Apartament la bloc: 6 măsuri de siguranță pe care este bine să le iei

 advertising.ringier
.

Ai devenit proprietarul unui apartament așa cum ți-ai dorit dintotdeauna: luminos, încăpător, situat într-o zonă bună a orașului. Înseamnă că ai făcut primul pas către locuința ta de vis. Ce urmează? Trebuie să adaugi căminului tău dotări și echipamente pentru un nivel optim de siguranță.

Iată care sunt cele mai importante măsuri pe care să le iei într-un apartament la bloc, pentru a te bucura de liniște, confort și tihnă, departe de pericole:

  1. Montează ferestre  PVC cu geam termopan

Fie că te-ai mutat într-un apartament nou sau ai cumpărat locuința de la fostul proprietar, primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru siguranța casei este să montezi ferestre PVC premium cu geam termopan. 

Ai la dispoziție o gamă largă de oferte și poți să calculezi prețul termopanelor în funcție de suprafețele vitrate din fiecare cameră și de caracteristicile pe care le dorești în materie de siguranță, confort termic, izolație, aerisire controlată.

Alege ferestre termopan de calitate cu 3 garnituri, pentru că prezența celei de-a treia garnituri îmbunătățește eficiența energetică, crește izolarea termică și protejează feroneria. Astfel beneficiezi de un nivel crescut de siguranță în cazul încercărilor de intrare prin efracție, te bucuri de confort termic în orice anotimp și de o locuință curată, aerisită, care poate să asigure un trai sănătos pentru toți membrii familiei.

Găsești acum la producători noile ferestre cu 3 garnituri, față de 2 cât au majoritatea ferestrelor, pe profil de 74 mm și 6 camere la interior, care îți asigură o termoizolație excelentă. În același timp economisești sume importante de bani, deoarece aceste ferestre termopan sunt disponibile în condiții de preț excelente.

  1. Înlocuiește ușile de la balcon cu uși culisante

Îți plac ușile de sticlă, cu suprafețe vitrate mari, de dimensiunea unui perete întreg. Îți dăm o veste bună: nu sunt doar frumoase și luminoase, ci aduc și o siguranță sporită, așa că nu ezita să înlocuiești ușile de la balcon cu uși culisante.

Poți să instalezi uși culisante de mari dimensiuni, până la 650 x 290 cm pe cadru alb și 650 x 260 cm pe cadru colorat sau placat cu aluminiu. Astfel beneficiezi de o locuință mai luminoasă și de mai multă siguranță în utilizare, inclusiv protecție mai bună împotriva intrării forțate.

Ai la dispoziție uși cu sticlă de siguranță și pachete de sticlă cu 3 foi de geam. Pentru un nivel maxim de siguranță poți alege sticla laminată, care este rezistentă la lovituri, spargeri sau încercări de intrare prin efracție. Sticla laminată este obținută prin suprapunerea a două sau mai multe foi de sticlă lipite între ele cu o folie sintetică ce păstrează întreagă suprafața în cazul unor accidente și împiedică împrăștierea cioburilor.

Siguranța în funcționare a ușilor culisante este asigurată prin deschidere automatizată prin telecomandă, sisteme anti-strivire care previn lovirile accidentale, praguri îngropate care facilitează accesul pentru toate categoriile de utilizatori și deschidere în trepte, pentru aerisire controlată.

  1. Echipează ușile și ferestrele cu feronerie antiefracție

O măsură de siguranță necesară la un apartament de bloc o reprezintă montarea de feronerie antiefracție. Poți să evaluezi protecția pe care ți-o oferă diferite tipuri de ferestre după gradul de siguranță pe care îl au specificat în descrierea tehnică. Există gradul de siguranță standard și nivelurile superioare față de standard, care sunt numerotate crescător RC 1, 2 sau 3.

Ferestrele cu niveluri RC asigură o protecție mai bună în toate situațiile de pericole cauzate de factori naturali sau încercările de intrare prin efracție.

Alege modele de ferestre cu deschidere perimetrală pe 6 mm, cu elemente de siguranță plasate pe toate laturile ferestrei, care împiedică forțarea canatului de către spărgători. Aceste dotări garantează la fereastra deschisă pe 6mm un grad de siguranță superior, RC2, față de ce pot asigura ferestrele obișnuite, închise. Nivelul RC2 se caracterizează prin minim 7 puncte de blocare a ferestrei cu bolțuri și plăcuțe din oțel, mâner cu cheiță, pachet de sticlă antiefracție. 

Pentru ferestrele de la parter și pentru ușile de la balcon ai la dispoziție echiparea cu feronerie antiefracție pe nivelul maxim de siguranță RC3, cu un număr minim de 16 puncte de blocare a ferestrei, cu bolțuri și plăcuțe de siguranță din oțel, mâner cu cheiță și sticlă antiefracție.  

  1. Folosește sticlă de siguranță pentru ferestre și uși 

Ai ales geamuri termopan și uși culisante cu suprafețe vitrate mari. Pentru a beneficia de un grad maxim de siguranță echipează-le cu sticlă de siguranță care îți garantează protecție împotriva rănirii (în caz de spargere sau forțare fragmentele de sticlă rămân lipite de filmul de laminare), protecție împotriva căderii (corpurile care au determinat spargerea geamurilor sunt oprite de foile de sticlă multistrat), protecție împotriva vandalismului și efracției, protecție împotriva atacurilor cu arme de foc, protecție împotriva razelor UV, protecție fonică.

  1. Alege materiale eficiente pentru izolarea pereților

Siguranța traiului la bloc nu se rezumă la eliminarea pericolelor exterioare, trebuie să ai grijă și de confortul interior, așa că asigură-te că pereții sunt bine izolați, pentru ca temperatura din fiecare cameră să corespundă valorilor normale în orice anotimp, iar igrasia, condensul, mucegaiurile să nu apară în zonele ce au contact direct cu exteriorul.

Ai la dispoziție vată termoizolantă, spumă poliuretanică, plăci din polistiren, fibre de celuloză, materiale compozite și alte soluții constructive, în funcție de bugetul pe care îl ai pentru această operațiune și de caracteristicile clădirii.

  1. Instalează un sistem de supraveghere performant 

O măsură de siguranță necesară pentru un apartament la bloc este instalarea unui  sistem de securitate cu alarme wireless și senzori de mișcare, ca să poți controla ce se întâmplă acasă, chiar dacă ești plecat la muncă sau în vacanță.

Printre componentele obligatorii ale sistemului de protecție și supraveghere se numără detectorul de inundație, alarma detector pentru fum cu senzor optic pentru protecția și prevenirea incendiilor, detectoarele de gaz, dispozitivele care indică regimul termic și calitatea aerului  din fiecare cameră.

Aplică aceste măsuri de siguranță ca să te bucuri pe deplin de apartamentul tău, fără să ai grijă la pericole precum încercările de intrare prin efracție, condițiile meteo extreme sau defecțiunile la instalațiile electrice și de gaze. 

Sursa foto: shutterstok.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton