Alegeri inspirate pentru facturi mai reduse la energia electrică

 advertising.ringier
.

Presiunea unor facturi mai mari la energie electrică în perioada următoare este o temere resimțită de foarte mulți români. La nivel global, prețurile la energie sunt în creștere semnificativă, iar impactul va fi evident resimțit și în România, chiar dacă într-o măsură mai redusă decât se tem unii consumatori casnici. 

Ce poți face pentru a avea un impact cât mai mic al acestor creșteri? Cum poți menține cât mai reduse posibil facturile la energie electrică? Pe de o parte trebuie să iei decizii inteligente pentru limitarea consumului, dar pe de altă parte trebuie să te asiguri că ai un contract energie electrica solid cu un furnizor care îți oferă cea mai bună ofertă la curent electric.

Cum să limitezi consumul de energie electrică?

În cele mai multe locuințe, cel mai mare consumator de curent electric este aparatul frigorific. Dacă ai un frigider vechi, cel mai probabil acesta face parte dintr-o clasă de consum care nici măcar nu se mai comercializează. Aparatele frigorifice moderne sunt fabricate astfel încât să consume mai puțină energie. Așadar, alegerea unei combine frigorifice noi, eficientă energetic, ar putea determina o scădere substanțială a consumului de energie electrică în locuință. Nu uita că frigiderul funcționează practic permanent, deci impactul este major.

Similar poți proceda și cu alte electrocasnice mari și mici, de exemplu cu mașina de spălat rufe / vase, aparatul de aer condiționat sau cu aspiratorul. Atenție la consum în general cu fierul de călcat, cuptorul electric și alte aparate care consumă energie electrică. 

Asigură-te că folosești pentru iluminare doar becuri cu LED. Acestea pot reduce cantitatea de curent electric folosită chiar și cu 90% față de becurile convenționale. Investiția în produse de iluminat cu LED-uri este extrem de recomandată.

Folosești energia electrică pentru a încălzi locuința pe timpul sezonului rece? Există multe aparate de încălzire electrică de tip aerotermă care costă foarte puțin, dar care sunt foarte puțin eficiente de fapt, consumând cantități foarte mari de curent electric. Alege aparate despre care te-ai informat că ar fi eficiente în ceea ce privește căldura generată, raportat la consum de energie electrică. Dacă vrei să folosești o centrală termică, ar putea fi mai eficientă o centrală pe gaze decât una pe curent electric, însă trebuie să studiezi atent problema și să iei o decizie pe baza informațiilor, ținând cont și de specificul locuinței tale, cu toți factorii care pot influența o astfel de decizie.

Evită risipa! Nu lăsa televizorul pornit mai mult decât trebuie, evită să folosești mai multe gadgeturi în același timp, stinge lumina când ieși dintr-o încăpere, nu lăsa geamurile deschise prea mult timp când centrala termică este în funcțiune ori când aparatul de aer condiționat este pornit.

În ceea ce privește alegerea furnizorului de curent electric, nu uita că pe piața liberă poți oricând să schimbi contractul, fără efort, chiar online. Este o decizie care nu implică modificări tehnice la instalație și nu are costuri în sine. Poți alege orice furnizor de pe piață, cu cea mai bună ofertă pentru tine.
Sfat bonus: profită de programele guvernamentale de tip Rabla pentru electrocasnice, pentru a-ți schimba în cele mai bune condiții aparatele vechi cu unele noi, eficiente energetic.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton