Ce nu e permis după injectarea cu BOTOX?

 advertising.ringier
.

Botoxul este o formă a toxinei botulinice, o substanță naturală, mai exact o neurotoxină produsă de unele tipuri de bacterii. Când este injectat în zona vizată, paralizează temporar mișcarea mușchilor interferând cu semnalele care sunt transmise de nervi către mușchi. 

Efectul cel mai cunoscut al Botoxului este că estompează liniile fine și ridurile și împiedică apariția unora noi, care apar în mod normal odată cu înaintarea în vârstă. De obicei, nu are efecte secundare nedorite sau reacții adverse, deoarece doar ingredientele active individuale intră în organism, iar formulele de Botox certificate nu conțin substanțe chimice nocive.  Mai mult decât atât, nu ai nevoie de timp de recuperare, spre deosebire de alte proceduri invazive, cum ar fi liftingul facial chirurgical. Studiile clinice au constatat că injecțiile cu Botox folosite în estetica medicală opresc impulsurile nervoase timp de până la 4 – 6 luni de zile. 

Cu toate acestea, există câteva recomandări de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te bucuri de efectele minunate ale Botoxului pentru o perioadă cât mai lungă, pe care le-am aflat de la echipa medicală a clinicilor Doctor SKiN

  • Nu este bine să-ți freci sau să-ți masezi fața. 

Tratamentul cu Botox nu doare. Procedura se poate simți puțin inconfortabilă inițial, deși, dacă se folosește o cremă anestezică, este foarte bine tolerată și de către persoanele cu toleranță scăzută la durere. Mușchii feței se vor încorda în timpul procesului, ceea ce este absolut normal. Nu încerca să-ți freci sau să-ți masezi zona feței imediat după tratament, pentru a evita dispersarea substanței. 

  • Nu este bine să te expui la soare, solar sau la orice sursă de căldură puternică precum sauna sau dușurile fierbinți.  

Pielea reacționează negativ atunci când este expusă la razele solare puternice  sau la solar, deoarece apare riscul apariției arsurilor solare, care sunt principalul vinovat pentru îmbătrânirea timpurie. Căldura spală' efectele Botoxului, iar rezultatele se vor menține pe o durată mai scurtă. De asemenea, deoarece căldura crește tensiunea arterială, este posibil să apară mult mai ușor vânătăi în locurile injectării, ceea ce prelungește recuperarea. 

Atenție, foarte multe persoane consideră că aceste riscuri apar doar în timpul sezonului estival și mai ales la orele prânzului. Crema cu protecție solară, cu SPF 50+ trebuie aplicată tot timpul anului, inclusiv iarna, atunci când este înnorat și cu atât mai mult după orice tratament estetic. 

  • Evită exercițiile fizice pentru câteva zile 

Botoxul funcționează prin paralizarea temporară a impulsurilor nervoase care ajung la țesuturile musculare, așa că este recomandat să nu faci efort fizic 48-72 de ore după injectare. De asemenea, este știu că remanența Botoxului este mai mică în cazul persoanelor foarte active sau ale sportivilor de performanță, deoarece, din cazul efortului, substanța se metabolizează mai rapid. Cu toate acestea, mulți sportivi, antrenori de fitness sau amatori apelează la Botox. În afară de o piele mai netedă, toxina botulinică mai aduce cu sine un avantaj: este o soluție foarte eficientă pentru toți cei care au tendința de a transpira mai abundent la nivelul frunții și a feței. Efectul său de inhibare a transpirației abundente este folosit pentru a trata hiperhidroza de la nivelul axilelor, a palmelor și a tălpilor. 

  • Nu lua pentru câteva zile, cu acordul medicului, suplimente și medicamente cu efect anticoagulant 

Orice supliment sau medicament care are un efect anticoagulant, cum este și banala asprină, poate provoca sângerări excesive și vânătăi în zonele tratate. Astfel de tratamente trebuie evitate cu 2 săptămâni înainte și după injectare, cu excepția cazului în care medicul curant decide altfel.

Pentru rezultate perfecte, este obligatoriu să informezi medicul care realizează injectarea cu Botox despre toate medicamentele și suplimentele pe care le iei, ca să poată lua măsurile de siguranță și ca să te poată informa despre potențiale efecte adverse la care trebuie să fii atent.

  • Oprește consumul de alcool

Consumul de alcool este interzis după tratamentul cu Botox, deoarece afectează coagularea normală a sângelui și poate provoca efecte secundare, cum ar fi umflarea excesivă, sensibilizarea pielii și riscul suplimentar de vânătăi și sângerare. Cea mai sigură variantă este să nu consumi alcool timp de aproximativ 72 de ore, ca să te asiguri că toxina botulinică s-a așezat' cum trebuie și că alcoolul nu mai poate afecta succesul procedurii.  

  • Amână spălarea feței cu săpun

În primele 6 ore după Botox, ar trebui să nu te speli pe față Apoi, te poți reîntoarce la rutina ta obișnuită, dar e indicat să nu folosești produse agresive. Ca alternativă la utilizarea săpunului, se recomandă folosirea unui demachiant ușor și apă călduță, deoarece acest lucru va preveni sensibilizarea pielii cauzată de substanțele chimice din săpunurile obișnuite pentru față. Chiar dacă suferi de acnee, zonele tratate cu Botox trebuie menținute hidratate pentru a nu  contracta de la sine, în mod prematur.

  • Amână aplicarea produselor topice sau unguentelor pe față imediat după procedură

Pacienților care urmează un tratament cu Botox nu li se permite și nici nu li se cere să aplice produse topice nici înainte de consultație, nici după, deoarece o parte din aceste produse cosmetice pot provoca reacții nedorite. De asemenea, în primele zile după efectuarea injecțiilor cu toxină botulinică este necesar să ai grijă de zonele tratate, conform indicațiilor medicului, care îți va spune după finalizarea tratamentului ce produse poți folosi și ce trebuie să eviți. 

  • Nu sta întins pe spate, la orizontală, în primele ore după tratament. 

Este mai bine să ții capul sus și să eviți să dormi pe o parte. În acest fel, previi stresul nedorit pe zonele tratate, care vor fi mai sensibile pentru o perioadă scurtă de timp, din cauza contracției țesuturilor musculare subiacente, întrucât va exista mai puțină circulație a sângelui către aceste zone.

  • Alege cu atenția medicul și clinica unde îți vei injecta Botox 

Botoxul este acum foarte accesibil tuturor și poți face procedura în clinici de estetică medicală, cabinete individuale și saloane de unghii și coafor. Internetul este plin de reclame și oferte atrăgătoare, așa că poate fi dificil să știi în cine te poți încrede și în cine nu. Este vital să alegi locul potrivit pentru a obține cele mai bune rezultate, iar primul lucru de care trebuie să ții cont este că nu e bine să mergi la salon, la un cabinet al unui medic dentist care face și injectări sau într-un apartament de bloc, promovat pe Instagram. 

Chiar dacă par simple, injecțiile cu Botox trebuie efectuate DOAR de un medic specialist în chirurgie estetică și plastică sau un medic dermatolog pregătit corespunzător. Procedurile injectabile nu pot fi efectuate de către terapeuți, asistente medicale sau medici cărora le lipsește baza necesară pentru a putea realiza cu succes armonizarea trăsăturilor. Așadar, iată o listă de condiții esențiale pe care medicul și clinica aleasă trebuie să le îndeplinească: 

Calificări: Verifică cu exactitate cine va efectua injectarea cu Botox și asigură-te că este vorba despre un medic chirurg plastician sau dermatolog.                                                                                                 Medicii care îți vor face tratamentul au nevoie de pregătire specială, care include modul de a răspunde la reacțiile alergice severe (anafilaxie), cât și altor reacții adverse la tratament. Chiar dacă sunt foarte rar întâlnite, îți pot pune viața în pericol și de aceea trebuie să știi pe mâinile cui te lași!

Locație: Tratamentele injectabile care țin de estetica medicală trebuie efectuate doar într-un mediu clinic curat, steril și adecvat, pentru a evita infecțiile. Într-o clinică există anumite protocoale stabilite de tratament, cât și condițiile necesare pentru a asigura menținerea calității substanțelor injectate, verificarea calității lor ș.a.m.d. 

De asemenea, la o clinică care se respectă, medicii trec printr-un proces atent de selecție, evaluare și instruire și vei avea întotdeauna unde să suni în caz de întrebări sau să te reîntorci pentru retuș. 

În clinicile Doctor SKiN din București și Corbeanca poți veni la o evaluare gratuită la oricare din medicii specializați în injectări, proceduri de estetică medicală și volumetrie facială pentru a discuta nevoile tale și a vedea dacă Botoxul reprezintă soluția ideală pentru tine. 

Te bucuri de oferte permanente, de produse premium și de cele mai bune prețuri din București și împrejurimi! 

Programează-te la 031 005 10 15 sau pe [email protected]

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton