Ce canapele captivă atenția în designul de interior în acest sezon?

 advertising.ringier
.

Aspectul interior al locuinţei este în continuare în atenţia celor ce îşi doresc să se bucure de încăperi funcţionale cu aspect estetic plăcut. În acest material ne vom opri atenţia asupra canapelelor, pentru că sunt piese centrale şi puncte de focalizare pentru una dintre zonele principale ale locuinţe – livingul. Ce modele de canapele sunt în tendinţe? Cum trebuie acestea selectate în funcţie de dimensiunea încăperii: ce texturi să alegi? Citește rândurile următoare pentru a descoperi câteva informații utile.

Ce tipuri de canapele sunt în tendinţe?

Şi anul acesta se anunţă unul flexibil, din punct de vedere al amenajării de interior. Domină în continuare stilul scandinav, caracterizat de piese cu design minimalist și culori neutre. Dacă alegi canapele în tonuri de bej, gri, bleumarin, maro, cu linii simple nu te vei abate de la tendinţe. În acest sezon se pune mai mult accent pe detalii, deci canapele cu texturi buclate fi piese cheie care oferă experiențe tactile plăcute.

O altă tendință specifica este legată de prezenta metalului. Canapelele cu picioare metalice sau cele ce prezinta finisaje metalice sub formă de inserții incluse în brațe, sunt de actualitate.

Canapele modulare şi colţare – perfecte livingurile mari

Modele de canapele modulare şi cele de tip colţare continuă să fie alternative excelente pentru livingurile mari. Acestea oferă spațiu util generos, iar în combinaţie cu comode, etajere şi măsuţe de cafea potrivite pot completa plăcut un ambient cozy.

Dacă îţi doreşti un aer modern în locuinţa te poţi orienta către canapele modulare sau colţare în culori neutre – gri, maro, bej – astfel creezi un decor confortabil pe care îl poți personaliza cu diferite accesorii pentru casă sau cu articole de pasmanterie.

Poți alege materialele textile, rezistente dacă îţi dorești accente minimaliste şi canapele îmbrăcate în catifea în cazul în care elementele șic sunt reprezentative pentru personalitatea locuinţe. Culorile puternice reușesc să ofere dinamism locuinţei, dar ele vin şi cu un aer tineresc. Dacă apreciezi aceste elemente găsești pe Zondo.ro multe modele colorate, de la cele în nuanţe de azuriu, albastru şi verde, la canapele modulare şi colţare galben muştar, portocaliu sau în tonuri expresive de roşu.

Dacă vorbim de funcționalitate, atunci ştii că variantele cu lăzi pentru depozitare, suporturi pentru brațe şi cele cu tetiere reglabile reușesc să surprindă plăcut, întregind orice decor care îmbie la relaxare şi conversaţii. În cazul în care doreşti să beneficiezi de un spațiu de dormit, pentru momentele când ai invitaţi ocazionali, te poţi orienta către variantele extensibile.

Canapele compacte – variante ideale pentru livinguri mici

Dacă spaţiul din living nu este foarte generos, nu încarcă decorul cu corpuri masive, mai degrabă orientează-te către modelele compacte. Multe dintre acestea au funcţii de extindere, spaţii pentru depozitare şi mânere care asigură confort în timpul utilizării. Altele au picioare înalte, ce îţi permit să igienizezi corect, rapid şi fără efort toată încăperea. Tendinţele legate de design şi cromatică pentru canapele compacte, sunt aceleaşi ca şi în cazul modelelor modulare şi ale colţarelor: materiale moi plăcute la atingere, detalii metalice, cusături fine!

Când spațiul este limitat, trebuie să acorzi atenție tuturor detaliilor legate de formă şi dimensiune. Alege variante cu două locuri cu material textil dacă îţi doreşti un decor scandinav şi variante cu piele ecologică pentru un decor în stil boho. Folosește accesorii, plante verzi sau decorațiuni pentru a-i oferi individualitate încăperii.

Cum observi, cu puţină creativitate, atenţie pentru detalii şi analiză a ofertelor magazinelor online poţi aduce o schimbare majoră în living.

 Sursa foto: kite_rin – stock.adobe.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton