Canapea extensibilă sau fixă? Care mi se potrivește cel mai bine? 

 advertising.ringier
.

Aceasta a fost și întrebarea Mariei, vecina de 35 de ani, care tocmai s-a mutat în apartamentul duplex de la ultimul etaj al blocului de vizavi. Am cunoscut-o sâmbăta trecută, la obișnuita ieșire în parc!

Conversația se leagă imediat când ai atâtea în comun. De la recompensele pentru căței și vacanța școlară, am ajuns cât ai clipi să vorbim despre canapele. Fie că vorbim despre colțare, modulare, canapele fixe sau canapele extensibile – pe toate le-am cercetat și am tras niște concluzii pe care i le-am împărtășit și noii mele prietene.

Maria s-a mutat de vreo două săptămâni și este foarte mulțumită de noua lor locuință. Și-a dorit un spațiu mare, să aibă cameră de oaspeți cu baie proprie, pentru a primi bunicii în vizită pe termen lung, dar și pentru a da petreceri în pijamale cu copiii invitați de cel mic. 

Acum, provocarea este despre amenajarea eficientă, dar și elegantă și despre ce fel de canapea ar trebui să integreze în proiectul ei.

În căutarea canapelei perfecte pentru un cămin aglomerat și vesel, există câteva aspecte de luat în considerare.

Spațiu generos sau nevoie de spațiu?

În cazul duplexului în discuție, este clar că spațiul permite flexibilitate în alegere, așadar, decizia trebuie să răspundă mai curând nevoii de estetică. Dacă avem suficient spațiu și destule locuri de dormit, alegem canapeaua care ne fură inima, indiferent dacă este extensibilă sau fixă.

Amplasamentul canapelei

Canapeaua este adeseori piesa centrală din livingul locuinței pe care trebuie să aibă loc toți membrii familiei și uneori musafirii! Ba chiar și cățelului trebuie să-i facem loc pe canapea. 

Dacă așa stau lucrurile, atunci trebuie să alegem mai degrabă o canapea modulară, de dimensiuni generoase, sau putem crea un ansamblu de canapele, dispuse alăturat, față în față sau în careu. Procedând astfel, vom obține locul perfect pentru conversații, jocuri sau seri de divertisment cu familia și prietenii.

Există însă și situația în care ne dorim o canapea pentru camera în care ne-am amenajat biroul de acasă, pentru a putea folosi spațiul și pentru întâlniri formale, față în față. Adică, dacă urmăriți să amenajați o cameră în așa fel încât să puteți primi un partener de business, alegerea ideală este canapeaua fixă, prețioasă, elegantă. Acest gen de canapea cu picioare și brațe de lemn și tapițerie de pluș sau piele, adaugă încăperii o notă de eleganță remarcabilă.

Funcția principală

Canapeaua poate îndeplini cu succes funcția de pat de zi cu zi, rămânând și o piesă decorativă. Pentru camerele de oaspeți, ideală este canapeaua extensibilă de calitate superioară, dotată cu sistem de extindere robust și finisaje textile din fibre rezistente. Modelele propuse de designerii italieni reușesc să combine aspectul estetic ireproșabil, confortul desăvârșit și funcționalitatea, astfel încât alegerea să nu presupună niciun compromis.

Dacă sunteți curioși ce a ales Maria pentru duplexul ei cel nou, ei bine, a luat în calcul toate aspectele discutate, și-a făcut o listă cu nevoile ei specifice și a intrat pe rovere.ro. Vă invit să faceți la fel pentru a găsi canapeaua ideală pentru dumneavoastră. De asemenea, puteți vizita magazinele fizice Rovere pentru a primi sfaturi și recomandări de la specialiștii în soluții de amenajare și design interior.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton