Bagajul pentru vacanța exotică: 6 lucruri must have

 advertising.ringier
.

O excursie într-un loc exotic este așteptată cu entuziasm și nerăbdare. După ce ai decis destinația și ai schițat itinerariul, este timpul să-ți pregătești bagajul. Indiferent de activitățile pe care le vei desfășura, anumite obiecte sunt indispensabile călătoriei tale. Mai departe, iată 6 lucruri utile pe care să le iei cu tine.

  1. Obiecte de îngrijire personală

Obiectele de îngrijire fac parte din rutina personală, de aceea, ia cu tine acele produse potrivite nevoilor tale. Astfel, cele pentru ten și corp sunt câteva dintre lucrurile indispensabile din bagajul tău. Adaugă și cremele pentru protecție solară, precum și cele neceare după o zi la plajă. 

În plus, ia și un parfum care reflectă aromele destinației în care vei merge. De exemplu, sofisticatele parfumuri arabesti și orientale se remarcă prin notele de citrice, lemn de santal, scorțișoară sau iasomie. Acestea îți conferă un vibe exotic și sunt perfecte pentru serile în care explorezi viața de noapte.

  1. Un adaptor de priză

De obicei, hotelurile oferă, la cerere, un adaptor de priză, însă cel mai bine este să-ți cumperi unul. Pentru Europa, standardul este de 230 V, dar anumite țări folosesc un tip diferit de priză. Nu doar voltajul poate fi diferit, ci și forma prizei și modul de conectare, așa că un adaptor universal este util în călătorii.

Dacă vei lua laptopul, aparatul foto sau alte dispozitive electronice, investește într-un adaptor prevăzut cu mai multe porturi de încărcare. Astfel, vei putea încărca mai multe gadgeturi în același timp. În paralel, asigură-te că ai pus în bagaj toate cablurile de alimentare de care ai nevoie.

  1. Echipament de ploaie

Cum vremea este imprevizibilă, pregătește și câteva haine impermeabile. Este util să ai o pelerină, o protecție pentru rucsac și încălțăminte impermeabilă. În ceea ce privește pelerina, alege un model dintr-un material respirabil, dar care te protejează și de vânt. 

Adaugă și o pereche de pantaloni modulari. Îi poți transforma ușor în pantaloni scurți, cu ajutorul unor fermoare speciale. Iar un săculeț impermeabil este de ajutor pentru a depozita hainele ude până când te vei întoarce la cazare. 

  1. O trusă medicală

Documentează-te din timp pentru a achiziționa un spray eficient împotriva insectelor sau chiar o plasă anti-țânțari. Pune în bagaj plasturi și bandaje, săruri de rehidratare și medicamente pentru indigestie. O idee inspirată este să iei și niște plasturi pentru rău de mișcare, mai ales dacă ai planificat excursii cu barca sau vei merge mai mult cu mașina. 

Cel mai bine este să discuți cu medicul de familie sau cu un specialist, deoarece acesta te va îndruma în funcție de nevoile tale. Totodată, verifică și legislația din țara de destinație și ține cont dacă există o listă a unor medicamente interzise. În plus, pentru anumite categorii de pastile, vei avea nevoie de o rețetă eliberată de doctor.

  1. Mici suveniruri pentru localnici

Mulțumește localnicilor pentru ospitalitatea lor și surprinde-i cu mici suveniruri. Orientează-te către obiecte de papetărie sau decorative, realizate de artizani locali, din diferite zone ale României. Acest lucru va oferi un plus de personalitate cadoului tău.

În paralel, verifică dacă există vreo interdicție legată de acele suveniruri. Analizează lista obiectelor interzise în destinația aleasă sau dacă acestea sunt supuse unor verificări suplimentare. De exemplu, în unele țări, un obiect cu flori uscate este inspectat, pentru a căuta eventuali dăunători.

  1. Documente de călătorie

Un aspect important este să pregătești din timp toate actele necesare călătoriei tale. Asigură-te că pașaportul îndeplinește condițiile de valabilitate cerute de autoritățile din țara de destinație. În plus, verifică dacă ai nevoie și de alte documente, precum viză, extras de cont sau formulare obligatorii. Totodată, este indicat să faci și o asigurare de sănătate. Pune-le pe toate într-o mapă, pentru a le avea ușor la îndemână.

Excursiile exotice sunt pline de experiențe culturale, dar și de explorarea unor locuri speciale. Iar pregătirea din timp a celor necesare pentru concediu îți oferă o stare de liniște. În plus, acest lucru te ajută să te concentrezi pe ceea ce este important: să trăiești intens fiecare moment din vacanța ta. Ce obiecte sunt nelipsite din bagajul tău?

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton