlistul de Crăciun? În felul ăsta, vă și distrați, iar la final toată lumea va fi mulțumită. 
  1. Vrei să fii 100% sigur că extra magia se simte ca la ea acasă atunci când organizezi cina de Crăciun? Pe lângă obișnuitul schimb de cadouri, poți organiza jocuri pentru tot grupul, ba chiar și karaoke. Iar dacă te gândești că nu toți invitații au ureche muzicală, puteți împodobi bradul împreună. Cerul e limita.
  1. Cel mai important, relaxează-te! Știm, cu toții avem tendința să ne luăm rolul de gazdă mult prea în serios, din dorința ca totul să decurgă perfect. Dar știi ceva? Perfecțiunea e doar în mintea noastră, iar adevăratele momente magice se întâmplă când lăsăm puțin garda jos și ne dăm voie să ne bucurăm din plin de prezent. Așa că bea un pahar bun de vin românesc și bucură-te de clipele cu cei dragi. 

Sfaturi pentru musafiri

  1. Alegerea cadoului îți dă bătăi de cap? Nu trebuie să străbați orașul în lung și în lat sau să te prindă ora 2 dimineața navigând pe internet în căutarea cadoului perfect. O sticlă de vin e mereu binevenită. În plus, orice soi ai alege, sigur se potrivește cu ceva din meniu. Iar dacă vrei să fii extra, poți crea un pairing inedit adăugând și niște brânzeturi artizanale. 
  1. Dacă trebuie să alegi un cadou pentru copiii gazdelor, orice vârstă ar avea, cu o cutie de Lego nu ai cum să dai greș. Tuturor le place Lego-ul, mai puțin părinților care calcă pe piese prin casă.
  1. Feedback-ul e bun doar în măsura în care e constructiv. Îți displace ceva? Poți încerca să găsești o formulă mai blândă pentru a semnala ceva, ține minte că, dacă ceea ce ai de spus nu ar aduce vreun beneficiu celorlalți, mai bine să rămână nespus. Încearcă să-l înlocuiești pe nu cu da! Mai puțină critică, mai multă magie epică.
  1. Printre musafiri se numără și persoane pe care nu le cunoști? Fii deschis la socializare și interacțiuni, nu știi niciodată peste ce povești interesante poți să dai. Ca multe lucruri în viață, prietenii pe viață îi găsești când te aștepți mai puțin. 
  1. După eveniment, trimite un mesaj de mulțumire gazdei și creează extra magie oferind laude cu mărinimie! Aparent un gest minor poate însemna enorm pentru cel de lângă tine.

La final, Ghidul Gazdelor și al Musafirilor aduce în prim-plan mesaje inspirate din experiențele clienților Carrefour de sărbători, amintirile, cadourile cele mai memorabile și activitățile specifice preferate, pe care te invităm să le descoperi într-o lectură amuzantă de 3 minute.

La Carrefour, faci toate cumpărăturile de sărbători într-un singur loc

Salvează timp și fă-ți cumpărăturile inteligent. Fie că găzduiești o reuniune fastuoasă sau o cină intimă în familie, Carrefour are grijă să nu îți lipsească nimic. Echipate cu articole și bunătăți festive pentru toate gusturile, dublate de o gamă variată de oferte și reduceri de sezon, de la mâncare, băuturi și jucării, până la haine și electronice, magazinele Carrefour sunt destinația preferată de cumpărături a românilor în această perioadă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton