Amenajează-ți baia ca un centru de spa: 5 trucuri utile cu buget redus

 advertising.ringier
.

Imaginează-ți cum ar fi să ai suficient timp să mergi în fiecare zi, după muncă, la un centru de spa ca să te relaxezi și să-ți încarci bateriile. Știm, sună bine, dar cu siguranță ai lucruri mai importante de făcut, și timpul poate să nu fie mereu de partea ta. Așa că…știi ce rămâne de făcut? Să aduci centrul spa la tine acasă. 

Dar cum poți face asta? Ei bine, află că ai nevoie doar de puțină creativitate în amenajarea băii. Și nu, nu este nevoie de un spațiu imens sau de un buget extravagant pentru a transforma baia ta într-o oază de relaxare, asemenea unui centru de spa. Cu câteva idei creative și soluții accesibile, poți crea un loc unde să te relaxezi și să te reîncarci după o zi agitată. Descoperă în cele ce urmează 5 trucuri utile care te vor ajuta să-ți amenajezi baia ca un spa, fără să cheltuiești o avere.

1. Adaugă lumânări și iluminare ambientală

Una dintre cele mai simple metode de a aduce atmosfera unui spa în baia ta de acasă este să folosești lumânări. Alege pe acelea parfumate cu arome relaxante, precum lavandă, eucalipt sau lemn de santal care să creeze o atmosferă liniștitoare în încăpere. 

Nu uita nici de lămpile LED cu intensitate reglabilă sau luminile ambientale care îți permit să creezi o atmosferă intimă și relaxantă. Acestea pot fi cu adevărat utile în completarea atmosferei dorite.

2. Folosește prosoape moi și textile pentru decor de calitate

Prosoapele și halatul de baie sunt și ele un element de bază al oricărui spa. Cumpără câteva prosoape de calitate, din bumbac, chiar dacă sunt într-un număr mic, și alege-le într-o paletă de culori neutre și relaxante. Procedează la fel și în alegerea halatului de baie. 

În ceea ce privește depozitarea lor, poți alege să le împăturești într-un mod clasic sau să le rulezi pentru a economisi spațiu într-un dulap baie suspendat.

Pentru a completa look-ul, decorează spațiul cu ajutorul unor covorașe de baie din materiale moi și naturale, precum bumbacul sau bambusul.

3. Adaugă plante verzi pentru un aer proaspăt și natural

Așa cum știi, plantele aduc un plus de prospețime și vitalitate în orice încăpere, de aceea le poți folosi și pentru a decora baia. Pentru asta, alege plante care se simt bine în medii umede, precum ferigile, bambusul sau iedera. Acestea îți vor transforma instantaneu baia într-o mică oază de relaxare.

În plus, nu necesită multă lumină și se comportă grozav în medii umede, ceea ce înseamnă că nici nu va fi nevoie să aloci mult timp să le îngrijești.

4. Folosește coșuri împletite și cutii pentru organizarea obiectelor personale

Pentru că o baie ordonată accentuează sentimentul de calm și relaxare, acordă atenție și depozitării lucrurilor personale. Iar ca să păstrezi suprafețele curate și organizate, poți să utilizezi coșuri și cutii pentru depozitare. Cele din bambus sau chiar material textil pot fi utile pentru tine și le poți alege în funcție de paleta de culori pe care ai folosit-o în amenajarea băii.

5. Folosește oglinzi care amplifică spațiul și lumina

Nu în ultimul rând, oglinzile mari, bine poziționate, pot face o baie mică să pară mai spațioasă și mai luminoasă. În plus, ele reflectă lumina, ceea ce poate contribui la crearea unei atmosfere liniștitoare și deschise. Poți alege o oglindă cu design simplu, dar elegant, pentru un efect de spa sau, dacă îți dorești ceva cu adevărat deosebit, poți decora un întreg perete cu oglinzi fumurii care să creeze impresia unui spațiu intim și izolat.

În concluzie, transformarea unei băi obișnuite într-un spațiu de relaxare nu trebuie să fie costisitoare. Așa cum ai observat în acest articol, cu câteva mici ajustări și detalii accesibile, poți crea o atmosferă de spa chiar la tine acasă. De la lumânări parfumate, plante verzi și prosoape de calitate, la organizarea inteligentă, toate pot face minuni în orice baie, indiferent de dimensiune.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton