Ce ulei pentru păr să folosești pentru cădere?

 advertising.ringier
.

Te confrunți cu căderea excesivă a părului? Există soluții naturale pentru a remedia această problemă!

Căderea părului este un fenomen normal, care are loc datorită capacității organismului de a se regenera. Practic, firele de păr îmbătrânite se desprind de scalp pentru a lăsa fire noi și puternice să crească. Limita normalității este de până la 100 de fire de păr pierdute zilnic. Atunci când această limită este depășită pentru o perioadă mai lungă de timp, căderea părului devine un semn de alarmă.

Căderea părului primăvara – cauze

Sezonul de primăvară aduce o mulțime de lucruri bune în viețile oamenilor, dar implicit, vine la pachet și cu o serie de lucruri mai puțin plăcute. Unul dintre ele este cădere excesivă a părului în această perioadă. Această afecțiune poate avea multiple cauze:

  • Dezechilibrul hormonal specific schimbărilor climatice. Organismul este un sistem foarte complex, care funcționează cu o precizie fantastică. Atunci când anumiți factori intervin și îi strică echilibrul, trage semnale de alarmă. Exact așa se întâmplă și în când secrețiile hormonale sunt perturbate de modificările de temperatură și de presiunea atmosferică.
  • Scăderea sistemului imunitar. La începutul primăverii, sistemul imunitar al organismului are de suferit. Acesta devine mai slab, iar corpul reacționează în consecință. Căderea părului poate avea legătură cu o astfel de situație.
  • Se creează carențe de vitamine și minerale în corp. Atunci când organismul nu are suficiente resurse pentru a se dezvolta sănătos, încep să se vadă consecințe. Acesta nu își mai poate susține ritmul normal, astfel că părul și unghiile devin mai fragile, tenul îți pierde fermitatea, iar nivelul de energie scade considerabil.

Tipuri de ulei pentru păr

Îngrijirea adecvată a părului și a scalpului este unul dintre pașii esențiali pentru un păr sănătos, bogat și frumos. Este indicat să stabilești cu precizie care este tipul tău de păr și să folosești produse potrivite. De asemenea, este recomandat să cumperi produse naturiste de îngrijire, deoarece acestea nu conțin compuși chimici dăunători. Alegând astfel, nu există posibilitatea ca produsele folosite să îți afecteze părul în vreun fel sau să îți sensibilizeze scalpul.

Uleiurile esențiale pot fi parte din rutina ta zilnică de îngrijire a părului. Acestea sunt 100% naturale, au arome intense și sunt foarte eficiente. Dacă și tu ești în căutarea unui ulei pentru păr, poți alege între:

  1. Ulei esențial de lavandă. Uleiul de lavandă are numeroase beneficii pentru păr. Tea ajută să obții un păr mai des, rădăcini mai puternice și o creștere semnificativă a părului.
  2. Ulei esențial de rozmarin. Rozmarinul este foarte eficient în combaterea mătreței, deoarece reduce senzația de mâncărime la nivelul scalpului. Se poate folosi atât pentru părul uscat, cât și pentru părul gras și previne despicarea vârfurilor. De asemenea, uleiul esențial de rozmarin are efecte remarcabile în tratarea alopeciei, atunci când este folosit timp de cel puțin 6 luni.
  3. Ulei esențial de mentă. Uleiul esențial de mentă susține creșterea semnificativă a grosimii și a lungimii părului. De asemenea, acesta întărește rădăcinile, pentru o podoabă capilară mai puternică.

De ce să folosești uleiuri esențiale pentru îngrijirea corpului?

Îngrijirea pielii este un subiect din ce în ce mai prezent în viețile oamenilor. Aceștia caută soluții cât mai naturale pentru sănătatea și frumusețea corpului lor. Uleiurile esențiale reprezintă una dintre cele mai populare alegeri în materie de produse naturiste. Acestea au proprietăți uimitoare de vindecare, sunt non-toxice și nu provoacă reacții adverse. Iată care sunt uleiurile esențiale recomandate pentru corp:

  1. Uleiul esențial de grapefruit. Acest ulei constituie un tonic excelent deoarece activează circulația și reînnoiește celulele pielii. De asemenea, uleiul de grapefruit previne apariția ridurilor, are acțiuni antiinflamatoare și este eficient în tratarea acneei. În plus, reduce porii dilatați și diminuează secreția excesivă de sebum.
  2. Uleiul esențial de lemongrass. Această plantă are proprietăți antimicrobiene, antibacteriene, antiseptice și anti-fungice, care detoxifică organismul, vindecă acneea și conferă un efect de luminozitate pielii. Poate fi folosit ca toner, având proprietăți de întinerire a țesuturilor pielii.
  3. Uleiul esențial de mușețel. Cunoscut pentru natura sa liniștitoare, uleiul de mușețel este un remediu formidabil pentru tratarea pielii inflamate. Acesta are proprietăți de vindecare care reduc iritațiile pielii, fiind suficient de puternic pentru tratarea rănilor precum arsurile, vânătăile, erupțiile cutanate sau crăpăturile pielii uscate.
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton