Când este recomandat un implant dentar? Ce presupune această procedură?

 advertising.ringier
.

Implantul dentar este soluția recomandată și agreată de către medicii dentiști pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă, dar și pentru crearea unui suport fix pentru aplicarea ulterioară a unei proteze dentare parțial sau complet detașabile. În general, implantologia asigură un suport și o stabilitate foarte bune pentru aparate dentare. Un mare avantaj al implantului dentar e acela că este foarte puternic și durabil, asta însemnând că poate dura mulți ani sau chiar toată viața, atât timp cât pacientul acordă o atenție sporită îngrijirii orale.

Ce este un implant dentar și când se recomandă?

Un implant dentar este alcătuit dintr-o rădăcină sintetică ce imită perfect rădăcina naturală a unui dinte și dintr-o coroană artificială, care se va aplica după ce rădăcina a fuzionat corect cu osul gingival al pacientului. În prima etapă, rădăcina se va plasa chirurgical în osul maxilarului superior sau inferior. După fuzionarea rădăcinii cu osul gingival de susținere, medicul poate aplica apoi peste rădăcină dintele artificial, care are un aspect foarte natural și care îmbunătățește zâmbetul pacientului.

Un implant dentar se recomandă atunci când se dorește înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă, fără a se afecta dinții adiacenți, așa cum ar fi în cazul punților dentare. Implantul dentar se recomandă și pacienților cărora li s-a extras unul sau mai mulți dinți care nu au fost înlocuiți rapid. În cazul lor, dinții s-au deplasat în spațiile libere, provocând astfel dureri articulare și probleme de mușcătură. Un implant dentar poate elimina aceste probleme, restaurând atât sănătatea, cât și frumusețea zâmbetului pacientului. 

De asemenea, un implant dentar susține foarte bine o punte sau o proteză, contribuind la siguranța și durabilitatea lor, dar și la o senzație sporită de confort. Nu în ultimul rând, implantul dentar se recomandă pentru îmbunătățirea țesuturilor faciale, a funcțiilor de mestecat și mușcat, dar și pentru îmbunătățirea vorbirii și a digestiei.

Cum puteți obține un implant dentar?

În funcție de istoricul medical și de afecțiunile orale cu care vă confruntați, un specialist în stomatologie poate determina dacă un implant dentar este soluția cea mai potrivită. În primul rând, vor fi necesare amprente ale maxilarului și dinților pentru a se determina osul, țesutul gingival și spațiul disponibil pentru un implant. După aplicarea anesteziei, implantul va fi plasat chirurgical în osul gingival de susținere. Vindecarea și fuziunea implantului cu osul gingival pot avea loc în 6 luni. În funcție de tipul de implant dentar, poate fi necesară o a doua intervenție chirurgicală pentru plasarea unui stâlp care va ține dintele artificial pe loc.

După ce fuzionarea și vindecarea au avut loc cu succes, medicul va atașa dintele artificial, oferind astfel pacientului stabilitate dentară, confort excelent și un zâmbet frumos și sănătos. O bună igienă orală, împreună cu vizite regulate la medicul dentist, vor contribui la rezistența și durabilitatea implantului dentar.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton