Asia în culori de toamnă și experiențe de neuitat

.

Cel mai întins și mai populat continent de pe pământ, Asia, oferă experiențe de călătorie de neuitat și trăiri dintre cele mai diverse. E tărâmul peisajelor în culori fascinante care îți taie respirația, al culturilor cu totul diferite de cea în care trăiești, al tradițiilor culturale și religioase de mii de ani. China, Cambodgia, Vietnam, Thailanda, Coreea de Sud și Insula Jeju, într-o călătorie de durată în fiecare dintre ele sau într-un circuit, care te duce de la una la alta într-o singură vacanță, sunt locuri de explorat pentru amintiri pe viață. 

Și când detaliile vacanței cum ar fi traseul, zborurile, cazarea, masa, ghidul local plin de povești, unele intrări la obiectivele turistice sunt gestionate de o agenție de turism, timpul petrecut la destinație, fără grijile organizării, este cu atât mai plăcut.  


China, cu obiective unice în lume și tradiții milenare 

Descoperă China într-o călătorie fascinantă toamna sau primăvara, anotimpurile recomandate pentru a o vizita. Cei mai mulți turiști sunt impresionați de Orașul Interzis, Palatul Imperial care însumează 9.999 de clădiri pe o suprafață de 720 de mii de metri pătrați, de Piața Tiananmen – cea mai mare piață din lume, devenită simbol național -, de Templul Cerului, o construcție din anul 1420, în timpul Dinastiei Ming, ca sacrificiu închinat Cerului, de Palatul de Vară încărcat de o istorie de 800 de ani și care adăpostește cea mai bine conservată grădină regală din China. Și nu în ultimul rând, de Marele Zid Chinezesc, lung de 6.700 de kilometri, care traversează cinci provincii și care a fost construit în scop de apărare împotriva atacurilor mongole, de situl arheologic Armata de Teracotă a împăratului Qin Shi Huagandi, care cuprinde în jur de 8.000 de războinici și cai de lut în mărime naturală, ori de Marea Moschee,  care combină elemente chinezești și islamice în arhitectura sa, făcând-o unică în țară.


Dar China e și țara atelierelor de prelucrare a perlelor originale ori a jadului, fabricilor de mătase, centrelor de medicină tradițională, plimbărilor cu ricșa pe străzile înguste ale marilor orașe de pe traseul unui circuit, a pescarilor ajutați de cormorani în munca lor, a bărcilor de bambus, ori a cinelor cu rață gătită după metode străvechi. E o sumă de experiențe care se consumă pe îndelete.

Vietnam, Cambodgia, Thailanda și templele lor fascinante

Vietnamul e un amestec eclectic de vechi și nou, majoritatea orașelor sale fiind încluse în Patrimoniul UNESCO. Ho Chi Minh, cel mai mare oraș din Vietnam și fostă capitală, s-a transformat de-a lungul istoriei într-un oraș dinamic din micul sat de pescari care era. Da Nang este unul dintre cele mai vechi orașe din Vietnam, renumit pentru frumusețea sa naturală, cu plaje spectaculoase, gastronomie locală delicioasă și festivaluri culturale vibrante. Hoi An este considerat cel mai cochet oraș din Vietnam, cu arhitectura sa tradițională, străzile înguste pline de lanterne colorate și atmosferă boemă, gastronomie vietnameză autentică. Hue, tot o fostă capitală, găzduiește palate, clădiri istorice și temple.


Când vine vorba de temple, Cambodgia cucerește turistul prin unicitatea și măreția lor. 

Complexul Angkor este simbolul Cambodgiei, principala atracție a țării care ocupă un loc de cinste pe steagul național. Angkor Thom a fost ultima și cea mai trainică capitală a Imperiului Khmer, fondată în secolul al XII-lea și care acoperă o suprafață de 9 km pătrați. Un pătrat perfect prin care se pătrunde prin patru porți reprezentând punctele cardinale. În centrul său este Templul Bayon, cu cele 54 de turnuri ale sale, care reprezintă cele 54 de provincii ale puternicului Imperiu Khmer. Angkor Wat, orașul templu, este probabil cea mai mare structură religioasă din lume. 


În Thailanda, templele budiste se îmbină armonios cu construcțiile recente și sunt dominate de masivele statui Buddha. În templul Wat Traimit, Buddha de Aur este o statuie din aur masiv înaltă de trei metri și cu greutate de cinci tone și jumătate, în Wat Pho poate fi admirat Buddha Culcat, o statuie gigantică, suflată cu aur, de 15 metri înălțime și de 46 de metri lungime, cu tălpi încrustate în sidef.


Coreea de Sud și Insula Jeju, între zgârie-nori și palate binecuvântate de cer

Coreea de Sud e considerată țara dimineților liniștite, unde o să fii surprins să vezi că în loc de comunul salut oamenii întreabă adesea: Ai mâncat orez?’, ca o preocupare pentru bunăstarea ta. Din Seul, capitala tumultuoasă și futuristă a țării, și până în Insula Zeilor, cum e denumită Insula Jeju, te vor surprinde clădirile de 100 de etaje, cum e Turnului Namsan sau N Seoul Tower (236 m), simbolul orașului, aflate lângă templele budiste vechi de secole. Ori lumea virtuală plină de lumini și culoare creată cu ajutorul tehnologiei în Muzeul Arte din Insula Jeju. Expozițiile muzeului au ca teme cascade, grădini, flori, valuri, plaje, luna, stele, jungla, safari de noapte sau arta europeană. Insula Jeju atrage și prin plaja cu nisip alb Hyeopjae ori Stâncile Jusangjeolli, un complex geologic care a luat naștere când lava topită a vulcanului Hallasan a intrat în contact cu apa mării.


Vacanța în Coreea de Sud e ocazia să vezi dacă ți se potrivește stilul Gangnam vizitând pe îndelete cel mai cunoscut cartier, Gangnam, care se remarcă prin opulență. Are cele mai scumpe și mai luxoase restaurante, cafenele și malluri din Coreea de Sud. Te poți plimba pe K-Star Road, strada cu restaurante și atracții frecventate de starurile k-pop și te poți opri în Mall COEX, unul dintre cele mai mari din Asia, care găzduiește biblioteca Starfield, platou de filmare pentru mai multe drame coreene.