Când nu se fac nunți în 2025

 advertising.ringier
.

Planifici nunta în 2025? Ai ajuns în locul potrivit! Pregătirile pentru acest eveniment sunt copleșitoare – dar nu te speria, totul va decurge perfect. Primul pas este să alegi data pentru ziua cea mare, dar vreau să îți atrag atenția asupra câtorva perioade în care, conform tradiției ortodoxe, nu se fac nunți.

Nunta este sărbătoare a iubirii, iar Biserica Ortodoxă recomandă ca acest eveniment să nu aibă loc în perioade de post. Nu-ți face griji, după ce ai fixat data poți să organizezi evenimentul fără stres pentru că sunt multe servicii care ușurează procesul. Știi, cu Attendi poți să trimiți invitațiile digitale în doar 5 minute! Sună bine, nu-i așa?

Când nu se fac nunți la biserică în 2025?

Biserica Ortodoxă respectă perioadele de post în care să ne îndreptăm atenția către credință, rugăciune și introspecție, deci preoții nu fac cununii. Este recomandat ca nunta să fie programată într-un moment care să permită celebrarea iubirii și să fie în afara acestor zile de post.

Perioadele de post din 2025

  1. Postul Paștelui (Postul Mare): 3 martie – 19 aprilie 2025  – este cea mai lungă perioadă de post din calendarul ortodox, dedicată pregătirii sufletești pentru Învierea Domnului. Nunta în această perioadă nu este permisă.
  2. Săptămâna Luminată: 20 aprilie – 26 aprilie 2025  – urmează după Paște și este dedicată slăvirii Învierii, așa că Biserica Ortodoxă nu permite realizarea cununiilor religioase.
  3. Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel: 23 iunie – 28 iunie 2025 – este un post mai scurt, dar la fel de important. După ce acesta trece, ai liber să sărbătorești iubirea cum se cuvine.
  4. Postul Adormirii Maicii Domnului: 1 august – 14 august 2025 – un alt moment de reflecție, în cinstea Maicii Domnului. După 15 august, însă, poți să-ți organizezi nunta fără probleme.
  5. Postul Crăciunului: 15 noiembrie – 24 decembrie 2025 – ultimul post al anului, înainte de Crăciun. E de preferat să îți alegi o dată înainte sau după această perioadă, pentru ca totul să decurgă conform tradiției.

Zilele speciale de sărbătoare

Pe lângă perioadele de post, există și alte câteva zile în care nu se fac nunți, chiar dacă nu sunt incluse în perioadele de post:

  • Ajunul și Ziua Botezului Domnului (Boboteaza): 5 și 6 ianuarie
  • Ajunul și Ziua Pogorârii Duhului Sfânt (Rusalii): 7 și 8 iunie 2025
  • Sărbătorile mari precum Înălțarea Domnului, Schimbarea la Față și altele.

Deci, dacă plănuiești o nuntă în 2025, asigură-te că verifici calendarul și alegi cu grijă o dată care să se potrivească perfect pentru tine și partenerul tău.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton