Ce să ai în vedere când te muți cu partenerul

 advertising.ringier
.

Sunteți împreună de ceva vreme iar el/ea pare a fi un bun partener pe termen lung, poate chiar partenerul de viață. De câteva luni stați mai mult împreună, fie în casa lui/ei, fie în a ta. Într-o zi sunteți într-un loc unde vă simțiți foarte bine, simțiți multă încredere și siguranță. Îți spune că nu vede niciun motiv pentru care nu ar fi o idee bună să vă mutați împreună. Nici tu nu vezi nicio problemă în asta, dar te temi, din cauza tuturor poveștilor prietenilor sau cunoștințelor despre cum relațiile lor au luat-o în jos după ce s-au mutat împreună, unele revenindu-și cu greu, altele destrămându-se. Îți sună cunoscut acest scenariu? Articolul de față are scopul de a clarifica câteva direcții pentru o mutare și conviețuire cât mai ușoară în dificila perioadă de început, dacă alegi să faci pasul de a te muta cu partenerul/partenera.

Cum să ai parte de o tranziție mai ușoară când vă mutați împreună

Un prim aspect de luat în considerare e locul în care vă mutați. E esențial să vă asigurați că aveți minimul de spațiu personal. Poate că sunteți foarte tineri, iar visul de a avea fiecare o cameră în care să se retragă e încă departe. Pentru multe persoane, chiar și un dormitor cu o sufragerie pot fi un pic peste mână, așa că varianta rămasă e o garsonieră. Chiar și într-o singură cameră, puteți să vă creați fiecare colțișorul lui, fie prin a sta la două mese separate, fie prin a vă alege spații diferite de petrecere a timpului liber (biroul și canapeaua, spre exemplu). Ideea e simplă: trebuie să existe un spațiu în care fiecare din voi să aibă unde să stea cu gândurile lui atunci când aveți conflicte sau nevoie de singurătate.

O chestiune pragmatică ce merită discutată e achiziționarea la comun de mobilă și obiecte casnice. Deși entuziasmul e imens la început, traiul împreună poate să vă schimbe atitudinea față de relație. În acest context, e recomandat ca în primele luni de stat împreună să nu cumpărați încă lucruri la comun, fiindcă o posibilă despărțire ar complica împărțirea acestor obiecte. De asemenea, în legătură cu mobilele și lucrurile aduse de fiecare din fosta locație, e necesar să fiți atenți la mutarea lor în siguranță. E util să știți că obiectele mari de lemn pot fi foarte bine folosite în continuare cu ajutorul foliei lichide pentru protecția tâmplăriei de pe feyro.ro, care este ușor de aplicat și va proteja lemnul de eventualele zgârieturi sau ciobiri.

Încă un lucru important de discutat este dorința de singurătate mai mare decât înainte de mutarea împreună. E un fenomen foarte normal prin care aproape toată lumea trece atunci când se mută cu partenerul. E vorba de o nevoie anume de păstrare a intimității, a vieții personale, în care de curând a intrat încă o persoană. Această pătrundere în viața privată, fie ea și din partea persoanei iubite, poate părea invazivă și acaparantă. E important să fiți înțelegători cu aceste emoții și să le acceptați ca parte intrinsecă relației și apropierii pe care ați ales să o faceți unul față de celălalt.

În concluzie, e important ca în perioada de tranziție de la locuitul singur la traiul cu partenerul de cuplu să aveți în vedere atât aspecte pragmatice, precum locul în care vă mutați și gestionarea achizițiilor la comun, dar și aspecte emoționale, cum ar fi nevoia de singurătate și intimitate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton