Ce trebuie să știi despre albirea dinților

 advertising.ringier
.

Un zâmbet strălucitor poate face o impresie puternică și poate crește încrederea în sine, motiv pentru care albirea dentară a devenit unul dintre cele mai populare servicii de estetică dentară. Procedura contribuie la îmbunătățirea nuanței dinților și te poate ajuta să obții o dantură mult mai strălucitoare și să zâmbești cu încredere. Dacă și tu ai luat în considerare un astfel de tratament, este foarte important să te informezi cu privire la aceasta. Află mai multe despre albirea dentară și când se recomandă.

Care sunt cauzele îngălbenirii dinților?

Albirea dentară se realizează atunci când smalțul dentar capătă o nuanță neplăcută, adică are loc acel fenomen de îngălbenire a dinților. Acesta poate apărea din diferite cauze. Unul dintre factorii de risc principali este consumul de alimente și băuturi care colorează. Cafeaua, ceaiul negru, vinul roșu, ciocolata, fructele de pădure și multe altele pot pătrunde în smalțul dinților și îi pot schimba culoarea. De asemenea, fumatul este un alt factor care provoacă îngălbenirea dinților, contribuind și la afectarea generală a sănătății dentare.

Medicii stomatologi insistă asupra importanței igienei dentare nu doar pentru că astfel poți preveni probleme serioase, ci și pentru că păstrează dinții mai frumoși. Periajul de două ori pe zi, precum și utilizarea apei de gură și a aței dentare pot contribui la prevenirea îngălbenirii și a acumulării de placă bacteriană și tartru. Anumite medicamente pot fi și ele responsabile pentru acest fenomen, precum și procesul natural de îmbătrânire.

Tipuri de albire dentară

Albirea dentară se poate realiza la domiciliu, cu ajutorul unor gutiere personalizate pentru fiecare pacient în parte. În interiorul acestora se introduce un gel special de albire și apoi vor fi purtate pentru o anumită perioadă. Deși procedura poate fi realizată acasă de către pacient, este foarte important să se respecte întocmai indicațiile specialistului. Acesta va recomanda numărul de ore necesar pentru tratament.

Există și varianta albirii profesionale, în cabinetul medicului stomatolog. Aceasta se realizează cu ajutorul unui laser special, care oferă rezultate extraordinare. Dinții pot fi albiți cu până la 4-6 nuanțe, doar după o singură ședință, iar aspectul plăcut poate persista o perioadă îndelungată, în funcție de obiceiurile alimentare și de igienă ale pacientului.

În clinica Smile Vision din Timișoara, se îmbină ambele variante: albirea dentară cu laser în cabinet și continuarea tratamentului de albire acasă, cu gutiere. Astfel, rezultatele sunt mult îmbunătățite, iar pacientul poate ajunge mai ușor la zâmbetul mult dorit, sub supraveghere medicală. De-a lungul timpului, am observat cum o combinație a celor două variante oferă cele mai bune rezultate, de aceea facem astfel de recomandări pentru pacienți.

Avantajele albirii dentare

Bineînțeles, principalul avantaj al unei astfel de proceduri este cel de ordin estetic. Aspectul danturii este îmbunătățit într-un mod semnificativ, lucru care poate avea un impact asupra vieții sociale a pacientului. Acesta capătă mai multă încredere în sine și poate scăpa de eventualele complexe referitoare la dantura sa, pe care poate le avea înainte de începerea tratamentului. Un nou zâmbet îl poate ajuta să se simtă mai atrăgător, iar acest lucru se va reflecta în relațiile și interacțiunile sale zilnice.

Un alt avantaj este cel al rezultatelor, care vor fi vizibile în mod rapid, mai ales în cazul albirii profesionale. În plus, efectele procedurii sunt de durată. Ele pot să fie prezente până la 6 ani, dacă pacientul își îngrijește dantura în mod corespunzător. Atenție, aceste beneficii sunt oferite de către tratamentele recomandate de medicul stomatolog. Remediile naturiste sau produsele din comerț care promit să albească dinții ar putea să nu dea rezultatele dorite.

Nu în ultimul rând, procedura este sigură și nedureroasă. Albirea profesională este atent supravegheată de un specialist, așa că totul se va desfășura fără probleme. În cazul albirii dentare la domiciliu, atât timp cât se respectă indicațiile medicului, nu vor apărea neplăceri.

Când nu se recomandă albirea dinților?

Există unele situații în care albirea dinților nu este recomandată. Ea ar trebui realizată după 16 ani, deoarece dantura încă este în dezvoltare înainte de această vârstă. De asemenea, procedura este contraindicată și în cazul persoanelor cu sensibilitate dentară sau care suferă de anumite afecțiuni ale danturii. Prima regulă înainte de a urma orice fel de tratament, nu doar de estetică dentară, este aceea de a rezolva cariile, infecțiile și orice alte probleme existente.

Albirea dentară este un proces prin care putem îmbunătăți aspectul și culoarea dinților, dar este important să fim bine informați înainte de a urma o astfel de procedură. Ia legătura cu medicul tău stomatolog și împreună vă veți decide asupra metodei celei mai potrivite pentru tine.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton