Cele mai multe persoane care decid să renunţe la gluten sunt cele care se întâmplă să aibă intoleranţă la acest aliment. Pot să apară modificări ale aspectului pielii sau pot să aibă probleme digestive atunci când consumă gluten şi de aceea sunt direct interesate să găsească soluţii care să le ajute să elimine acest tip de ingredient.
Din păcate, există gluten în cele mai multe dintre preparatele ce ţin de panificaţie, în batoane, chiar şi în sosuri sau multiple feluri de mâncare pe care le găseşti în restaurante sau localuri de tip fast-food.
Există întotdeauna soluţii pentru a descoperi cum anume să mănânci sos şi fără gluten. Vei putea să ai multiple beneficii chiar dacă nu ai o boală sau o intoleranţă care te determină să elimini complet acest ingredient. Iată care pot să fie avantajele şi cum ai putea să te simţi mai bine zilnic:
- Dacă alegi să mănânci preparate fără gluten o să ai mai multă energie de-a lungul zilei
Una dintre problemele asociate cu intoleranţa la gluten este aceea ce ţine de asimilarea anumitor ingrediente. Un exemplu poate să fie asimilarea de fier. Astfel, dacă nu poţi să ai îndeajuns de mult fier, este posibil să ai un organism care este permanent lipsit de energie. O să simţi că ai oboseală cronică şi că ai nevoie de somn mult mai multe ore pe zi.
Dacă alegi să elimini glutenul o să permiţi intestinelor să se vindece şi să reuşească să asimileze mult mai bine. Vei avea energie multă şi vei putea să îţi îndeplineşti sarcinile zilnice fără probleme.
- Te ajută să ai un aport corect de kilograme şi să poţi acumula într-un mod natural, normal pentru organismul tău
Atunci când ai boala celiacă sau intoleranţă la gluten, poţi avea probleme majore legate de luarea în greutate sau imposibilitatea de a acumula kilograme. Dacă elimini glutenul vei da şansa organismului de a se recupera ușor şi de a putea avea un ritm normal al creşterii în greutate. Vei arăta mai frumos, mai armonios.
- Elimini balonarea sau alte probleme asociate
Una dintre principalele probleme ce ţin de ingerarea glutenului este cea legată de aspectul de stomac umflat sau de balonare. O să poţi să elimini această neplăcere dacă alegi să consumi alimente care sunt fără gluten, chiar dacă nu ai o intoleranţă. O să observi imediat diferenţa şi o să poţi să te bucuri de lipsa efectelor nedorite.
- Se reduc durerile ce ţin de articulaţii datorită reducerii inflamaţiilor
Glutenul favorizează inflamaţiile în corp. De aceea, dacă ai dureri ale articulaţiilor, poţi să le elimini prin consumarea alimentelor care sunt gluten-free. Astfel o să poţi să nu mai ai dureri de genunchi, spate sau încheieturi ale mâinilor. Acestea sunt cele mai comune dureri care apar din acest punct de vedere. O să poţi să îţi desfăşori ziua mai relaxat şi liber. De exemplu, poţi alege dimineaţă să consumi cereale fără gluten şi să te bucuri de un gust bun şi de eliminarea inflamaţiilor pe care ai putea să le ai.
- Se reduc durerile de cap sau frecvenţa apariţiei acestora
Dacă ai dureri de cap adeseori, atunci poţi avea nevoie de un ajutor în ceea ce priveşte eliminarea frecvenţei acestora sau intensităţii lor. Există studii care atestă faptul că eliminarea glutenului din alimentaţie poate determina reducerea frecvenţei durerilor de cap.
- Se poate elimina depresia
Glutenul poate să te afecteze profund şi din punct de vedere psihic. Se pare că boala celiacă este în strânsă legătură şi cu anumite efecte de tipul depresiei. De aceea este important să elimini acest aspect al alimentaţiei.
- Se reduce intoleranţa la lactoză
Există studii care atestă legătura între intoleranţa la lactoză şi cea legată de gluten. Astfel, este important să ai grijă de sănătatea ta şi să consumi în principal alimente care sunt benefice pentru organismul tău.
- Pielea ta o să fie sănătoasă şi o să arate bine
Problemele ce ţin de piele pot să fie îmbunătăţite dacă alegi să consumi alimente care nu au gluten. O să dispară diverse erupţii cutanate sau alte aspecte neplăcute. De asemenea, se reduce pierderea părului şi o să te poţi bucura de un păr frumos şi sănătos.
- Ce fel de cereale fără gluten poţi consuma la micul dejun
Există posibilitatea de a mânca anumite tipuri de cereale pentru micul dejun, care nu sunt realizate cu gluten. O să poţi să te bucuri de un gust desăvârşit şi de un aspect plăcut. Poţi încerca cerealele de tipul inelelor rubinii din făină de mazăre sau pe cele din făină de mazăre cu cacao. Le vei descoperi pe site-ul Crudsisanatos.bio.