Cât este de normală acneea la menstruație? De ce apar și cum scapi de coșurile menstruale cu noul produs inovator de la Enroush

 advertising.ringier
.

Ai auzit vreodată expresia piele menstruală'? Dacă nu, atunci cu siguranță ai auzit de ‒ sau chiar te-ai confruntat cu ‒ coșurile la menstruație. Probabilitatea ca și tu să observi apariția sau înrăutățirea acneei când trebuie să-ți vină este confirmată de studii ce estimează că 50% dintre femeile cu vârsta între 20 și 29 de ani se regăsesc în această situație. Dar de ce? Și ce e de făcut? Uite ce spun dermatologii despre posibilele cauze și cum a răspuns brandul românesc Enroush provocării cu o nouă soluție revoluționară.

De ce îți apar coșuri în perioada menstruală?

În timpul adolescenței, apariția acneei în zona T (frunte, nas, bărbie) constituie o consecință normală a schimbărilor hormonale majore care au loc în corp înainte sau odată cu venirea primei menstruații. Dar fluctuațiile hormonale continuă pe tot parcursul vieții unei femei, iar nivelul estrogenului și progesteronului se schimbă în fiecare lună.

În general, coșurile apar atunci când excesul de sebum blochează porii pielii, lucru care poate avea la bază:

  • Acumularea de bacterii sau celule moarte la nivelul pielii
  • Răspândirea bacteriilor prin stoarcerea coșurilor deja existente pe față
  • Excesul de carbohidrați sau grăsimi în alimentație
  • Nivel ridicat de umiditate sau poluare
  • Lipsa odihnei corespunzătoare
  • Fluctuații hormonale pe bază de stres sau din cauza unor probleme de sănătate
  • Folosirea de produse de păr sau piele cu ingrediente toxice
  • Efecte secundare ale unor medicamente
  • Predispoziția genetică

Așadar coșurile nu sunt nicidecum un aspect inestetic cu care fetele și femeile se confruntă doar în timpul pubertății. Femeile adulte observă schimbări ale pielii și apariția acneei mai ales în zona bărbiei cu câteva zile înainte sau în primele zile de menstruație.

Se numește acnee hormonală (sau acnee menstruală) și este exact acea piele menstruală' la care făceam referire mai sus, care se poate manifesta sub formă de: 

  • Puncte negre
  • Puncte albe
  • Coșuri mici, dureroase
  • Piele roșie, inflamată
  • Ten uscat

Cât este de normală acneea hormonală? Cum îți afectează fazele ciclului menstrual pielea și ce spun dermatologii

Dacă știm deja faptul că acneea poate avea foarte multe cauze, despre cauzele fiziologice ale acneei menstruale nu știm la fel de multe. Medicii dermatologi au observat însă că erupțiile pe piele sunt mai proeminente în faza luteală, când progesteronul atinge cel mai înalt nivel, iar studiile confirmă legătura dintre acnee și fluctuațiile de estrogen și progesteron din perioada perimenstruală (DOI: 10.1111/ced.12588).

Cu cât nivelul de progesteron este mai ridicat, cu atât producția de sebum crește. Pe măsură ce crește nivelul de estrogen, luminozitatea și capacitatea de regenerare a pielii se îmbunătățesc. Așa că este normal ca în faza menstruală (când estrogenul are un nivel foarte scăzut) și în faza luteală să observi mai multe coșuri decât în faza foliculară (cu un nivel de estrogen mai ridicat), când pielea este mai strălucitoare datorită producției crescute de colagen, acid hialuronic și elastină.

Există vreun tratament pentru coșurile menstruale?

Este greu să tratezi o problemă ale cărei cauze fiziologice nu se cunosc cu exactitate, însă cu siguranță există metode prin care poți ameliora și gestiona acneea pe durata ciclului menstrual.

Medicul dermatolog îți poate recomanda diverse creme, medicamente sau tratamente în funcție de severitatea acneei, iar la nivelul stilului de viață poți implementa mici schimbări benefice pentru pielea ta:

  • Curățarea zilnică a feței
  • Folosirea produselor naturale care nu blochează porii pielii
  • Adoptarea unei alimentații sănătoase
  • Gestionarea nivelului de stres
  • Aplicarea tratamentelor locale
  • Evitarea stoarcerii coșurilor

Știai că?

Stoarcerea coșurilor are efecte mai negative pentru piele decât te aștepți. În speranța că le faci să dispară, nu faci altceva decât să răspândești bacteriile de acnee în porii pielii și să o înrăutățești. În plus, îți poți provoca și cicatrici la fel de inestetice. Crede-ne, NU îți dorești să le storci, DAR din fericire nici nu mai este nevoie datorită noii soluții de la Enroush!

Piele frumoasă pe toată perioada ciclului menstrual, provocarea la care brandul Enroush a răspuns cu o soluție pe măsură

De câte ori n-ai visat la o soluție salvatoare care să te scape peste noapte de coșurile nedorite și să radiezi la evenimentul de a doua zi chiar dacă urmează să-ți vină, sau ești în prima zi de menstruație? Nu ești singură, căci și noi, și milioane de alte femei se gândesc la același lucru.

Din grijă pentru femei, brandul românesc Enroush a lansat luna aceasta plasturii cu micro săgeți pentru acnee și coșuri. Enroush este deja cunoscut în România pentru produsele de îngrijire menstruală organică, iar acum și-a îndreptat atenția și către o altă nevoie a femeilor la menstruație: să își îngrijească tenul cu produse la fel de eficiente și delicate cu corpul lor. Ca să-ți iubești pielea chiar și la menstruație.

Noii plasturi de la Enroush conțin acid salicilic, acid hialuronic, niacinamide și oligopeptide 76, ingrediente ce sunt transportate în porii pielii prin intermediul tehnologiei inovatoare cu micro săgeți. Aceste microparticule pătrund adânc în epidermă și se dizolvă pentru rezultate rapide și eficiente. Curăța și extrag coșurile fără cicatrici, hidratând și întinerind pielea în numai 5 ore! Doar îi lipești în zona dorită înainte să mergi la culcare și îi lași să acționeze, iar dimineața vei observa o piele lipsită de imperfecțiuni ‒ un vis împlinit, știm!

Fără dramă, fără bătăi de cap, este timpul să-ți redescoperi frumusețea naturală, arătând și simțindu-te bine în pielea ta la fiecare menstruație! Alege să ai o rutină menstruală sănătoasă, fără bătăi de cap, cu produsele inovative Enroush, de la absorbante organice Enroush până la plasturi pentru acnee sau împotriva durerii

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton