Achiziționează bilete de avion în Maldive și răsfață-ți papilele gustative cu preparate alese!

.

Maldive este considerat un adevărat paradis tropical, fiind și destinația preferată a cuplurilor pentru luna de miere, dar Maldive înseamnă mai mult decât ape cristaline și peisaje desprinse din reviste. 

Această țară insulară cu ieșire la Oceanul Indian are și o gastronomie bogată, cu influențe din țările învecinate, precum Sri Lanka sau India. Iar pentru că Maldive este înconjurat de apă, principalul ingredient al preparatelor este peștele. Nuca de cocos este un alt ingredient preparat în multe modalități, iar dacă și tu o îndrăgești, atunci cu siguranță această destinație ți se va părea un mic rai pe pământ. 


Rezervă acum bilete avion Maldive și bucură-te din plin de mixul de arome regăsit aici! Iată ce preparate ar trebui să încerci neapărat:

1. Garudhiya (supă de pește) – este un preparat tradițional, gătit de toți localnicii. Garudhiya poate fi servit alături de lime, orez, ceapă sau chili.

2. Mas Huni (ton afumat mărunțit) – acesta este consumat, de regulă, cu nucă de cocos rasă, lămâie și ceapă. Este cel mai popular preparat pentru micul dejun și este servit alături de pâinea numită Roshi, un alt produs pe care trebuie să îl savurezi după ce achiziționezi bilete avion Maldive.


3. Bis Keemiya (samosa / pachețele de primăvară) – este un fel de mâncare interesant, care poate juca foarte bine și rolul de gustare. Bis Keemiya este un produs de patiserie umplut cu ton / ouă fierte, ceapă tăiată și varză mărunțită. 

4. Boshi Mashuni (salată din flori de banane) – se bazează pe florile crocante ale bananelor, nuca de cocos proaspătă, frunze de curry, turmeric și chimion. 

5. Igname prăjite – daca vei achiziționa bilete de avion spre Maldive, vei putea gusta și delicioasele igname. Ele sunt foarte populare în această destinație, fiind regăsite la orice restaurant. Acest preparat este crocant la exterior și moale la interior si poate fi servit in combinatie cu diverse sosuri. 


6. Saagu Bondibai – este o budincă pe care trebuie să o încerci în timpul vacanței în Maldive, Este realizată din lapte de cocos, lapte condensat și esențe de cardamom și trandafiri. 

7. Gulha (găluște) – acest preparat este făcut la cuptor și este servit cu ceai sau cafea la micul dejun sau ca o gustare între mese. Găluștele sunt umplute cu ton, ceapă, chili și nucă de cocos rasă. 

8. Kulhi Boakibaa (tort de pește) – atunci când rezervi bilete avion Maldive, încearcă și Kulhi Boakibaa, un tort gătit de localnici la ocazii speciale, dar regăsit oricând în restaurante. Acest preparat este realizat din ton afumat, nucă de cocos răzuită, ceapă și orez măcinat.


9. Aluvi Boakibaa (tort de cocos) – este un desert îndrăgit care ți se va topi în gură! Este bazat pe nucă de cocos și are un gust dulce, extrem de plăcut. 

10. Curry de legume – aceasta este o opțiune excelentă pentru vegetarieni, fiind un preparat bazat pe multe legume (cartof dulce, morcov, dovleac, fasole etc.) și asezonat cu frunze de pandan și curry. 

Acestea sunt doar 10 dintre preparatele pe care le poți încerca dacă achiziționezi bilete de avion spre Maldive. Această țară insulară te așteaptă cu multe surprize la capitolul gastronomie și nu numai!