Avantajele și beneficiile tratamentului cu implant dentar

 advertising.ringier
.

Fiecare zâmbet are o poveste, iar al tău merită să o spună pe cea mai frumoasă. Azi, implantul dentar este cea mai bună opțiune de a înlocui dinții pierduți sau puternic deteriorați, dinții care nu mai pot fi salvați cu o simplă plombă sau cu diferite alte tratamente.

Tot mai multe persoane, de diferite vârste, apelează la ajutorul specialiștilor și nu doar că reușesc să-și îmbunătățească masticația și estetica, ci își schimbă total povestea. Pe LLLDental.ro găsești mai multe detalii despre alternativele pe care le ai la dispoziție, despre materiale, despre întreaga procedură, costuri și planuri de tratament. Acum ne oprim asupra beneficiilor și vom analiza, în cele ce urmează, avantajele și beneficiile implantului dentar.

Ce este implantul dentar?

Un implant dentar este un mic dispozitiv medical, realizat din titan sau din alte materiale biocompatibile, care servește drept înlocuitor pentru rădăcina dintelui pierdut. Pentru a oferi funcționalitate, rezistență și estetică, pe acest dispozitiv se atașează o coroană dentară, iar rezultatul final se poate traduce printr-un zâmbet frumos și sănătos.

Avantajele și beneficiile implantului dentar

Avantajele acestei alegeri sunt numeroase, însă ne vom rezuma la cele mai importante, precum:

  • Restaurarea zâmbetului într-o manieră cât mai naturală: Evoluția din domeniul esteticii dentare a înregistrat rezultate spectaculoase în ultima perioadă, ceea ce face ca astăzi să poți zâmbi cu încredere. Coroanele dentare, cele care sunt vizibile la exterior, pot fi realizate din materiale rezistente, iar culoarea acestora poate fi aleasă în funcție de culoarea dinților vecini, oferind estetica de care ai nevoie pentru a te simți confortabil;
  • Îmbunătățirea masticației: Poate fi de-a dreptul frustrant să nu te poți bucura de alimentele și preparatele care îți plac cel mai mult. Pe lângă funcția estetică, implanturile dentare oferă și rezistență. Astfel, vei putea mânca alimentele preferate, cu aceeași bucurie ca în trecut, atunci când încă nu îți pierduseși dinții naturali. Reține că, pe termen lung, înghițirea alimentelor incomplet mestecate poate genera afecțiuni gastrice serioase;
  • Îmbunătățirea funcției fonetice: Nu doar felul cum arătăm ne poate garanta succesul la o primă întâlnire, ci și felul în care vorbim. Lipsa dinților sau prezenta unor lucrări protetice inestetice, poate provoca probleme în timpul vorbirii. Este destul de dificil să pronunți corect cuvintele, mai ales cele bogate în consoane, atunci când îți lipsesc destul de mulți dinți de pe arcadă;
  • Menținerea sănătății dinților vecini: Odată ce optezi pentru un implant dentar, nu doar că vei înlocui, într-o manieră sănătoasă, dintele pierdut, ci vei contribui la menținerea sănătății dinților învecinați. De altfel, este indicat să nu stai prea mult timp pe gânduri. Dacă se intervine rapid, osul nu va începe procesul de resorbție;
  • Îmbunătățirea calității vieții: Așa cum spuneam mai sus, fiecare zâmbet are o poveste și ar fi păcat ca al tău să nu reprezinte o poveste frumoasă, cu final fericit. Lipsa dinților scade încrederea și respectul față de propria persoană și, odată cu trecerea timpului, contribuie la crearea unor episoade de anxietate, mai ales pentru persoanele care au o viață socială activă.

Pe lângă toate cele menționate mai sus, este important de știut și faptul că, dacă optezi pentru o igienă orală corectă și nu amâni vizitele regulate la stomatologie, te poți bucura de noua înfățișare a zâmbetului tău cât mai mult timp. Conform studiilor de profil, rata de succes în implantologia dentară este de 98%, însă trebuie respectate regulile de igienă.

Așadar, implantul dentar îți poate îmbunătăți semnificativ aspectul zâmbetului, masticația, dar și calitatea vieții. Este mult mai ușor să te bucuri de alimentele preferate, dar și să zâmbești în societate, atunci când ai o dantură rezistentă, frumoasă și sănătoasă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton