Ce trebuie să iei în considerare înainte de a adopta un câine

 bogdan.galca
.

Dacă ești un iubitor de animale care a decis să adopte un câine, felicitări! Viața ta va fi mai bogată și, cu siguranță, mai amuzantă. Totuși, chiar dacă inima ta e pregătită să ofere toată dragostea unui prieten cu blană, este important să te gândești dacă ai suficient timp, spațiu și bani pentru a integra un nou membru în familia ta, deoarece îngrijirea unui animal este un angajament important. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont. 

Oferă-ți timp pentru a lua o decizie

Cu toți cățelușii adorabili care au nevoie de o casă, ai putea fi tentat să iei o decizie pripită. Cu toate acestea, va fi mai bine pentru viitorul tău animal de companie dacă te gândești cu atenție înainte să iei o hotărâre. 

Ar trebui să-ți răspunzi onest la câteva întrebări înainte de a face acest pas. De exemplu, locuiești într-un apartament sau într-o casă cu curte? Tu și familia ta călătoriți mult? Cine va fi acolo să aibă grijă de câinele tău atunci când nu ești acasă? Ceilalți membri ai familiei tale își doresc un câine la fel de mult ca și tine? Răspunzând la aceste întrebări vei putea ști dacă decizia ta este una bună şi te vei pregăti pentru circumstanțele mai puţin convenabile. 

Aspectele financiare

Câinii au nevoie de multă îngrijire, ceea ce înseamnă și cheltuieli mai mari. Când ai un câine eşti responsabil pentru sănătatea şi starea sa de bine. Asta înseamnă sume de bani alocate pentru pentru vizite regulate sau de urgență la veterinar, zgardă și ham, hrană de bună calitate, jucării etc. 

De asemenea, trebuie să fii conştient de importanţa fiecărui pas în îngrijirea animalului. De exemplu, chiar şi ceva banal cum este să-i faci o deparazitare la timp este un lucru esenţial pentru bunăstarea animalului. Acesta poate fi principalul mijloc de a preveni afecţiuni grave, cum este babesioza. Lipsa de atenţie la astfel de lucruri poate genera cheltuieli şi mai mari cu tratarea câinelui într-o clinică veterinară. 

Câinii au nevoie de atenţie şi de mişcare

Înainte de a adopta un câine, este important să îţi protejezi bine casa. Ascunde orice obiect care poate fi periculos pentru prietenul tău patruped, cum ar fi sticlele de detergenţi, cablurile electrice și obiectele ascuțite. De asemenea, pune deoparte orice ar putea fi văzut de un câine ca o jucărie. Dacă nu vrei să îți roată tenişii sau perna preferată, asigură-te că le ţii departe de el. Lasă-i la îndemână jucăriile, cu siguranţă o să se distreze cu ele.

De asemenea, câinii trebuie să facă multă mişcare, inclusiv puii trebuie să alerge. Dar uneori oamenii nu îşi dau seama de cât de mult exercițiu fizic va avea nevoie cu adevărat noul lor cățel. Câinii trebuie să meargă la cel puțin o plimbare lungă în fiecare zi. Multe exerciții și aer proaspăt fac un câine fericit.

Dresajul este important

Acesta este un aspect foarte important. Pentru a avea un câine fericit, stabilirea unor reguli și limite clare este esențială. De asemenea, este important să dresezi puii cu ajutorul  recompenselor. Ei vor repeta un comportament specific dacă sunt lăudați pentru asta. Câinele nu trebuie niciodată agresat, fizic sau verbal, pentru că „s-au purtat urât', asta îl va face să se teamă de tine. Câinii nu pot ști cum vrei să se comporte până când tu și familia ta nu îi învățați.

Adopţia unui câine este un pas important, aşa că este o decizie pe care trebuie să o iei cu multă atenţie, luând în considerare aspectele evocate mai sus şi având tot timpul în vedere, nu numai satisfacţia ta, ci şi bunăstarea animalului. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat de Exavet.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton