Cele mai bune sfaturi pentru alegerea perechii perfecte de pijamale

 advertising.ringier
.

Pijamalele sunt articole vestimentare pe care orice persoană ar trebui să le aibă în dulap. Orice lucru ce poate influența calitatea somnului joacă un rol important în viețile noastre. Indiferent dacă ai nevoie de o pereche de pijamale pentru tine sau cauți să faci un cadou cuiva, va trebui să știi câteva detalii despre acest tip de produs.

Care e istoria pijamalelor?

Pijamalele au ajuns printre cele mai purtate articole vestimentare, fiind utilizate de persoane peste tot pe glob, indiferent de sex, vârstă sau religie. De-a lungul timpului, pijamalele au suferit schimbări cauzate de necesitate, de schimbarea preferințelor și a stilului sau a tehnologiei de fabricație.

Originea pijamalelor o regăsim în India. În momentul în care au apărut, pijamalele nu îmbrăcau forma corpului, fiind extrem de lejere și fiind strânse cu ajutorul unui șnur. Pe vechiul continent pijamalele au ajuns în jurul anilor 1800.

Datorită coloniștilor britanici pijamalele au fost cunoscute în Europa, fiind inițial aduse în Anglia ca îmbrăcăminte lounging. 

Pijamalele tradiționale erau formate dintr-o bluză cu nasturi și pantaloni, ambele fabricate din țesături mai moi, cum ar fi bumbacul ușor.

Începând cu prima parte a secolului XX în S.U.A. a început transformarea pijamalelor. Așa s-a ajuns de la pantaloni largi și bluză cu nasturi la costume pentru noapte, salopete, pijamale fără mâneci, pantaloni scurți și alte articole ce evidențiau forma corpului. 

De ce trebuie să ții cont când alegi o pereche de pijamale?

Gândește-te în primul rând la cum îți place să dormi, mai exact la care e gradul de căldură pe care trebuie să îl simți ca să ai somnul ideal. Dacă îți place căldura, atunci poți alege o pereche de pijamale cu bluză cu mânecă lungă și cu pantaloni lungi. În schimb, dacă preferi răcoarea, poți opta pentru un set cu pantaloni scurți și tricou.

În al doilea rând, trebuie să iei în considerare materialul din care sunt făcute pijamalele. Sunt țesături, cum ar fi flanela, care oferă destulă căldură și sunt ideale pentru nopțile mai reci. Și sunt materiale și țesături, cum ar fi mătasea, care oferă utilizatorului răcoare în serile calde. Există pijamale barbati, dar și de femei care sunt confecționate din poliester sau bumbac și care sunt potrivite pe tot parcursul anului. 

În al treilea rând alege mărimea potrivită. O pereche de pijamale satin care sunt mari pot crea disconfort. Nu alege cămăși de noapte mici pentru că e posibil ca somnul să îți fie afectat. Nu e ca în cazul halatelor. Poți alege halate de baie care să nu se potrivească la fix, pentru că nu le vei purta pentru foarte mult timp prin casă. Atenție la țara în care au fost fabricate pijamalele. Există diferență între aceleași mărimi. Spre exemplu sunt diferențe între mărimea S' din S.U.A. și mărimea S' din China. 

Nu în ultimul rând, alege culorile și modelele care îți plac. Chiar dacă vorbim despre pijamale damă sau pijamale pentru bărbați, aspectul joacă un rol în dorința de a purta articolele. Ce îți place vei purta, ce nu, nu. Așa că cea mai bună alegere este designul preferat. 

Poți face cadou o pereche de pijamale?

Pijamalele reprezintă unul dintre tipurile de cadou practic foarte apreciat. O pereche de pijamale damă bumbac va fi primită întotdeauna cu entuziasm, iar o pereche de pijamale damă satin va lăsa fără cuvinte orice femeie.

Condiția este să știi ce îi place persoanei căreia vrei să faci cadoul. Reține, atunci când faci un asemenea cadou, va trebui ca achiziția să fie făcută în funcție de preferințele destinatarului cadoului, nu în funcție de preferințele tale. Așa că dacă nu știi nimic despre ce îi place sau ce nu îi place persoanei căreia urmează să îi faci cadoul, încearcă să afli detalii care să te ajute sau alege alt tip de cadou.

Ține cont și de sezonul în care faci cadoul. Dacă este un cadou pentru perioada sărbătorilor de iarnă, atunci ar fi de preferat ca pijamalele să fie lungi și dintr-un material călduros. Dacă vrei să faci cadoul în sezoanele mai călduroase, atunci ar fi bine să alegi niște articole mai subțiri și răcoroase.

Dacă nu te hotărăști la ce pijamale să cumperi, întotdeauna poți opta pentru halate. Acestea sunt articole care sunt bune în mai multe momente, fie că e vorba de purtat după baie sau dimineața la cafea.

Cu o istorie bogată și cu un rol atât de important în calitatea somnului, pijamalele sunt articole vestimentare cărora trebuie să le acorzi importanță. Poți să îți faci serile și diminețile mai plăcute dacă îți alegi perechea potrivită de pijamale. În plus, pot oferi confortul de care ai nevoie în cazul în care muncești de acasă. Alege înțelept și te vei putea bucura pentru mult timp de toate avantajele pe care ți le poate oferi o pereche bună de pijamale.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton