Ce este, dar și cum vindecăm hernia de disc fără operație

 advertising.ringier
.

Nu putem spune că nu am experimentat dureri de spate, măcar o dată în viață. Probabil și tu ai avut asemenea neplăceri sau ai auzit pe cineva văitându-se. Nu sunt deloc plăcute, durerea fiind adesea debilitanta. Totuși, trebuie să facem distincție între tipurile de dureri. Unele dintre ele sunt debilitante. Ne fac viața un calvar, fiind practic în imposibilitatea de a face ceva.

Trebuie, de cele mai multe ori să mergem la un medic pentru a descoperi adevăratele cauze. Poate fi o durere care trece așa cum a apărut. Însă poate fi și o durere care nu mai dispare, orice am face. Există, așadar, multe cauze ale acestora. Totuși, conform statisticilor, cele mai multe se referă la o hernie de disc.

De fapt, din pricina modului în care trăim, tot mai multe persoane se plâng de această afecțiune. Când auzim de hernii, ne gândim cu groază că ajungem într-un spital, la mâna chirurgilor. Totuși, există opțiuni mai bune.  Poți vindeca o hernie de disc tratament fara operatie, la clinici precum Bio Ortoclinic. Doar în cazuri grave se ajunge la intervenția chirurgicală.

Ce ar trebui să știi despre hernia de disc

Nu putem să vorbim despre o asemenea afecțiune fără a-i cunoaște caracteristicile. Poate fi confundată ușor cu alte probleme, mai mult sau mai puțin grave. Așadar, ar trebui să știi că ceea ce numim hernie de disc reprezintă o afecțiune a coloanei vertebrale. Aceasta apare atunci când unul dintre discurile intervertebrale se deplasează sau se rupe. Rezultatul este o comprimare a nervilor spinali. Cu siguranță trebuie să explicăm și ce sunt discurile intervertebrale.

Aflăm deci că reprezintă niște structuri moi, gelatinoase, situate între vertebre. Rolul lor este acela de a amortiza șocurile, permițând astfel mobilitatea coloanei. Când un disc herniază, nucleul său pulpos, adică partea moale din interior, se deplasează spre exterior. Această deplasare se face printr-o ruptură a inelului fibros, care este dur. Toată această acțiune poate provoca durere, amorțeală, slăbiciune. 

Ce cauze poate avea această afecțiune a coloanei

Cum am menționat mai sus, din ce în ce mai multe persoane se plâng de hernii. Chiar și cei tineri se prezintă la medic cu o asemenea problemă. Totuși, există anumiți factori care pot contribui la dezvoltarea herniei de disc. Deși, cum am menționat, se regăsește și la tineri, persoanele în vârstă sunt cele mai expuse. Pe măsură ce îmbătrânim, discurile intervertebrale își pierd din conținutul de apă. Ele vor fi mai puțin flexibile, predispuse astfel la fisuri sau rupturi. Pe locul doi în acest clasament se află traumatismele. Aici ne referim la accidente, căderi sau lovituri directe la nivelul coloanei vertebrale. Multe din aceste situații pot provoca o hernie de disc. De asemenea, activitățile care implică mișcări repetitive sau ridicarea de greutăți inadecvate pot crește riscul apariției afecțiunii. Obezitatea, sedentarismul sunt inamicii întregului organism.  Așa că nu e nicio surpriză faptul că greutatea excesivă pune o presiune suplimentară pe coloana vertebrală. Discurile intervertebrale se vor uza mult mai rapid, indiferent de vârsta pacientului. Cei care nu fac mișcare sunt, de asemenea, expuși. Slăbirea mușchilor care susțin coloana vertebrală facilitează apariția herniei. Mai sunt și acele persoane care, genetic, sunt predispuse la așa ceva.

Ce anume înseamnă un semnal de alarmă

Poate că vei fi surprins să afli că unii oameni nu prezintă niciun simptom. Totuși, în majoritatea situațiilor, acestea există. Simptomele herniei de disc pot varia în funcție de localizarea sau severitatea afecțiunii. Cele mai comune simptome includ, desigur, durerea. Va fi resimțită în zona afectată a coloanei vertebrale. În unele situații se poate răspândi către brațe sau picioare. Anumite persoane experimentează senzația de amorțeală sau furnicături. Nervii afectați sunt cei care transmit semnale spre anumite părți ale corpului. Când ai o hernie de disc poți să simți slăbiciune musculară sau pierderea reflexelor. Nu vei putea ridica obiecte, iar activitățile zilnice vor fi un adevărat supliciu.

Tratamentul herniei de disc fără operație

Am amintit mai sus de Bio Ortoclinic. Această este o clinică medicală cu sedii în București și Constanța care te poate ajuta. Se ocupă de multe afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic, inclusiv herniile de disc. Cum spuneam, nu întotdeauna este cazul pentru o intervenție chirurgicală. De fapt, la început, medicii recomandă alte tipuri de tratamente, operația fiind ultima opțiune. Evitarea activităților care agravează simptomele, alături de repaus la pat se află printre ele. Efectul fă fi reducerea inflamației, a durerii. De asemenea, ti se vor prescrie medicamente. Unele pot fi luată fără rețetă. Totuși, anumite medicații se dau cu rețetă de la medic. La Bio Ortoclinic vei beneficia de tratamente precum fizioterapie sau kinetoterapie. Cu ajutorul specialiștilor de aici poți face exerciții de întindere, întărire, tehnici de manipulare. Au menirea de a îmbunătăți flexibilitatea, forța musculară, reducând astfel presiunea asupra nervilor. Elongația, sistemul David, terapia TECAR, Shockwave sunt alte proceduri efectuate la Bio Ortoclinic. Să nu uităm și de masajul terapeutic, care poate fi o adevărată binecuvântare pentru cei afectați.

Metode simple de prevenție a afecțiunii

Se spune că este mai bine să previi decât să vindeci. Această afirmație este cât se poate de potrivită în acest context. Stă în puterea ta să-ți protejezi coloana. Toate au la bază un stil de viață sănătos. Activitățile fizice care întăresc musculatura spatelui, a abdomenului pot ajută la susținerea coloanei vertebrale. Sunt o mulțime de exerciții care pot fi făcute de toată lumea, inclusiv banalul mers pe jos. Dacă faci însă sport de performanță, există unele reguli pe care trebuie să le cunoști. Antrenorii au obligația să te învețe acest lucru.  De asemenea, atunci când ridici obiecte grele, folosește-te de mușchii picioarelor. Nu te apleca din spate, ține obiectul cât mai aproape de corp, evită răsucirile bruște. Postura corectă este o altă problemă. Când nu stai corect vei pune presiune asupra coloanei vertebrale. Trebuie să iei măsuri și în acest sens.

Și nu uita să ai mere o greutate corporală normală. Este una din regulile primordiale în acest sens. 

Printr-o abordare corectă, majoritatea persoanelor cu hernie de disc pot duce normală. Iar dacă ai probleme, apelează la tratamentele de la Bio Ortoclinic. Profesionalismul celor de aici te va surprinde!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton