Află tot ce trebuie să știi despre contractul cu o casă de amanet

 advertising.ringier
.

Un contract cu o casă de amanet este un acord legal încheiat între o persoană și o casă de amanet, prin care prima parte îi încredințează celeilalte un bun de valoare în schimbul obținerii unui împrumut. Cele mai frecvente bunuri amanetate includ diamante, bijuterii din aur sau cu diamante, ceasuri și genți de lux și electronice.

Prezentăm și explicăm detaliat în cadrul acestui material ce este și ce conține contractul încheiat cu o casă de amanet pentru un bun, în schimbul împrumutului unei sume de bani.

Ce este un contract încheiat cu o casă de amanet?

Contractul cu o casă de amanet este un mijloc legal de protecție pentru ambele părți implicate în tranzacție. Acesta stabilește clar drepturile și obligațiile fiecărei părți, precum și termenii și condițiile de rambursare a împrumutului. Modalitatea contractuală asigură transparența și evită eventualele dispute sau neînțelegeri în ceea ce privește tranzacția.

Pot fi supuse unui contract de amanetate de la aur, bijuterii din aur sau cu diamante, diamante, genți și poșete de lux, până la ceasuri luxury și electronice de top. Cu cât bunul supus amanetului este mai valoros și mai bine întreținut, cu atât poți primi o sumă mai mare de bani în regim de împrumut. 

Ce ar trebui să conțină un contract cu o casă de amanet?

Pentru siguranță și protecție trebuie să ai în vedere o casă de amanet cu tradiție pe piața de profil, așadar îți sugerăm să intri aici pentru a afla mai multe.

Contractul cu o casă de amanet trebuie să menționeze datele firmei și ale clientului, dar și unele particularități ale bunului ce urmează să fie amanetat, precum marca, modelul, numărul de serie, culoarea și orice alte detalii specifice care pot ajuta la identificarea articolului. Descrierea detaliată este esențială pentru a evita orice confuzie sau dispută în legătură cu produsul amanetat, iar pentru aceasta fiecare articol este supus evaluării experților casei de amanet care îi stabilesc valoarea. 

Toate informațiile din contract trebuie să fie prezentate într-un mod clar și ușor de înțeles pentru ambele părți implicate, care trebuie să fie de acord cu toate prevederile contractului înainte de a-l semna. 

Drepturile și obligațiile părților 

Odată ce bunul este evaluat primești o oferă, dacă ești de acord cu valoarea stabilită de expert poți semna contractul. 

Ai posibilitatea să verifici la orice oră și oricând, suma totală de achitat și data scadentă din contul de client, prin autentificare în secțiunea dedicată de pe site-ul casei de amanet, folosind CNP-ul și parola unică menționată pe ultima pagină a contractului de amanetare. Astfel, poți prelungi, achita parțial sau chiar ai ocazia să lichidezi contractele direct din contul de client, plătind online, cu cardul. În situația prelungirii contractului trebuie să achiți comisionul aferent perioadei de păstrare a bunului în cadrul agenției. 

În perioada în care articolul supus contractului se află la casa de amanet ești în continuare proprietarul de drept al acestuia, iar partenerul contractual are obligația să îl păstreze în siguranță și nu îl va supune vânzării către terți. 

Una dintre obligațiile tale este să deții bunul în proprietate și acesta să nu fie supus altor contracte sau litigii. Ai dreptul să îl răscumperi în condițiile contractului. Nerespectarea obligațiilor contractuale din partea ta dă dreptul casei de amanet să vândă bunul pentru recuperarea sumei împrumutate.

Un contract cu o casă de amanet este un acord legal încheiat între tine și aceasta, care reglementează condițiile de amanetare a unui produs, precum și modalitatea de răscumpărare a acestuia. De la început știi care este suma totală pe care o primești în schimbul obiectului la care vei renunța o perioadă, care este perioada contractuală și în ce condiții poți rambursa valoarea totală. 

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton