Bunele maniere și florile. Când și cum se oferă un buchet de flori?

 advertising.ringier
.

Florile, simbol al purității și eleganței, sunt mereu un mod bun de a le transmite persoanelor dragi grija și aprecierea noastră. Totuși, dincolo de a fi un gest frumos și în esență pur, chiar și acesta se supune regulilor care țin de etichetă și bune maniere, așadar este important să știi când și mai ales cum ar trebui să oferi un buchet de flori. Află aceste detalii, dar și alte aspecte importante despre dăruirea florilor, pentru ca și tu să poți să surprinzi persoanele dragi într-o manieră stilată.

Când se oferă florile- ce spune codul bunelor maniere?

Gestul de a oferi flori este o creație culturală, așadar obiceiul diferă de la cultură la cultură. În consecință, este important să știi semnificația florilor, dar și tipul evenimentului, pentru a putea oferi un buchet conform bunelor maniere. Florile pot avea diferite semnificații, astfel că alegerea unor buchete de lalele poate însemna în unele culturi respect și rafinament, în vreme ce în altele poate semnifica prosperitatea și entuziasmul. Un alt exemplu este cel al garoafelor, care în anumite culturi sunt oferite la nunți, în vreme ce în altele sunt oferite în cadrul înmormântărilor.  

Codul bunelor maniere ne spune că florile pot fi oferite și fără o ocazie anume, constituind astfel o surpriză veritabilă. Florile pot fi oferite în același timp la zile de naștere sau la evenimente festive, reușind să completeze cadrul festiv. Nu în ultimul rând, florile pot fi aduse atunci când ești invitat în casa cuiva, aducând în acest fel un dar cu semnificație, care transmite gânduri bune. Pentru că florile completează atât de bine evenimentele cu fast, este nevoie să alegi florile potrivite, căutând buchete elegante în florarii online Bucuresti.

Poți opta pentru buchete de trandafiri mari sau pentru bujori diafani, pentru buchete de lalele sau crini, pentru frezii sau gerbera, ori chiar pentru buchete cu mixuri de flori. 

Cum se oferă un buchet de flori?

Bunele maniere trasează și câteva linii directoare în ceea ce privește felul în care se oferă florile. Chiar dacă achiziționezi un aranjament floral gata realizat este recomandat să aduci o notă personală. Adaugă un bilet sau o notiță, un desen sau o felicitare, sau pur și simplu spune o urare drăguță când oferi buchetul. Nu uita să ai un zâmbet pregătit pentru momentul în care oferi flori, pentru a transmite starea de bucurie și veselie.

Florile sunt o expresie a eleganței, iar bunele maniere ne recomandă să nu pierdem acest lucru din vedere. Alege așadar flori potrivite pentru evenimentele la care participi și nu uita să faci din orice moment o ocazie perfectă pentru a dărui flori și pentru a transmite gânduri sincere de bine.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton