Ce se întâmplă când dormi fără să te demachiezi?

 advertising.ringier
.

Fiecare dintre noi a trecut prin asta cel puțin o dată. Acel moment când ajungi acasă epuizată – fie după o zi lungă și solicitantă la muncă, fie după o noapte plină de distracție – și decizi să renunți la rutina de îngrijire și să te culci cu machiajul pe față. O astfel de acțiune poate avea efecte negative pe termen lung asupra pielii, provocând daune ireparabile. Descoperă în următoarele paragrafe care sunt efectele, împreună cu 3 soluții eficiente care te vor face să renunți la acest comportament. 

Printre cele mai întâlnite efecte ale dormitului fără demachiere, se pot regăsi:

1. Îmbătrânirea prematură 

Acest lucru se datorează faptului că atunci când pielea ta este acoperită de machiaj, nu este capabilă să respire și să se repare în mod corespunzător. În timp, se vor forma linii fine și riduri. În plus, dormitul cu machiaj poate face pielea să arate lipsită de viață.

2. Acneea

Dormitul cu machiaj duce în mod direct la înfundarea porilor. Dacă tenul tău este predispus la acnee, atunci este foarte probabil să ai erupții dacă alegi să nu îți faci rutina de îngrijire înainte de culcare. Machiajul poate prinde toate impuritățile în interiorul porilor, ducând la formarea de coșuri și puncte negre. 

3. Iritația ochilor 

Chiar dacă alegi să dormi machiată 'doar pentru o noapte', poți cauza o serie de probleme serioase. De exemplu, dacă porți machiaj pentru ochi, acesta poate irita cu ușurință zona respectivă, afectând mai târziu vederea. Un alt efect este apariția orzului ocular sau a altor infecții și iritații (zona ochilor fiind cea mai sensibilă). 

4. Pielea uscată

În timpul nopții și al somnului crește producția de colagen, la fel ca fluxul de sânge către piele. Asta înseamnă că mai mult oxigen și substanțe nutritive sunt livrate către celulele pielii. Totuși, atunci când dormi fără să te demachiezi, tenul tău nu este capabil să respire și să se regenereze corespunzător. Lucru ce implicit duce la un aspect uscat și lipsit de viață. 

Acestea sunt doar 4 dintre principalele efecte ale unei decizii ce pare inițial inofensivă. Însă, FOREO, brandul suedez de beauty-tech, a creat o serie de dispozitive care își propun să susțină obiceiul de demachiere înainte de somn printr-un tratament extraordinar de eficient și rapid. Printre dispozitivele pe care ar trebui să le încadrezi în rutina ta de seară, se numără:

LUNA 2

Pielea radiantă și sănătoasă poate fi obținută instant prin folosirea acestui dispozitiv. LUNA 2 este o achiziție obligatorie datorită modurilor sale de curățare profundă și blândă, oferind 12 intensități ajustabile de masaj. Toate aceste caracteristici asigură eliminarea a 99,5% din murdărie, ulei și reziduuri de machiaj și este de 35 de ori mai igienic decât pensulele cu peri de nailon – cifre care sunt dovedite clinic.

BEAR mini

Doar 3 minute de tratament care îți pot transforma complet tenul înainte de culcare. BEAR mini este un aparat menit să ofere fermitate feței, ca după un workout intens. Tehnologia cu microcurenți de 5 intensități, sistemul anti-șoc și pulsațiile T-Sonic au un efect de lifting, tonifiere și sculptare a contururilor feței imediat. În plus, BEAR mini este disponibil în setul FOREO Skin Supremes, fiind combinația ideală pentru călătorii sau aventuri spontane

UFO 2

Acesta este dispozitivul care se clasifică în categoria produselor de tipul game-changer. UFO 2 are un spectru complet de 8 lumini LED, tehnologie avansată de Hyper-Infusion, termoterapie, crioterapie și pulsații T-Sonic. Asta înseamnă că în aproximativ 90 de secunde, tenul tău capătă un aspect radiant și anti-inflamator, iar porii sunt minimizați. Mai mult de atât, prin acțiunea delicată asupra pielii, ai parte de o exfoliere fină, tenul fiind pregătit pentru aplicarea celorlalte produse de îngrijire. 
Acestea sunt doar 3 produse care îți pot face rutina de self-care atât de simplă încât vei renunța instant la gândul de a dormi fără să te demachiezi. Dacă îți dorești să afli care dintre dispozitive este perfect pentru tenul tău, descoperă întreaga gamă FOREO accesând xpertbeauty.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton