Bijuterii din argint sau din aur: cum alegi accesoriile potrivite?

 advertising.ringier
.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/doamn%c4%83-rochie-neagra-bijuterii-602881/ 

Bijuteriile au rolul de a înfrumuseța orice ținută și de a-i oferi un aer modern și rafinat. Accesoriile din aur și argint sunt cele mai durabile, asta pentru că nu-și schimbă culorile și nu se deteriorează în timp. Adaugă în colecția ta modele confecționate din materiale prețioase, fie ca vorbim de cercei, coliere, brățări sau inele. Iar dacă te întrebi cum ar trebui să le asortezi și ce anume se pretează a fi purtat la birou, la o ieșire cu prietenii sau la un eveniment important, mai jos vei găsi câteva sugestii din care să te inspiri în alegerile tale.

Poartă brățări din argint pentru ținutele casual 

Brățările sunt printre cele mai populare bijuterii, pentru că se potrivesc perfect ținutelor casual. Atunci când îmbraci o pereche de jeanși și un tricou și vrei să adaugi un aer sofisticat look-ului tău, asortează o brățară tip lanț Pandora. O poți purta simplă sau îi poți adăuga mai multe talismane. În general, accesoriile din argint sunt ideale atunci când adopți un outfit comod. Dacă ești o fire excentrică și îți place să ieși în evidență, apelează și la o brățară de picior sau poartă mai multe pe ambele mâini. În cazul în care adopți acest stil al multitudinii de brățări, exclude orice alt accesoriu și lasă-le pe ele să fie vedetele. 

Alege bijuterii minimaliste din aur la birou 

Persoanele care adoptă un stil office au nevoie de rafinament în aparițiile lor. Un costum din nouă piese sau o rochie conică, pe corp vor arăta excelent accesorizate cu bijuterii minimaliste din aur alb sau galben. Poartă la birou cercei mici, pe lobul urechii, coliere fine cu un pandantiv sau un inel cu piatră mare. Un alt mod prin care vei ieși din anonimat prin felul în care îți accesorizezi ținuta este să porți o broșă pe gulerul cămășii sau prinsă de eșarfă. Astfel de bijuterii au scopul precis de a oferi un plus de eleganță, ideală pentru întâlnirile de afaceri. 

Mizează pe cercei mari sau un colier masiv la o petrecere elegantă 

Accesoriile pentru ocazii speciale trebuie să fie obligatoriu din metale prețioase. Fie că mizezi pe aur sau pe argint, la o petrecere bijuteriile trebuie să iasă în evidență, mai ales atunci când porți o ținută simplă. Dacă ai umerii goi, mizează pe o pereche de cercei mari, tip candelabru și strânge-ți părul lejer la spate. Vei obține un look spectaculos! Iar dacă adopți o coafură cu părul lăsat pe spate, mergi pe varianta unui colier masiv, la baza gâtului, care să-ți evidențieze postura elegantă. 

Colierele suprapuse sunt un must have'

Când vine vorba de tendințe în materie de bijuterii, se remarcă lanțurile și colierele suprapuse. De diferite lungimi, dimensiuni și forme, acestea oferă un efect spectaculos atunci când porți decolteuri adânci. Alege una dintre variante, aur sau argint și evită să le combini. Poți alege și argint placat cu aur de 14k, în cazul în care preferi bijuteriile aurii. 

Evită seturile

Pe vremuri exista moda seturilor de bijuterii, cu cercei, colier, brățară și inel purtate în același timp. În prezent, acest lucru este de evitat, căci riști să obții un look mult prea încărcat. Alege doar două piese, de exemplu cercei și brățară ori colier și inel. Combină-le în funcție de preferințele tale, însă nu le purta niciodată pe toate în același timp. 

Alegerea bijuteriilor depinde foarte mult și de stilul tău vestimentar, dar și de personalitatea ta. Poartă aur dacă îți place să fii în centrul atenției și vrei să ieși în evidență prin eleganță și rafinament. De cealaltă parte, accesoriile din argint sunt mult mai simplu de asortat și se combină perfect cu outfiturile casual, comode și lejere. Orice ai alege, investește întotdeauna în bijuterii de calitate!

Vezi şi curiozități despre aur – lucruri interesante și mai puțin știute!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton