Beneficiile silimarinei pentru un ficat sănătos

 advertising.ringier
.

Ritmul de viață alert, mesele neregulate, consumul alimentelor procesate, alcoolul, fumatul și consumul excesiv de medicamente sunt dușmanii ficatului sănătos. Supus frecvent unui astfel de regim, acest organ cu rol vital în digestie, se poate îmbolnăvi. Pentru protecția ficatului, administrarea de silimarină aduce numeroase beneficii.

Extrasă din planta de armurariu sau ciulin de lapte, silimarina este un complex de flavonoide cu rol antioxidant, detoxifiant și hepatoprotector. Vezi aici varianta cu extract standardizat din fruct de armurariu și dozele necesare pentru obținerea efectelor benefice.

Silimarina protejază ficatului împotriva toxinelor

Ficatul este un laborator al organismului, în care se separă nutrienții necesari pentru funcționarea organismului, se neutralizează și se distrug toxinele. Tot ce nu ne este de folos este procesat și eliminat din sânge de către ficat. Unele toxine trec în duoden și apoi în intestin, prin căile biliare, fiind eliminate prin defecație. Extractul de armurariu este eficient în neutralizarea toxinelor din alcool, medicamente și ciuperci.

Silimarina este un ajutor de nădejde în acest proces, facilitând eliminarea deșeurilor și împiedicând stocarea acestora în ficat. Celulele noi formate sunt, de asemenea, protejate de toxine prin acțiunea silimarinei. Medicamentul pe bază de silimarină standardizată se poate administra atât persoanelor cu ficat sănătos, pentru prevenirea tulburărilor de funcționare a acestuia, cât și la cele care suferă de afecțiuni precum: ficat gras alcoolic sau non-alcoolic, hepatită, insuficiență hepatică. 

Flavonoidele au un efect antiinflamator și antioxidant, acționând ca un scut împotriva radicalilor liberi care pot îmbătrâni celula hepatică. Celulele grase ale ficatului sunt protejate împotriva deteriorării, silimarina împiedicând fibrozarea și cicatrizarea. 

Silimarina stimulează regenerarea celulelor hepatice

Un aspect uimitor legat de ficat ca organ este capacitatea sa de a se regenera, ceea ce face ca afecțiuni precum ficatul gras, hepatitele, chiar ciroza în unele cazuri, să se vindece, iar ficatul să continue să își îndeplinească funcțiile. Atât pentru ficatul sănătos, cât și pentru cel afectat de boală, este esențial ca țesuturile să se regenereze, să apară constant noi celule, care să ia locul celor îmbătrânite sau obosite.

Silimarina stimulează regenerarea ficatului, stimulând sinteza proteinei la nivelul ficatului, ceea ce duce la o creștere a producției de celule hepatice noi, care le vor înlocui pe cele afectate.

Cum îți menții ficatul sănătos?

Menținerea unui ficat sănătos este o provocare în lumea contemporană, afectată de sedentarism, de consumul de alimente procesate, de stres și de un stil de viață dezordonat. O dietă echilibrată, odihna, evitarea alcoolului în cantități mari, a excesului de grăsimi și a administrării de medicamente fără consultarea medicului, introducerea exercițiului fizic în programul zilnic sunt reguli de care trebuie să țină cont orice persoană. 

Pentru evitarea infectării cu virusul hepatitei, trebuie să menții o igienă a vieții sexuale, să eviți folosirea lamelor de ras în comun cu alte persoane și să discuți cu medicul atunci când intenționezi să călătorești în țări exotice.

Silimarina are un rol important în prevenirea afecțiunilor hepatice și menținerea unui ficat sănătos. Principiile sale active ajută ficatul să elimine eficient toxinele, stimulează regenerarea celulelor hepatice, împiedică fibrozarea și cicatrizarea celulelor grase, previne și reduce inflamația și contribuie la buna funcționare a proceselor biochimice din ficat.

Cu unele excepții, copiii sub 6 ani, femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se pregătesc să devină mame, orice persoană poate lua silimarină, ținând cont de recomandările medicului sau farmacistului.

Beneficiile silimarinei pentru sănătatea ficatului sunt cunoscute de mii de ani, iar farmacologia modernă a reușit să sintetizeze extractul de armurariu în varianta concentrată, standardizată, astfel încât persoanele care urmează tratamentul cu acest medicament să se bucure de o acțiune eficientă a produsului pentru ficat și pentru starea generală a organismului. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton