Ce fac diferit persoanele încrezătoare pentru a se simți bine în pielea lor - 5 obiceiuri pe care să le pui în aplicare

.

Oriunde te uiți, cineva încearcă să-ți vândă încredere. Dacă ai avea această pereche de pantofi, acest fizic sau această mașină, te-ai iubi mai mult. Cam aceasta este filosofia din spatele încrederii în sine la nivel de marketing. Și este o afacere profitabilă, pentru că ajungi să tânjești constant după ceva care să te facă să te simți suficient de bine în pielea ta. 

Însă, motivul pentru care, de multe ori, această abordare nu funcționează este că încrederea în tine ține de starea interioară și mai puțin de aparențe. Iată câteva obiceiuri ale persoanelor încrezătoare, pe care le poți introduce în rutina zilnică pentru a căpăta, la rândul tău, mai multă încredere în tine.


Își stabilesc obiective realiste

Stabilește-ți obiective pe termen scurt și lung și notează pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a le atinge. Pot fi obiective mici, precum pregătirea unui tort sau planificarea unei vacanțe cu prietenii. Chiar și câteva realizări mici, pe care le poți bifa de pe o listă, îți vor confirma capacitatea ta de a face lucruri și a le duce la bun sfârșit.

Sunt buni PR pentru propria persoană

Gândește-te la felul în care vorbești cu tine și despre tine și vezi dacă nu cumva îți alimentezi chiar tu lipsa încrederii în propria persoană. 


Nu te vei simți niciodată încrezătoare dacă prin minte îți trec comentarii negative despre acțiunile tale și îți repeți adesea că nu ești suficient de bună. În schimb, începe să fii cea mai bună prietenă a ta și încurajează-te mai des, pentru a-ți schimba mindsetul. 

Felul în care te prezinți poate, de asemenea, să contribuie la construirea încrederii în sine. Uneori, a face o declarație prin aspectul fizic, prin stilul vestimentar sau chiar prin parfumurile pe care le porți este exact ceea ce ai nevoie pentru a te simți bine în pielea ta, la fel cum un zâmbet pe față îți poate păcăli creierul să fie fericit. 


Așadar, dacă un sortiment al casei de parfumuri Jean Paul Gaultier atrage mereu complimente din partea celorlalți, asigură-te că îl porți de fiecare dată când ai nevoie de un boost de încredere.

Găsesc mereu timp pentru hobbyurile lor

Încearcă să găsești ceva ce te pasionează cu adevărat. Ar putea fi fotografia, sportul sau orice altceva. Când ți-ai descoperit pasiunea, angajează-te să dedici timp acestei activități.


Atunci când ești interesată sau pasionată de o anumită activitate, vei fi mai motivată și îți vei dezvolta abilitățile mai repede, iar acest lucru te va ajuta să ai mai multă încredere în tine.

Adoptă o postură corectă a corpului

Se pare că postura încrezătoare a corpului are efecte pozitive asupra stării noastre. Postura trimite creierului mesaje care pot schimba modul în care ne simțim. Așa că, dacă vrei să te simți mai încrezătoare, stai dreaptă, zâmbește sau adoptă o „postură de putere’, iar acest mesaj va fi trimis creierului tău.


Exersează pozițiile care îți oferă senzația de încredere și încearcă să le adopți cât mai des în contexte sociale.

Își acordă permisiunea de a-și asuma riscuri și de a face greșeli

Din exterior, ne gândim adesea că toți ceilalți sunt mai fericiți, frumoși, creativi, de succes, activi etc. decât noi. Însă uităm să luăm în considerare faptul că eșecul este inerent succesului și că, pentru a ne urmări obiectivele, trebuie să muncim din greu și să ne înfruntăm slăbiciunile. 


Permite-ți să înveți, să riști și să greșești. Ai încredere că este în regulă să nu fii perfectă, pentru că, atunci când ieși din zona de confort, îți extinzi propriile limite. Atunci când finalizezi cu succes ceva ce se află în afara zonei tale de confort, de fapt, îți construiești încrederea în tine.

Așadar, persoanele încrezătoare nu au nevoie de validarea celorlalți pentru a-și recunoaște realizările. În schimb, ele au încredere în busola lor interioară, pentru a le ghida acolo unde vor să ajungă, iar aceasta este abordarea pe care vrei să o urmărești pentru a-ți spori încrederea în tine.

Sursa foto: shutterstock.com