Ce citim în concediu vara aceasta?

.

Vara își intră în drepturi, zilele devin tot mai lungi și mai călduroase, iar planurile de vacanță prind contur. Fie că alegi o escapadă relaxantă pe plajă în Grecia sau în Spania, o aventură la munte plină de adrenalină undeva prin Alpi sau pur și simplu vrei să te bucuri de liniștea grădinii tale, un lucru este sigur: o carte bună te poate acompania perfect în orice escapadă.

Dar ce să citești în concediu? O poveste palpitantă care să te țină cu sufletul la gură? O lectură ușoară care să te deconecteze de la grijile cotidiene? Sau poate vrei să profiți de timpul liber pentru a explora un subiect care te pasionează?


Iată câteva recomandări de lectură care te-ar putea inspira:

Pentru cei pasionați de istorie:

Dacă te interesează o lectură care să te poarte printre cele mai profunde mistere ale existenței omenirii, iată 2 titluri extrem de interesante:

  • „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii' de Yuval Noah Harari este o incursiune fascinantă în istoria speciei umane, de la apariția sa până în prezent, care te va face să te gândești la viitorul omenirii.
  • „Homo Deus. O scurtă istorie a viitorului' de Yuval Noah Harari este o continuare a volumului „Sapiens', în care autorul explorează posibilele scenarii ale viitorului omenirii, ținând cont de progresele tehnologice și științifice actuale.

Pentru cei care caută o lectură ușoară și relaxantă:

De multe ori, mai ales în vacanță, ne dorim să citim ceva care să ne relaxeze, astfel încât iată câteva recomandări:

  • „Marea evadare' de Richard Osman este un roman captivant plin de mister și umor, perfect pentru o zi petrecută pe plajă.
  • „Doamna Harris merge la Paris' de Paul Gallico prezintă poveste emoționantă despre o femeie de menaj care își dorește cu ardoare o rochie Dior și pleacă la Paris pentru a-și îndeplini visul.
  • „Un gentleman la Moscova' de Amor Towles este un roman delicat și plin de umor despre un conte rus care își pierde averea după Revoluția Bolșevică și este nevoit să se adapteze la noile realități.

Pentru cei care doresc să exploreze relațiile umane:

Suntem ființe sociabile, iar informațiile legate de relațiile umane ne pot educa și ajuta să ne creăm relații sănătoase. Iată niște cărți despre relații valoroase, pe care le găsești și pe curteaveche.ro: 


  • „Pe urmele iubirii' de Erich Fromm ne propune o analiză profundă a iubirii în toate formele sale, de la iubirea față de partener la iubirea de sine.
  • „Arta iubirii' de Erich Fromm este o carte esențială pentru cei care doresc să construiască relații sănătoase și pline de satisfacții.
  • „Cinci limbaje ale iubirii' de Gary Chapman este un ghid care te poate ajuta să îți îmbunătățești comunicarea și relația cu partenerul tău și să te înțelegi mai bine.

Astfel, indiferent de genul literar preferat, alege o carte care te inspiră, te relaxează sau te provoacă la reflecție. Cititul este o modalitate excelentă de a te deconecta de la stresul pe care îl simți zilnic,  de a descoperi noi lumi și de a te dezvolta personal. Pro tip: nu uita să iei cu tine o carte de rezervă în concediu, în caz că o termini pe cea pe care o ai cu tine mai repede decât te așteptai!