Ce poți vizita într-un weeknd în Sighișoara?

 advertising.ringier
.

Sighișoara este fără doar și poate un oraș al basmelor în care istoria are rădăcini adânci. Poți străbate acest mic colț de poveste la pas și să te bucuri de toate frumusețile pe care ți le oferă. Cu o vechime de mai bine de 8 secole, Sighișoara încă impresionează prin obiectivele turistice, atmosfera autentică și tradițiile strămoșilor. 

Iată câteva aspecte interesante și utile pe care trebuie să le cunoști înainte da a planifica următoarea ta călătorie la Sighișoara.

Unde parchezi în Sighișoara? 

Vrem să nu-ți faci probleme în mini vacanța ta, de aceea venim în ajutorul tău cu informații utile despre parcarea disponibilă în acest oraș medieval. 

Ai la dispoziție mai multe opțiuni special amenajate unde mașina ta va fi în siguranță. Locurile de parcare au un interval orar de la 7:00-18:00 în sezon estival, iar iarna până primăvara programul de plată se schimbă de la 8:00-17:00. Taxa percepută diferă în funcție de durata sejurului tău și poate fi plătită foarte ușor și rapid printr-un SMS. 

Duminica și în alte zile de sărbătoare parcarea este gratuită!

Acum nu-ți rămâne decât să deslușești povestea cetății într-o plimbare prin trecutul acesteia. Obiectivele turistice din Cetatea Sighișoara îți vor fi puncte de pornire în aventura ta, așa că îți recomandăm să nu pierzi niciunul. 

Casa Breslelor- La vorbă cu strămoșii sași

Casa Breslelor din Sighișoara te aduce mai aproape de istoria sașilor prin intermediul unei expoziții private cu o mare încărcătură istorică. Aici, poți descoperi artefacte antice și unelte folosite de pricepuții meșteșugari sași. O să ai parte de o incursiune fascinantă în trecutul orașului!

Amplasată în apropierea Turnului cu Ceas, această expoziție este găzduită într-o încăpere care a servit odinioară drept pivniță de vinuri pentru familia Sander. Casa Breslelor dezvăluie modul în care breslele au fost forța economică și socială a orașului timp de secole, contribuind la dezvoltarea acestuia. 

În urmă cu un secol, la poalele cetății, avea loc un târg vibrant, unde oamenii din regiune își procurau bunuri de calitate, iar tradiția meșteșugărească era transmisă de la o generație la alta. Sighișoara nu numai că oferea produse de cea mai bună calitate, ci și promova tradițiile și învățăturile meșteșugărești într-un mod autentic.

Află despre simbolurile, obiceiurile și organizarea breslelor, dar și despre viața cotidiană a locuitorilor din Sighișoara doar la Casa Breslelor!

Dacă până acum nu ai avut ocazia să calci pe meleagurile pline de istorie și farmec din inima Transilvaniei, poate că acum este momentul să îți pui în plan următoarea aventură în Sighișoara. Acest oraș unic îți promite o incursiune într-o lume plină de mistere și frumuseți neexplorate. Cu o istorie ce se întinde pe secole întregi și o atmosferă arhaică cu iz modern, Sighișoara te așteaptă cu brațele deschise să descoperi secretele sale bine păzite și să te îndrăgostești iremediabil de peisajele sale pitorești. 

Planifică-ți următoarea escapadă și pregătește-te să fii captivat de singurul oraș cetate din Europa încă locuit!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton