Ceas Rolex vs. Cartier: care sunt principalele diferențe?

 advertising.ringier
.

Ceasurile de lux nu măsoară doar timpul, ele dau măsura eleganței și a prestanței persoanelor care le poartă. Sunt multe mărci de ceasuri, dar câteva nume au devenit simboluri ale rafinamentului. Rolex și Cartier sunt branduri iconice, iar modelele pe care le lansează reprezintă mai mult decât accesorii, sunt bijuterii cu stil și strălucire. Iată ce le diferențiază și care sunt caracteristicile apreciate la nivel mondial.

Istoricul și reputația mărcilor Rolex și Cartier

Fondată în 1905 de Hans Wilsdorf și Alfred Davis în Londra, mutată ulterior la Geneva, Rolex este cunoscută pentru inovațiile sale tehnice și pentru fiabilitatea ceasurilor sale. Este asociată cu performanța și precizia, având o istorie bogată în ceasuri de scufundări și sport. Înființată în 1847 de Louis-François Cartier la Paris, Cartier este renumită pentru designul elegant și luxos al bijuteriilor și ceasurilor, fiind un simbol fashion pentru elite.

Rolex a debutat cu producția de ceasuri de înaltă precizie, iar în 1910 a primit primul certificat de cronometru acordat unui ceas de încheietură. Cartier, pe de altă parte, a început ca un atelier de bijuterii, dar a devenit faimos atunci când a lansat ceasul Santos în 1904, primul ceas de încheietură creat special pentru zbor. 

De-a lungul timpului, ambele mărci s-au adaptat la schimbările din industrie și din societate, fiind preferate și astăzi de persoanele care cumpără ceasuri de lux. Marca Rolex este adesea asociată cu performanța și precizia, în timp ce Cartier se remarcă prin eleganță și rafinament. 

Rolex și Cartier: comparație de design și estetică

Designul ceasurilor Rolex este clasic și robust, axat pe funcționalitate. Modelele sunt recunoscute pentru simplitatea lor elegantă și pentru rezistența în condiții extreme (de exemplu, Submariner pentru scufundări, Explorer pentru explorări montane). Coroana Rolex, gravată pe carcasă, este un simbol recunoscut la nivel global al puterii și succesului.

Ceasurile Cartier sunt caracterizate de designuri rafinate și inovatoare. Modele iconice precum Tank, Santos și Ballon Bleu au un aspect distinctiv, adesea cu accente de aur și diamante, reflectând o eleganță atemporală. Cifrele romane care împodobesc cadranul ceasurilor sunt o referință subtilă către tradiția și istoria prodigioasă a brandului Cartier.

Un alt aspect important care diferențiază cele două mărci este tipul de materiale utilizate în producția ceasurilor. Rolex este renumit pentru utilizarea oțelului 904L, un metal extrem de rezistent la coroziune, care își menține strălucirea chiar și în cele mai dure condiții. Pe de altă parte, Cartier folosește frecvent aur și alte metale prețioase, adăugând lux și eleganță designului clasic.

Tehnologie și inovație: ce diferențiază Rolex de Cartier?

Marcă renumită pentru numeroase inovații tehnice, Rolex a introdus prima carcasă impermeabilă (Oyster), primul mecanism cu dată automată pe cadran (Datejust) și primul ceas de scufundări rezistent la apă până la 100 de metri (Submariner). Deși brandul Cartier este apreciat pentru designul, ceasurile sale includ și mecanisme complexe și inovatoare, multe dintre ele fiind fabricate în colaborare cu ateliere de orologerie elvețiană de prestigiu.

Rolex a fost prima companie care a introdus cristalul de safir pentru a proteja fața ceasului, o inovație care a devenit standard în industria ceasurilor de lux. Pe de altă parte, Cartier a optat pentru utilizarea de materiale precum titan, carbon și ceramică, îmbogățind astfel estetica și funcționalitatea ceasurilor sale.

Când vine vorba de ceasuri Rolex sau Cartier, este important să iei în considerare nu doar prețul, dar și factorii care îl influențează, precum materialele folosite, complexitatea mecanismului și raritatea modelului. Gândește-te la relația dintre preț și valoare, mai ales dacă planifici achiziția unor ceasuri de lux ca investiție pe termen lung. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton