Bebe a crescut? Moduri eficiente de a preveni căzăturile în casă 

 advertising.ringier
.

Odată ce bebe crește, grija și responsabilitatea părinților se amplifică cu fiecare pas pe care micuțul îl face. Este un lucru normal, dar greu de acceptat de părinte, să vadă cum copilul își pierde echilibrul și cade în procesul în care învață să meargă. Înainte de a încerca să prevenim accidentele casnice și situațiile cu adevărat neplăcute, e important să ne dăm un pas în spate, și să înțelegem că poticnelile și căzăturile sunt firești, copilul învățând din fiecare cum trebuie să procedeze mai bine cu fiecare nouă ocazie.

Este important să ne amintim ce spun specialiștii, că majoritatea căderilor bebelușului sunt minore, iar căderea este tipică pe măsură ce copiii dobândesc abilități motorii. Este obișnuit ca bebelușii să cadă atunci când învață să se rostogolească, să se târască, să meargă sau când se joacă. Aceasta este o parte normală și inevitabilă a dezvoltării lor. Este, de asemenea, obișnuit ca aceștia să cadă în timp ce încearcă o nouă activitate fizică sau în timpul jocului.

Dar, pentru că starea emoțională a părinților este de asemenea foarte importantă, noi cei de la Empria îți suntem alături cu sfaturi pentru a preveni căzăturile copilului, iar mediul din casă să fie unul sigur pentru cei mici, astfel încât toată lumea să fie bine!

Sfaturi pentru a preveni căzăturile copilului

Loviturile la cap ale copilului reprezintă o problemă pe care orice părinte trebuie să o prevină pe cât posibil. Bebelușii care învață să meargă pot suferi adesea de căzături, însă există și alte situații când acestea pot apărea. Din fericire, o mare parte dintre acestea sunt minore și nu se soldează decât cu mici cucuie, care trec rapid, fără să afecteze sănătatea copilului. Există însă și căzături grave și pe acelea este de dorit să le împiedicăm pe cât posibil. 

Chiar dacă nu vei putea preveni toate căzăturile micuțului, important este ca acestea să nu fie grave sau să-i pună viața în pericol. Așadar, iată care sunt cele mai bune moduri pentru ca bebe să fie în siguranță, ținând cont de zonele din casă cele mai predispuse căzăturilor și loviturilor:

Mobilă

  • Stai întotdeauna cu bebelușul tău atunci când îi schimbi scutecul și se află într-un loc înalt, cum ar fi o masă de înfășat. Dacă nu îl schimbi într-un loc mai spațios, cum este patul, ține o mână pe el tot timpul, deoarece se poate roti cu ușurință. Dacă trebuie să pleci pentru un moment când bebelușul se află pe o suprafață înaltă, mută-l într-un loc sigur, cum ar fi un pătuț sau un țarc de joacă.
  • Mută salteaua pătuțului în punctul cel mai de jos imediat ce bebelușul a învățat să se ridice. renunță la pătuț în favoarea unui pat de copii, atunci când dă semne că se poate cățăra și ieși din pătuț.
  • O măsură pentru a evita cât mai mult ca bebelușul să cadă din pat este să ai grijă să așezi diverse „obstacole” spre marginile acestuia. Folosește protecții laterale pat pentru siguranță și confort în timpul somnului.
  • Fixează copilul în centuri când folosiți scaunul de masă, indiferent că este sau nu supravegheat.
  • Ancorează bine mobila din casă, etajerele, comodele cu sertare și dulapuri, imediat ce observi că bebe a învățat să se cațere. Există diferite sisteme de ancorare a mobilei precum curele, chingi sau siguranțe metalice care previn răsturnarea mobilei pe care le găsești pe Empria.ro
  • Învață-l de mic să se urce pe un scaun corect și să stea doar în șezut pentru a preveni căderile.

Scări

  • Instalează o poartă de siguranță, o poartă pe care o poți monta pe un perete sau balustradă, în partea de sus a fiecărei scări. Fă acest lucru înainte ca bebelușul să înceapă să meargă de-a bușilea.
  • Dacă ai scări cu balustradă folosește o plasă de protecție. Procedează la fel în cazul balcoanelor sau a teraselor.

Podea 

  • Când bebe învață să meargă alege șosete antiderapante, dacă podeaua din casă este alunecoasă. Cei mai mulți părinți aleg șosete cu talpă de cauciuc bebeluș, special concepute pentru a preveni căzăturile prin alunecare. Ajută-ți copilul să descopere lumea în siguranță cu ajutorul protecțiilor anti-alunecare din bumbac de la Empria, care ajută la împiedicarea alunecării și prin genunchiere care previn zgârieturile și vânătăile. Aceste șosete cu talpă de cauciuc bebeluș protejează pielea sensibilă a bebelușilor, în același timp lăsând-o să respire. 
  • Pune în baie covorașe antiderapante și supraveghează copilul cât timp face baie, deoarece alunecările sunt frecvente din cauza suprafeței umede și alunecoase. Folosește protecție pentru cadă și plasează la ieșirea din duș un prosop de picioare pentru a șterge surplusul de apă.

Este necesar să-ți supraveghezi bebelușul cu atenție mai ales dacă a depășit vârsta de 7 luni, când are tendința de a coborî din pătuț și de a se ridica. Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiului tău. Te așteptăm pe empria.ro cu o gamă variată de sisteme de protecție împotriva căzăturilor și alunecărilor, astfel încât să ții micuțul în siguranță!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton